Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Czy macie jakieś cele w życiu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
41 odpowiedzi w tym temacie

#21 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 238 postów

Napisano 02 września 2024 - 17:40

W tym momencie to:
- Zarobek 10k+ netto
- Motocykl
- Zmienić samochód

Więc po prostu grind. W celach ważne jest to, żeby były osiągalne w umyśle. Jeżeli chcesz np. samochód, to nie zbierasz 60k na samochód, tylko w tym roku odkładasz np. 10k, w tym miesiącu odkładasz 1k itd. itd.

Użytkownik adresik edytował ten post 02 września 2024 - 17:41

#22 hawwa

hawwa

jestem jaka jestem :O)

• Bywalec
  • 6 480 postów

Napisano 02 września 2024 - 18:00

Moim celem jest wygrać z otyłością. Zrzuciłam już 12,5 kg. Do celu zostało jeszcze 24 kg.

Mam nadzieję, że nowy rok przywitam zdrowszą wersją siebie.

• K24 i Magd@ lubią to
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#23 clodie

clodie

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Imię:Klaudia

Napisano 03 września 2024 - 18:33

Kiedyś również zaliczałam się do grona podążających bez celu, do niczego. Obecnie, gdy lepiej sobie radzę moim celem jest przede wszystkim dążyć do jak najlepszego życia, nikogo przy tym nie krzywdząc, jednocześnie ucząc się lekcji życiowych oraz pozostając w miarę człowiekiem. Nabycie mądrości życiowej - o, to bym chciała. Jak wiadomo bez bólu się tego nie da, ale ból skoro zawsze był to niech będzie - tylko oby nie złamał nazbyt mocno.

Mam też bardziej przyziemne cele jak zwiedzanie albo nauka szydełkowania B)

To wszystko pozostaje moimi celami odkąd zyskałam nadzieję - mój stan się poprawił. Obecnie znajduję się na dole psychicznym. Liczę jednak, że będę miała szansę cele realizować.

#24 VvvV

VvvV

Bywalec

• Bywalec
  • 920 postów
  • Imię:P.

Napisano 03 września 2024 - 20:02

Na moim horyzoncie za nie długo może pojawić się nowotwór,wtedy cel z automatu ustawi się na ZEMSTĘ, a potem na grób...

Użytkownik VvvV edytował ten post 03 września 2024 - 20:02

"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"

#25 Magd@

Magd@

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 291 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 03 września 2024 - 21:46

Moim celem jest wygrać z otyłością. Zrzuciłam już 12,5 kg. Do celu zostało jeszcze 24 kg.

Brawo! Już teraz osiągnęłaś znakomity wynik :) A mnie się marzy zwiększyć aktywność fizyczną, bo choć dużo spaceruję, to ostatnio bardzo brakuje mi jakiejś bardziej dynamicznej kardio - aktywności.

#26 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 480 postów

Napisano 29 maja 2025 - 15:21

Wygrałam z otyłością 3 stopnia. Obecnie -38 kg. Jeszcze 3 kg i zacznę walkę z utrzymaniem prawidłowej wagi.
  • Willow47, adresik i K24 lubią to
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#27 Barti22

Barti22

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 108 postów

Napisano 14 czerwca 2025 - 22:12

Nie mam pojęcia, dokąd płynę i poczucia, że mam na to jakikolwiek wpływ. Moim celem jest utrzymać się na powierzchni.

#28 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 238 postów

Napisano 17 czerwca 2025 - 01:16

Wygrałam z otyłością 3 stopnia. Obecnie -38 kg. Jeszcze 3 kg i zacznę walkę z utrzymaniem prawidłowej wagi.

Gratki, jak to zrobilaś? Też by mi sie przydało i rodzina o operacji trochę wspomina. 

U mnie z celi:
- Spłata długu, bo kilkadziesiąt k pożyczyłem na samochód(nie potrafię odkładać kasy, łatwiej spłacać pożyczki  :wacko: )

- Wyjazd na jakieś fajne wakacje(przyszły rok, bo w tym jak wyżej, to tylko wycieczki po PL na motocyklu wchodzą w grę)

- Awans/Większe zarobki

- Święty spokój  :lol:

Użytkownik adresik edytował ten post 17 czerwca 2025 - 01:21

#29 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 480 postów

Napisano 17 czerwca 2025 - 08:00

Gratki, jak to zrobilaś? Też by mi sie przydało i rodzina o operacji trochę wspomina. 

U mnie z celi:
- Spłata długu, bo kilkadziesiąt k pożyczyłem na samochód(nie potrafię odkładać kasy, łatwiej spłacać pożyczki  :wacko: )
- Wyjazd na jakieś fajne wakacje(przyszły rok, bo w tym jak wyżej, to tylko wycieczki po PL na motocyklu wchodzą w grę)
- Awans/Większe zarobki
- Święty spokój  :lol:

Deficyt kaloryczny, aktywność fizyczna i silna determinacja :) liczę kalorie z każdego grama produktów spożywczych, wcześniej 1,5 h poświęcałam na ćwiczenia. Teraz tylko spacery 12 tyś kroków minimum.

#30 Gość_Le Pentrec_*

Gość_Le Pentrec_*
  • Gość

Napisano 17 czerwca 2025 - 12:43

Jedyny cel - przetrwać do odsiadki.

#31 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 238 postów

Napisano 17 czerwca 2025 - 14:12

Deficyt kaloryczny, aktywność fizyczna i silna determinacja :) liczę kalorie z każdego grama produktów spożywczych, wcześniej 1,5 h poświęcałam na ćwiczenia. Teraz tylko spacery 12 tyś kroków minimum.

Graty, ja ostatnio sobie uświadomiłem, że jem kiedy chcę, a nie gdy głodny jestem i to mnie prowadzi do zguby. Muszę się wziąć 

#32 Gość_Le Pentrec_*

Gość_Le Pentrec_*
  • Gość

Napisano 17 czerwca 2025 - 19:39

W tym momencie to:
- Zarobek 10k+ netto

Łoooo, ładnie. Ja to bym chciał 3k miesięcznie żeby wpadało na czysto.

#33 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 238 postów

Napisano 17 czerwca 2025 - 19:42

Łoooo, ładnie. Ja to bym chciał 3k miesięcznie żeby wpadało na czysto.

Mam znajomego co buduje ludziom kariery, trochę mi pomógł, więc mogę wiedzę przekazać dalej. Jeżeli chcesz to pisz na priv, wrzuć CV(usuń swoje dane jak chcesz) i coś pomyślimy co robić dalej. Teraz rynek jest średni dość, ale myślę że zawsze coś podpowiedzieć mogę.

#34 Gość_Le Pentrec_*

Gość_Le Pentrec_*
  • Gość

Napisano 17 czerwca 2025 - 19:46

Mam znajomego co buduje ludziom kariery, trochę mi pomógł, więc mogę wiedzę przekazać dalej. Jeżeli chcesz to pisz na priv, wrzuć CV(usuń swoje dane jak chcesz) i coś pomyślimy co robić dalej. Teraz rynek jest średni dość, ale myślę że zawsze coś podpowiedzieć mogę.

Moje CV właściwie mogę streścić tutaj. W 2013 skończone liceum ogólnokształcące (nie miałem możliwość wyboru szkoły) bez matury i od tamtego czasu pusto w CV. Zawsze na czarno, często nie do końca legalne sprawy.

#35 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 238 postów

Napisano 17 czerwca 2025 - 19:59

Moje CV właściwie mogę streścić tutaj. W 2013 skończone liceum ogólnokształcące (nie miałem możliwość wyboru szkoły) bez matury i od tamtego czasu pusto w CV. Zawsze na czarno, często nie do końca legalne sprawy.

Ale żeby też tu nie spamować za bardzo :) Robotę na czarno możesz normalnie wpisać do CV, mówisz że robiłeś na zleceniu i nie masz papierów, o ile to co robiłeś jest legalne oczywiście. 

Jeżeli dobrze liczę to jesteś 95? Mam kolegę rocznik 93, który dopiero od roku zaczął pracować. Dość podobna sytuacja, tylko technikum(ale bez egzaminu) i maturę się udało zrobić. Nie wiem gdzie mieszkasz i jak wygląda rynek pracy. Ja bym uderzył wstępnie w prace fizyczną, magazyn lub coś podobnego, ale byle nie na czarno. Z czasem może uprawnienia na widlaki, teraz nie wiem ile dają, ale kiedyś całkiem spoko się zarabiało. Myślę, że do matury warto by było podejść i spróbować się prześlizgnąć(mam świadomość że im dalej od niej tym trudniej w niektórych rzeczach).

#36 Gość_Le Pentrec_*

Gość_Le Pentrec_*
  • Gość

Napisano 17 czerwca 2025 - 22:14

Ale żeby też tu nie spamować za bardzo :) Robotę na czarno możesz normalnie wpisać do CV, mówisz że robiłeś na zleceniu i nie masz papierów, o ile to co robiłeś jest legalne oczywiście. 

Jeżeli dobrze liczę to jesteś 95? Mam kolegę rocznik 93, który dopiero od roku zaczął pracować. Dość podobna sytuacja, tylko technikum(ale bez egzaminu) i maturę się udało zrobić. Nie wiem gdzie mieszkasz i jak wygląda rynek pracy. Ja bym uderzył wstępnie w prace fizyczną, magazyn lub coś podobnego, ale byle nie na czarno. Z czasem może uprawnienia na widlaki, teraz nie wiem ile dają, ale kiedyś całkiem spoko się zarabiało. Myślę, że do matury warto by było podejść i spróbować się prześlizgnąć(mam świadomość że im dalej od niej tym trudniej w niektórych rzeczach).

Rocznik 94. Trochę tych robótek miałem, większość takich do których lepiej się publicznie nie przyznawać. Próbowałem też znaleźć coś z orzeczeniem, no ale... Nie dało rady.
Z maturą dam sobie spokój do momentu kiedy matematyka nie była obowiązkowa. Już wtedy miałem z niej 4%. Jak siostra, 12 lat, ma coś zadane z matmy, to od razu odpadam.

#37 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 238 postów

Napisano 18 czerwca 2025 - 00:11

Rocznik 94. Trochę tych robótek miałem, większość takich do których lepiej się publicznie nie przyznawać. Próbowałem też znaleźć coś z orzeczeniem, no ale... Nie dało rady.
Z maturą dam sobie spokój do momentu kiedy matematyka nie była obowiązkowa. Już wtedy miałem z niej 4%. Jak siostra, 12 lat, ma coś zadane z matmy, to od razu odpadam.

Z orzeczeniem to szukają chyba często na ochronę. Myślę że to zaleta w Twojej sytuacji. Jak jesteś chętny żebyśmy coś poszukali razem dla Ciebie to wal priv, zrobimy CV i porozsyłamy.

#38 Gość_Le Pentrec_*

Gość_Le Pentrec_*
  • Gość

Napisano 18 czerwca 2025 - 00:15

Z orzeczeniem to szukają chyba często na ochronę. Myślę że to zaleta w Twojej sytuacji. Jak jesteś chętny żebyśmy coś poszukali razem dla Ciebie to wal priv, zrobimy CV i porozsyłamy.

Chętnie jutro. Na ochronę próbowałem z orzeczeniem, no ale...
  • adresik lubi to

#39 Mary Jane

Mary Jane

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 220 postów
  • Imię:Maria.

Napisano 18 czerwca 2025 - 18:00

Paradoksalnie mam cele w życiu, które chciałabym osiągnąć, ale zdaję sobie sprawę z tego, że ze względu na moje zdrowie psychiczne i inne czynniki, nigdy ich nie zrealizuję. To smutne.

#40 Gość_Le Pentrec_*

Gość_Le Pentrec_*
  • Gość

Napisano 20 czerwca 2025 - 17:28

Robotę na czarno możesz normalnie wpisać do CV, mówisz że robiłeś na zleceniu i nie masz papierów, o ile to co robiłeś jest legalne oczywiście. 

Mówisz że to przejdzie? To mogę sobie w zasadzie jakąkolwiek robotę wpisać w CV i mówić że to było na czarno. To by sporo ułatwiło.
No mówię, nie jestem ekspertem, nie wiem jak to w ogóle wygląda.

Użytkownik Le Pentrec edytował ten post 20 czerwca 2025 - 17:30