Lekiem może nie jest, ale na pewno pomaga Mnie się wydaję, że nic nie jest swoistym remedium na depresję, raczej różne rzeczy w połączeniu mogą stanowić lekarstwo. Psychoterapia, lek i i dobre nawyki, takie jak wysiłek fizyczny, mogą się przyczynić do wyleczenia.

AKTYWNOŚĆ FIZYCZNA LEKIEM NA DEPRESJĘ!
Napisano 22 kwiecień 2022 - 16:25
- Dasbotu96 lubi to
Napisano 23 kwiecień 2022 - 01:13
Ja ćwiczę codziennie i nic to nie zmienia.
A raczej nie codziennie tylko co wieczór.
Napisano 22 maj 2022 - 19:45
Aktywność fizyczna poprawia mi nastrój. Nie musi to być od razu maraton, szybki spacer, prace w ogrodzie, pójście pieszo do sklepu zamiast wycieczki autem...
- anche i AdAm. lubią to
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 07 czerwiec 2022 - 08:19
- anche, Tawak i Willow47 lubią to
Napisano 07 czerwiec 2022 - 17:40
Rower zdecydowanie. Uwielbiam jeździć rowerem po lesie.
- anche lubi to
Bycie starym głupcem jest proste: wystarczy się zestarzeć.
Napisano 08 czerwiec 2022 - 19:12
Lekiem może nie jest, ale na pewno pomaga
Mnie się wydaję, że nic nie jest swoistym remedium na depresję, raczej różne rzeczy w połączeniu mogą stanowić lekarstwo. Psychoterapia, lek i i dobre nawyki, takie jak wysiłek fizyczny, mogą się przyczynić do wyleczenia.
Pomaga, tylko problem jest gdzieś indziej. Przy depresji i podobnych dolegliwościach wiesz dobrze, że jakiś spacer, rower, ćwiczenia, praca na grządkach, cokolwiek pomoże, bo uwolni endorfiny, tylko i tak masz to w dupie, bo nie masz siły się za cokolwiek wziąć. Kiedy się przemożesz, to tak, dostajesz te endorfiny czy co tam się wydziela. To nie jest lenistwo, nie uważam, żeby to miało z nim cokolwiek wspólnego. Człowiek w tym stanie dałby wiele, żeby widział sens ruszenia się gdziekolwiek i po cokolwiek.
- Willow47 lubi to
Napisano 09 czerwiec 2022 - 14:56
Mi bardzi pomogło bieganie oraz pływanie
- anche, Tawak i Dasbotu96 lubią to
Napisano 09 czerwiec 2022 - 15:25
Napisano 10 czerwiec 2022 - 14:58
Ja tez właśnie mam pracę siedzącą. A już nie wspomnę że aktywność nie tylk dobra na depresję, ale i dla ciała kręgosłupa
Napisano 10 czerwiec 2022 - 16:27
Ja tez właśnie mam pracę siedzącą. A już nie wspomnę że aktywność nie tylk dobra na depresję, ale i dla ciała kręgosłupa
Gorzej jak ten kręgosłup już jest rozwalony....
Bycie starym głupcem jest proste: wystarczy się zestarzeć.
Napisano 23 czerwiec 2022 - 15:04
Gorzej jak ten kręgosłup już jest rozwalony....
Ale to i tak ćwiczenia na basenie są w porządku. Ważne by pływać prawidłowo, jeżeli jest oczywiście taka możliwość.