Skocz do zawartości

Zdjęcie

Bolesne miesiączki w związku z nerwicą

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 Momenta

Momenta

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 27 postów
  • Imię:Patrycja

Napisano 06 czerwca 2024 - 13:13

Czy ktoś rónież miewa bolese miesiączki w związku z napadami nerwicy? 

#2 shadowsun

shadowsun

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 415 postów
  • Imię:Agata

Napisano 06 czerwca 2024 - 15:40

Zanim zacznie się zrzucać bolesne miesiączki na nerwicę warto iść najpierw do lekarza i się zbadać.

opowieść o tym, że siła to również delikatność,

że można kiedy już nie można,

oraz o tym, że nigdy nie jest za późno

#3 Paolcia87

Paolcia87

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 404 postów
  • Imię:Paulina

Napisano 06 czerwca 2024 - 20:03

@Momenta, tak, rzeczywiście powodem bolesnych miesiączek może być nerwica, ale niekoniecznie.. Polecam jak najszybszą wizytę u ginekologa i ewentualnie u endokrynologa, bo to może być objaw jakiejś poważnej choroby.
Mówię z doświadczenia. Kiedyś też tłumaczyłam sobie, że to przez nerwy, lub taka moja uroda, a okazało się, że jednak przynyna jest zupełnie inna.

#4 Fruzella

Fruzella

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 11 postów

Napisano 08 czerwca 2024 - 10:45

Pierwsze dni miesiączki i przed były dla Mnie najgorsze a jeszcze przy Mojej nerwicy te wybudzalam się przed takie "walenie"serducha nudności itd.....
Ale Ja u siebie już od dłuższego czasu podejrzewałam że mam Endo odbijałam się od lekarza do lekarza i 3 miesiące usłyszałam diagnozę "Endometrioza"
Niby odetchnęłam z ulgą bo w końcu wiem co Mi dolega i jak sobie radzić.Ale każdy przypadek jest inny
A na.bole pomoże "pyralgina"(meteospazmyl na receptę
Herbatki ziołowe rumianek a przed okresem pić krwawnik

Jeśli jednak dalej będziesz sie męćzyć, warto jest udać się do ginekologa. Od siebie mogę dać namiar na dobrą panią doktor z Rzeszowa: https://ginekolog-rzeszow.pl/ Zobacz co powie w tej sprawie specjalista.

Użytkownik Fruzella edytował ten post 20 czerwca 2024 - 11:34

#5 hawwa

hawwa

jestem jaka jestem :O)

• Bywalec
  • 6 407 postów

Napisano 08 czerwca 2024 - 13:22

@Fruzella oprócz bolesnych miesiączek  co jeszcze było u Ciebie objawem endometriozy? Jeżeli mogę zapytać. Mozesz też mi priv napisać. Właśnie lekarz u mnie podejrzewa i czekam na termin USG. U mnie prócz bolesci są też bardzo mocne przez co od kilku lat mam anemię, która z roku na rok jest coraz mocniejsza...

"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych