Ostatnio słucham sobie Zbyszka Nowaka na youtube, ciągle mówi o energi, robi przekazy energetyczne. Muszę przyznać że mnie nieźle podładował po paru dniach słuchania. Mam chęć na więcej. Czuje że pomaga, jestem ciekaw na ile mi pomoże, a oczekiwania, i nadzieje w nim pokładane mam spore.
A może Zbyszek Nowak
Napisano 31 października 2015 - 14:20
Gość_toy__*
Napisano 31 października 2015 - 22:24
Napisano 01 listopada 2015 - 02:58
wiem wiem pewnie od szatana . kiedyś słyszałem takie kazanie: babka modliła się o chleb do Boga , jakiś chłopak usłyszał i dla kawału rzucił chleb . Babka dziękuje Bogu , a ten wchodzi i się śmieje i mówi że to on. Na to babka : jak to od Boga to może mi nawet szatan przynieść ten chleb.
Kto ma oczy do czytania niechaj czyta.
Szczęść Boże toy i mam nadzieje że potrafisz być tak odważna jak ta babka i tak mocno ufać Bogu.
Użytkownik Tomcio8484 edytował ten post 01 listopada 2015 - 03:03
Gość_toy__*
Napisano 01 listopada 2015 - 08:46
- Penari lubi to
Gość_anche_*
Napisano 14 listopada 2015 - 01:05
nie wiem kim jest Zbyszek Nowak, ale osobiście wierzę, że energia jesty czymś jak bańki mydlane wokół nas.
gdy myślimy negatywnie to przyklejają się do nas te wypełnione negatywną energią, a gdy przeciwnie...wiadomo.
niezależnie jednak od tego jak podchodzi się do takiej koncepcji to myślę, że nie ma wątpliwości ktokolwiek co do tego jak wpływa nasze nastawienie na naszą reakcją na dane zdarzenie. warto jednak zaznaczyć, że przy długotrwałej depresji utarte już wzorce reakcji i rekacja biochemiczna mogą blokować wszelkie próby zmian, co często niestety jest mylone z niemożnością zmiany i smutną prawdą o życiu...
Napisano 14 listopada 2015 - 05:26
Masz racje ze nastawienie, leczenie, ciągła walka o siebie jest potrzebna,ale naskuteczniejsza jest madra pomoć siilnego drugiego człowieka.
Napisano 04 grudnia 2015 - 20:13
a tu jest relacja rodziców dziecka z depresją
Napisano 05 grudnia 2015 - 14:20
KOMUS POMOGŁ PRZEKAZ PANA ZBYSZKA ?
Napisano 18 stycznia 2016 - 22:42
- incantation lubi to
Napisano 21 stycznia 2016 - 10:32
nikogo nie namawiam na wizyty u Zbycha bo kupe kasy bierze za wizyte, ale filmy na youtube są za darmo. jak chcesz poznać tajemnicę to poczytaj trochę książek psychoterapeuty A. Lowena.
Napisano 05 marca 2021 - 18:53
Niedawno sobie z rodziną wspominaliśmy o tych czasach, gdzie nie mówiło się głośno o lokowaniu produktów, a przekazy Zbigniewa Nowaka nie były niczym innym jak właśnie reklamą wody mineralnej co "z gazowanych źródeł jest" (czy jakoś tak to szło), ale pewnie i nie tylko tej konkretnej wody, bo wydaje mi się, że od tamtej pory ludzie coraz częściej zaczęli sięgać po butelkowaną wodę, choć to tylko moje przypuszczenia.
Gość_Oreganok_*
Napisano 06 marca 2021 - 16:56
O ile pamiętam Zbyszek Nowak posyłał dobrą energię niemieckiej drużynie piłkarskiej Fc St Pauli - i miała wtedy dobre wyniki. Potem przestał, nie wiem dlaczego.
Nie osądzajmy Z. Nowaka zbyt surowo. Nawet Chrystus nie uzdrowił wszystkich mieszkańców Judei tylko tą garstkę, która wykazała determinację, by do Niego dotrzeć.
Napisano 07 marca 2021 - 01:03
Nie pamiętam w którym to roku było ale były to Mistrzostwa Świata w piłce nożnej. Nasi grali z Kamerunem. I przegrali. Kamerun przywiózł ze sobą czarownika, który podczas meczu biegał wzdłuż linii boiska i czarował. Zaczarował naszych tak dobrze, że do dziś nie pamiętają jak się gra w narodowej drużynie.
A Zbyszek Nowak to nie ten gość, który kazał stawiać butelkę wody przed tv i miała się ona jakoś magicznie naładować czymś tam?
Był jeszcze niejaki Kaszpirowskij z ZSRR. Ten to dopiero potrafił...... i posmotri w moi głaza......adin.....dwa.....tri....
Przykro mi ale nie wierzę w szklaną kulę ani wróżenie z fusów. Rozumiem, że ci panowie zarabiali niezłe pieniądze na naiwnych ludziach. Jest popyt robimy podaż. Ale naprawdę szkoda mi wielu starszych ludzi, którzy wierzą w takie rzeczy i tracą pieniądze.
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 07 marca 2021 - 22:37
Nie osądzajmy Z. Nowaka zbyt surowo. Nawet Chrystus nie uzdrowił wszystkich mieszkańców Judei tylko tą garstkę, która wykazała determinację, by do Niego dotrzeć.
Początkowo myślałem, że niezbyt dobre porównanie, ale jednak stwierdzam, że nawet dobre, bo Jezus też odnosił korzyści materialne z działalności "okołomedycznej"
Ciekawa sprawa @Willow47 z tym Kamerunem. Nie słyszałem o tym. Nowak to rzeczywiście ten co ładował wodę mineralną dobrą energią. Mnie też trochę szkoda tych osób, które się nabierają na te wszystkie sztuczki, ale z drugiej strony sporo osób ma poczucie, że te osoby im pomogły i czasem rzeczywiście tak jest, bo działa efekt placebo.
Gość_Oreganok_*
Napisano 08 marca 2021 - 12:25
Czytając Was nasuwa się ważne pytanie.
NIe wierzycie w cudotwórców, którzy mogliby Wam pomóc, bo macie depresję,
czy...
macie depresję, bo straciliście wiarę w cudotwórców, którzy mogliby Wam pomóc.?
IMO w ezoteryce jest zatrzęsiennie oszustów, ale warto walczyć o siebie wszystkimi dostępnymi metodami
Użytkownik Oreganok edytował ten post 08 marca 2021 - 12:26
Napisano 08 marca 2021 - 13:01
Jeśli efekt placebo działa to super. Tylko ile przy tym naciągaczy opróżniających portfele biedakom...
@Depresjonista to były lata osiemdziesiąte i czasy Zbigniewa Bońka. I serio z tym czarownikiem.....najpierw wszyscy płakali ze śmiechu jak on tam biegał i potrząsał różnymi przedmiotami a potem ze zdumieniem patrzyli jak słabsza drużyna wygrywa w cuglach.....
Spróbuję to wygooglować, bo internety wszystko pamiętają ![]()
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 08 marca 2021 - 20:08
@11150
Są osoby, które nie wierzą w cudotwórców, a nie mają depresji, a są też osoby z depresją (być może Ty?), które w tych cudotwórców wierzą i tak jak mówisz, walczą o siebie wszystkimi dostępnymi metodami, nawet jeśli jest to chwytanie się brzytwy przez tonącego, więc nie mieszałbym w to zagadnienie depresji. Skoro jest masa oszustów to też się nie dziw, że sceptycznie podchodzimy do cudownych metod ![]()
Niestety nic na to nie poradzimy i jeszcze wiele lat po nas ludzie będą się dawali naciągać na różne dziwne rzeczy. Co do tego czarownika to udało mi się tylko znaleźć informację, że jakiś szaman maczał palce przy meczu Kamerun - Meksyk w MŚ 2014. Jeszcze też kojarzyłem taką ośmiornicę co to "umiała" przewidzieć która drużyna wygra mecz, a po sprawdzeniu w wyszukiwarce okazało się, że nawet dwie takie ośmiornice były albo i więcej ![]()
Gość_Oreganok_*
Napisano 08 marca 2021 - 21:44
W moich przygodach z cudptwórcami spotkałem kilku jasnowidzów, którzy potwierdzili swe zdolności,
jeśli chodzi o uzdrowicieli to przyznam było trochę gorzej. Gorzej, bo...
bo depresję u siebie łatwo umiem wyleczyć w 24 h -po prostu przestając zażywać preparat,
który tłumi moją manię. Tylko, że ja w manii czyli bez snu wytrzymuję 3-4 dni.
Mimo mojej arogancji i hiperaktywności tutaj, gdy z Wami piszę, to jestem w depresji , nie w manii.
Na forum są osoby co mają po kilkaset postów <-- ciekawe czy taka wielka ilość wpisów to z depresji czy z manii(?) ![]()
Użytkownik Oreganok edytował ten post 08 marca 2021 - 21:47
Gość_anche_*
Napisano 10 marca 2021 - 13:49
Jak i w branży medycznej, psychologicznej i każdej innej.
Są specjaliści, wręcz geniusze i są biznesmani i showmani.
Dróg ku zdrowiu jest dużo, mi pomogła także praca z energią, ale raczej mam na myśli pracę własną opartą na medytacji, ćwiczeniach fizycznych i roślinach.
- Bevier lubi to
Napisano 12 marca 2021 - 03:50
ludzie nie wierzcie w cuda !!!
owszem zjawiska paranormalne istnieja naprawde < zaswiadczam o ty,m ?
ale zbyszek to zwykly oszust
Użytkownik anche edytował ten post 12 marca 2021 - 13:43
edytowane z powodu obecności wulgaryzmów
Myśli można oszukać, emocji nie.