Skocz do zawartości

Zdjęcie

Hipnoza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
34 odpowiedzi w tym temacie

#21 kisiel17

kisiel17

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 8 postów
  • Imię:Kisiel

Napisano 21 lipca 2015 - 23:06

Hipnoza bardziej odpowiada na pytanie : dlaczego jest coś takiego jak placebo?- coś nas boli a umysł potrafi to wyleczyć pod wpływem sugestii, że to działa. Każda metoda jest dobra jeśli umysł wierzy, że to akurat pomoże ( dlatego można za pomocą wspierających sugestii pomóc umysłowi w samoleczeniu, czy poprawie nastroju :) ). Moim zdaniem jest tyle chorych np. na depresje bo ludzie wolą obwiniać innych/ świat, zamiast zająć się problemem i wziąć odpowiedzialność za to co się dzieje w ich życiu- wolą sobie ponarzekać i nic nie zmieniać. Łatwiej jest użalać się nad sobą niż przyznać, że faktycznie może miałem podejście które mi nie służy i pracować nad tym by je pozytywnie przekształcić:). Łatwiej kierować się strachem, przestarzałymi schematami działania - np. proponuję darmową pomoc, sama się wyleczyłam, mam ukończony kurs hipnozy a umysł pełen strachu, negatywnych przekonań (np. wyjście z depresji musi być trudne, nikt mi nie pomoże, a co dopiero za darmo :) ) przesłania możliwość poprawy stanu zdrowia i szuka w tym jedynie podstępu :)

#22 Gość_Samolub_*

Gość_Samolub_*
  • Gość

Napisano 22 lipca 2015 - 01:09

No to ja sie zglaszam

#23 kisiel17

kisiel17

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 8 postów
  • Imię:Kisiel

Napisano 22 lipca 2015 - 11:07

Fajnie :) jeśli chcesz to poproszę numer telefonu ma maila : [email protected] zadzwonie, umówimy się na spotkanie i odpowiem na Twoje pytania :)

#24 Gość_Samolub_*

Gość_Samolub_*
  • Gość

Napisano 22 lipca 2015 - 15:56

Jakie pytania : D ja mam duzo spraw w swoim "regionie" ale jak ci sie nudzi zapraszam

#25 Tomcio8484

Tomcio8484

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 229 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 15 września 2015 - 17:56

codziennie słucham autohipnozy i potwierdzam że działa, nastraja tak jak np. przeczytanie dobrej książii

daje linki do dwóch autohipnoz 

są poprostu zajeb...e

polecam louise hay wizualizacja uzdrowienia-samouzdrowienie

efekty uboczne - u niektórych paraliż senny (antydepresanty prawdopodobnie skutecznie zapobiegają temu stanowi)

• incantation lubi to

#26 szmaragd

szmaragd

Zadomowiony

• Moderator
  • 2 701 postów

Napisano 27 października 2015 - 20:41

To jakaś lipa jest. wysłuchałam pierwszego i nic. Ani mnie to nie uśpiło ani nie zmieniło sposobu myślenia. Ale może to dlatego że miałam problem z odliczaniem od 300 w dół. Ani odliczać ani skupić się na głosie, który raz z jednego głośnika a raz z drugiego. Kiedyś myślałam żeby sie wybrać na hipnozę do specjalisty ale dobrze że się powstrzymałam, bo straciłam bym czas i ze dwie stówy.

Tomek, - czy Tobie to naprawdę pomaga?

Kiedyś od psychologa dostałam płytę z technikami relaksacyjnymi. ,,Głos" mówił podobnym głosem. Był atm taki tekst: ,,poczuj się jak spadający liść". No mistrzostwo.  

• incantation lubi to
,,Jeśli jestem tym, co posiadam i to stracę, czym wówczas będę? [...] Jeśli jestem tym, kim jestem, nie zaś tym, co posiadam, nikt nie może mnie pozbawić pewności ani zagrozić mojemu bezpieczeństwu i poczuciu tożsamości" - Erich Fromm.

#27 Tomcio8484

Tomcio8484

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 229 postów

Napisano 27 października 2015 - 21:22

ja jestem często i gęsto zmęczony, więc sobie słucham tego tak jak się słucha muzyki w łóżku. Poprawia nastrój, odpręża. Ale przyznam że bez antydepresantów nie mogłem tego słuchać bo nie mogłem się odprężyć. Nie odliczam, nawet nie staram się na tym skupić, czasem skupienie przychodzi samo, czasem myślę całkiem o czymś innym. 

Zresztą jakbyś poszedł na jeden zabieg hipnozy to rzeczywiście wywaliłbyś pieniądze w błoto. Musi być ich przynajmniej  6 , a po tym jak i w trakcie stosuje się autohipnozę. Puszcza się np nagranie z własnej sesji-codziennie 

Użytkownik Tomcio8484 edytował ten post 27 października 2015 - 21:59

#28 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 14 listopada 2015 - 00:56

a tak z ciekawości skorzystał ktoś z oferty koleżanki zakładjaącej temat, bo ja mam zamiar :> ?

#29 eufrat

eufrat

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 1 postów
  • Imię:Mariusz

Napisano 11 lutego 2016 - 10:28

Miałam nerwice, tiki nerwowe przez 3 lata- udało mi się z nich wyleczyć za pomocą pracy z umysłem i nauki hipnozy ( programowania umysłu). Jeśli ktoś mieszka w Warszawie i chciałby doświadczyć działania hipnozy to zapraszam do kontaktu: [email protected]

Ważne :) :

- Hipnoza jest całkowicie bezpieczna- jesteś świadomy tego co się dzieje, a w najgorszym wypadku nie zauważysz zmian,

- To nie hipnotyzer "usuwa" Twoje problemy- to Ty sobie na to pozwalasz

Jasne.

Jestem tego samego zdania.

Po ciężkim załamaniu nerwowym zwróciłem się z pomocą do hipnotyzera. Na dodatek wpadłem w uzależnienie. Po kilku seansach motywacyjnych wyleczyłem się z uzależnienia.

[komentarz wymoderowany - utworzony w celu pozostawienia linka pozycjonującego. spam]

#30 Tomcio8484

Tomcio8484

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 229 postów

Napisano 27 września 2016 - 01:15

webinar dla tych co chcieliby spróbować hipnozy, polecam słuchać na leżąco. może nie wszystkiego na raz bo trochę to trwa.

Użytkownik Tomcio8484 edytował ten post 27 września 2016 - 01:17

#31 rozwojowiec

rozwojowiec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 11 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 12 grudnia 2016 - 09:56

Jeżeli chodzi o hipnozę to moim zdaniem tylko i wyłącznie autohipnoza - przy zwykłej hipnozie nie wiesz do kogo trafić i co z Toba zrobi a jeśli poddajemy się hipnozie wierzymy w to i chcemy to można nas zahipnpotyzować. Nie pisżeo  tym, że może nas użyc no "niecnych" celów :S ale może zaszkodzić zamiast pomóc.

#32 Rapid12

Rapid12

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 1 postów
  • Imię:Adam

Napisano 25 stycznia 2017 - 13:55

Zadziwiające jest to, jak hipnoza może od razu poradzić sobie z lekką depresją, niestety nie działa ona na wszystkich  ;/

#33 apsa

apsa

Bywalec

• Bywalec
  • 659 postów
  • Imię:Apsa

Napisano 29 stycznia 2017 - 10:04

Mi moja doktor sugerowała hipnoze ale jakoś nie mogę się zdecydować , raz że sporo kasy , dwa ze rzmowa z jegomościem prowadzacym mnie nie zachęciła ale kołacze mi się to wciąż po głowie

Swięty spokój nie ma ceny

#34 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 18 sierpnia 2021 - 18:00

Głowa boli jakie ##### tu się w wątku odzywały.

Skąd się bierze w niemądrych ten przymus rozsiewania swojej niemądrości...hm…

Niemniej  temat hipnozy / autohipnozy uważam za wartościowy i odświeżam go z radością.

Może ktoś z nowych forumowiczów coś istotnego do tematu doda? B)

#35 Bevier

Bevier

Bywalec

• Bywalec
  • 545 postów
  • Imię:Krzysztof

Napisano 19 sierpnia 2021 - 06:43

@11150 ja mam coś do dodania. bo jak mówiłem wcześniej zamierzam się ewakuować z tego nie tylko forum.

ale nie o mnie mowa @11150

gdyby hipnoza to był blef olałbym temat

ale sprawa jest poważniejsza

hipnoza naprawdę działa

i ktoś kto się jej z własnej woli poddaje jest głupcem

to bardzo niebezpieczne techniki

wszystkim zainteresowanym szczerze odradzam

a żeby nie być gołosłownym

miałem kolege w psychiatryku

który pił wódke nałogowo

hipnotyzer wyleczył go z tego

i zaczął mieć myśli samobójcze