Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Sertralina

aposetra asentra asertin miravil sastium sertagen sertralina sertraline sertranorm zotral

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
219 odpowiedzi w tym temacie

#41 Wloczykijka

Wloczykijka

Mocująca się z zacumowaniem do portu

• Bywalec
  • 722 postów

Napisano 25 października 2009 - 13:03

Minął tydzień na lekach.... jest mi nieco lżej....łatwiej skupiam mysli , jest wiecej spokoju i woli dzialania chociaz jakby poczucie bolu i inne przykre stany nie minely...
I tak najbardziej moj lęk został obniżony dzięki forum...informacjom, wsparciu, byciu w walce ...
Po nocy przychodzi dzień, a po burzy spokój tylko dlaczego tyle czekania ?

#42 dariamonika

dariamonika

Zadomowiony

• Bywalec
  • 3 863 postów

Napisano 25 października 2009 - 14:10

Wloczykijka po tygodniu poczułaś poprawę,a będzie jeszcze lepiej.Cieszę się że tak szybko leki dały poprawę

Ludzi się kocha,a rzeczy używa,nigdy na odwrót!!!

#43 izaiza111

izaiza111

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 2 postów

Napisano 26 października 2009 - 11:33

Dziekuje bardzo za odpowiedz.Najbardziej wlasnie boje sie tych dzialan niepozadanych.Po asentrze czulam sie super ale jak sobie przypomne co sie dzialo ze mna przez pierwsze 2 tyg.to ciarki mnie przechodza,dlatego boje sie znowu przez to przechodzic,tym barziej,ze mam male dziecko i caly czas musze byc na chodzie.Pozdrawiam wszystkich serdecznie

#44 kamka

kamka

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 79 postów

Napisano 26 października 2009 - 18:19

Na pewno jakoś dasz radę, będę trzymać za ciebie kciuki!!!
Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop...

#45 mth

mth

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 460 postów

Napisano 26 października 2009 - 20:58

Dobry lek, czuję wyraźną poprawę. Wciąż jednak wieczorami mam momenty, że czuję się jakbym przyćpał. No ale to powinno minąć.

#46 andrzej1980

andrzej1980

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 139 postów

Napisano 26 października 2009 - 21:20

Brałem ten lek na początku choroby , mi niestety nie pomagał nie wiem może za krótko go brałem i zmienił mi na inny.Jednocześnie słyszałem wiele opini ,że jest to bardzo dobry lek.

#47 tadam

tadam

z dźwigu skoczył nie podskoczył :-) skoczył z dachu i do piachu

• Oczekujący
  • PipPipPipPipPip
  • 17 189 postów

Napisano 26 października 2009 - 21:32

Jak juz pisalem nie zazywam Asentry tylko Stimuloton, ale to w sumie jeden pieron :) ...... kurde nie pamietam ile czasu juz go biore, ale cos troszke wiecej niz miesiac lub cos kolo miesiaca. Nie czuje moze ze wszystko mi minelo, ze juz jestem zdrowy, ciagle mam smutne chwile, ciagle przytrafia mi sie wrazenie braku sensu zycia, ale dalem sobie rade z wieloma problemami, ktore wczesniej by mnie przerosly, a to co nawazniejsze dla mnie, to stanalem twarza w twarz z moim lękiem zwiazanym z pobiciem ...... zaczalem o nim mowic i juz mnie nie paralizuje, czuje go, ale nie zgniata mnie on juz w mala przerazona kuleczke i ........ wpierw udalo mi sie nazwac to pobicie pobiciem z bezposrednim zagrozeniem zycia, a w piatek i dzis nazwalem je proba zabojstwa, czyli tym czym naprawde ono bylo ...... i ciesze sie ze wreszcie udalo mi sie to zrobic.

najbardziej chciałbym być po prostu zwykłym pudełkiem po butach
mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller

...........................................................................................................

Baza adresów Ośrodków Interwencji Kryzysowej

#48 Forsaken

Forsaken

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 237 postów

Napisano 26 października 2009 - 21:36

Ja jak dotąd mam tylko mdłości, bóle głowy i straaaaaszną senność :/
Orchidea na dłoni, na sercu polny mak,
pamięć za wiatrem goni, do ucha szepce żal,
orchidea na dłoni, na sercu polny mak
pamięć za wiatrem goni, do ucha szepce żal...

#49 tadam

tadam

• Oczekujący
  • PipPipPipPipPip
  • 17 189 postów

Napisano 26 października 2009 - 22:46

U mnie z dwa tygodnie zdarzalo sie gorzej fizycznie czuc, a pierwszy tydzien caly czas myslalem o wycofaniu sie z niego.

mamy tylko jedno ciało, które wymaga od nas, abyśmy go nie oszukiwali alice miller

...........................................................................................................

#50 Wloczykijka

Wloczykijka

• Bywalec
  • 722 postów

Napisano 29 października 2009 - 18:55

te gorzej fizycznie czuc wlasnie mnie dopadlo....... wytrzymam jeszcze tydzien bo to podobno dobry lek jest

#51 kamka

kamka

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 79 postów

Napisano 29 października 2009 - 19:03

Wloczykijka ja tak mam caly czas prawie, ledwo kontaktuje, chodze na zajecia, ale wogole do mnie nie dociera co mowia, jakby jakis nowy jezyk stworzyli, nadal nie moge prawie nic jesc, boli mnie brzuch i spiaca jestem caly czas, ale spac tez nie moge, ale walcze, bo niby wlasnie dobry lek :/
Why do I keep hitting myself with a hammer? Because it feels so good when I stop...

#52 tadam

tadam

• Oczekujący
  • PipPipPipPipPip
  • 17 189 postów

Napisano 29 października 2009 - 19:03

Wytrzymaj wytrzymaj .... pozniej bedzie lepiej, zdecydowanie lepiej.

#53 Wloczykijka

Wloczykijka

• Bywalec
  • 722 postów

Napisano 30 października 2009 - 06:55

Jakieś 5 godzin temu te najbardziej uciązliwe dolegliwości minęły choć przyznaję zastanawiam się ciągle czy warto łykać te tablety...... czuję się dokładnie jak ty Kamka,
ech czemu to takie niewdzięczne żeby rzekomo poczuć się lepiej muszę doświadczać takich przykrych skutków ubocznych

#54 mth

mth

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 460 postów

Napisano 30 października 2009 - 09:54

Hm dziwne. Mi ten lek bardzo pomaga, intelektualnie również czuję się silniejszy.

Tak czy siak te objawy na pewno Wam ustąpią, więc nie poddawajcie się! Mózg po prostu potrzebuje nieco czasu, żeby zajarzyć jak co działa po zalaniu serotoniną. Starajcie się zaakceptować swój nowy stan, nie myślcie o nim za dużo.

#55 kamka

kamka

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 79 postów

Napisano 30 października 2009 - 11:57

A ja dzisiaj jakby lepiej się czuje, wiec myslę, ze teraz bedzie z kazdym dniem jeszcze lepiej.

#56 mth

mth

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 460 postów

Napisano 30 października 2009 - 13:25

O więc jednak. Naprawdę warto się pomęczyć z tym lekiem. Wczoraj jak wracałem spacerkiem do domu to nawet zachwycała mnie natura. Nigdy mi się to nie zdarzało.

#57 kamka

kamka

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 79 postów

Napisano 30 października 2009 - 14:08

A ja wlasnie zrobilam obiad i nawet mam ochote go zjesc :) ale czekam az wspolokatorzy przyjdą to bedzie przyjemniej

#58 legwanek

legwanek

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 433 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 10:56

O więc jednak. Naprawdę warto się pomęczyć z tym lekiem. Wczoraj jak wracałem spacerkiem do domu to nawet zachwycała mnie natura. Nigdy mi się to nie zdarzało.

Mnie zawsze zachwyca, gdybym nie mieszkala w tak pieknym miejscu, to bym juz te hibiscusy wachala od dolu ;) Kontakt z natura bardzo cholerniasto mi pomaga...
Jak - tu, gdzie mieszkam, ktos mnie pyta skad jestem, nie ma znaczenia, czy odpowiem, "z Polski", czy z "K-Pax"... i tak reakcja jest ta sama, nikt nie wie gdzie to jest...

#59 mth

mth

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 460 postów

Napisano 01 listopada 2009 - 16:26

Ja najwyżej z maturą miałem kontakt. Z naturą jeszcze nigdy ;)

#60 kamka

kamka

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 79 postów

Napisano 02 listopada 2009 - 19:58

A ja dzisiaj czuje się po prostu świetnie :) nie pamietam kiedy mialam ostatnio taki dobry humor, ale z tego wszystkiego zapomnialam rano leku wziać i dopiero to zrobilam po poludniu, mam nadzieje, ze nie zaburzy to mojego stanu :)