Jesteś odklejony od rzeczywistości.
Przestań się wypowiadać na tematy o których nie masz pojęcia, i nie wyciagaj fragmentów bo zmieniasz cały kontekst. Ja wiem przez co przechodzę i choć jest ciężko to i tak wyjdę na swoje. Tak jest już na świecie.
No biorę to co jest problemem i o tym mówię. Ty o nich napisałaś, ja nie wymyśliłem.
Po prostu zrozum to. Że np. hydraulik nie może pracować w sklepie, a sklepowa nie będzie hydraulikiem. Ale jeśli ktoś myśli że jest inaczej to nie wiem może coś ze mną jest nie tak? Jak myślisz.
Ale czemu mam zrozumieć kłamstwo? Oczywiście, że hydraulik może zatrudnić się w sklepie. Co to w ogóle za absurdalne myślenie, że by nie mógł. W drugą stronę też to działa, sklepowa może zostać hydraulikiem(z pominięciem prac do których potrzebne są dodatkowe uprawnienia). Czy Ty urodziłaś się w Indiach lub Pakistanie? Bo jedyne wytłumaczenie tak absurdalnego myślenia, to indoktrynacja społeczeństwa podzielonego na kasty.
Wiesz ja mam w zwyczaju tendencję do zrobienia wszystkiego co mogę zrobić w takiej sytuacji jaka jest. Ale reszta to już jest poza moją kontrolą. Ja znajdę pracę prędzej czy później, i się nie zamierzam wstydzić swoich problemów bo nie zrobiłam nic złego. Ale inni mogą myśleć inaczej.
No spoko, tylko że nie robisz, więc nie wiem czemu tak o sobie myślisz. Przecież nie rzucasz się na pracę byle zapewnić byt, tylko czekasz aż trafi się komfortowa "godna"(bo pracownicy fabryk to niegodni podludzie oczywiście) posada, w której będziesz mogła czuć się swobodnie. Czy Ty serio nie widzisz jaki entitlement(wyleciało mi słowo po polsku) z Ciebie bije?
A co do moich dzieci to niestety ale muszą zrozumieć że w tej obecnej chwili nie kupię im ubrań markowych, ani nie pojedziemy na wakacje. Tylko w tej obecnej chwili priorytety się zmieniają i decyzję finansowe również. Jeżeli webec kogoś to jestem okropną Matką to mam to w nosie.
Fajna hiperbolizacja. Nikt nie mówi o tym, że nie kupisz markowych produktów dzieciom czy nie zabierzesz na wakacje. Problemem jest to, że na jedzenie się musicie zapożyczać i nie płacisz rachunków.
Użytkownik adresik edytował ten post 22 listopada 2024 - 23:24