Czy taki związek ma szansę przetrwać i być zdrowy?
Poliamoria
Rozpoczęty przez
Nelyssa
, 13 wrz 2025 19:16
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 września 2025 - 19:16
Czy taki związek ma szansę przetrwać i być zdrowy?
Moje forum: www.zzyty-team.net.pl
Napisano 16 września 2025 - 18:50
Obrzydliwe
Jednoznacznie potępiam
Napisano 18 września 2025 - 23:19
Myślę, że szansa może być, ale wszystkie osoby muszą wejść w tą relację mając świadomość z czym się to wiąże, a nie że jest się w związku monogamicznym i decyduje przejście(poniekąd możliwe że wpychając partnera w to).
Z drugiej strony sam nie znam takich przypadków, żeby ludzie do starości w nich wytrwali.
- Nelyssa lubi to
Napisano 19 września 2025 - 09:36
To ciekawy temat. To zlaeży, czego kto oczekuje i czego potrzebuje. Wydaje mi się, że to taka troszkę zabawa, bo jeśli ktoś chce założyć rodzinę to jednak musi się zdecydować i skoncentrować na jednym partnerze i budować z nim coś stabilnego. W związku poliamorycznym bardzo trudno mi sobie wyobrazić, aby była możliwa ta stabilność, zarówno emocjonalna, ekonomiczna, prawna, ta synergia wzajemnego obdarowywania się. W sytuacji poliamorycznej robi się już troszkę tłoczno, hehe - i ten obieg energetyczny jest już znacznie skomplikowany.
Tak trudno często dwójce się dogadać, a co dopiero gdy mamy więcej osób - to już istne pandemonium sprzecznych dążeń, potrzeb, zapatrywań.
Tak trudno często dwójce się dogadać, a co dopiero gdy mamy więcej osób - to już istne pandemonium sprzecznych dążeń, potrzeb, zapatrywań.
- Nelyssa lubi to
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych