Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Escitalopram

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 AmyLou99

AmyLou99

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 30 postów
  • Imię:Amy

Napisano 26 listopada 2024 - 15:16

Wróciłam na escitalopram.

Po odstawieniu leków wróciły mi nadpotliwość, wypadanie włosów i nerwowość w dodatku dostałam zaburzeń kompulsywnych. Jestem obecnie w złym stanie, ale jestem dobrej myśli. Biorę te leki od dwóch lat. Jak zaczełam pracę to odstawiłam te leki, ale teraz po miesiącu nasiliły się objawy. Nie podoba mi się to więc poprosiłam lekarza o wznowienie recepty. Czy udało się wam wyzdrowieć z depresji po tych lekach? Jeśli tak to po jakim czasie?

Użytkownik AmyLou99 edytował ten post 26 listopada 2024 - 15:19

#2 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 925 postów
  • Imię:Willow

Napisano 26 listopada 2024 - 21:03

Jak długo brałaś leki wcześniej przed odstawieniem?

Czy odstawiałaś pod kontrolą lekarza?

Jestem bez leków. Bywa ciężko, szczególnie teraz, kiedy szybko robi się ciemno.  Ale biorę swój magnez, wit D i ashwagandę doraźnie i zmuszam się do ćwiczeń i spacerów codziennie. 

Nawet jak nie mam siły, jak mi się nie chce, jak jestem na siebie zła. Wystawiam twarz do słońca albo do chmur i maszeruję szybkim krokiem. I to działa. Taki zwykły spacer, wyjście z domu.

• anche lubi to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#3 AmyLou99

AmyLou99

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 30 postów

Napisano 28 listopada 2024 - 15:39

Tak poza kontrolą, zaczełam pracę i zapominałam brać leków. Teraz po dwóch miesiącach stany wróciły i utrudniają mi zycie.

#4 AmyLou99

AmyLou99

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 30 postów

Napisano 28 listopada 2024 - 22:04

Zadzwoniłam do lekarza,a potem do apteki i zgodził się na powrót do leków. Jestem obecnie w rozsypce. Prawda jest taka że nie stosowałam się do zaleceń lekarza, i brałam leki za długo. Nie chodziłam do przychodni na kontrolę względem czego, mam tak jak mam. Niestety ze zdrowiem nie ma żartów i trzeba słuchać lekarza. Teraz muszę znów iść na rozmowę. I zapytać się co zrobić w takiej sytuacji, bo mam napięty grafik. W dodatku obawiam się że uzaleznię się od tych leków, bo po odstawieniu to nie od razu ale widać. Szczególnie nerwica, i zaburzenia odżywiania jak jestem na lekach to widać różnicę w moim zachowaniu.

#5 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 925 postów
  • Imię:Willow

Napisano 01 grudnia 2024 - 19:33

Zatem kochana do roboty :)

Leki to nie samo zło. Jest czas, że ratują nam życie. Stań na nogi i zadbaj o siebie. Przyjrzyj się diecie, stylowi życia, relacjom. Jeśli trzeba idź na terapię. I nie decyduj sama o odstawieniu, nawet jeśli czujesz się świetnie. Lepiej to robić powoli i pod kontrolą lekarza.

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak