Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

W sprawie ostatnich nieporozumień na forum

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 Nelyssa

Nelyssa

Czerwony Diament

• Bywalec
  • 4 394 postów
  • Imię:Karolcia

Napisano 30 maja 2024 - 18:51

Nie wiem, jak ten temat się przyjmie, no ale spróbuję...

Przede wszystkim nie chodziło mi o dobijanie nikogo ani dowalanie komuś. Po prostu napisałam post z tym filmikiem tylko po to, żeby spróbować komuś pomóc. Nie miałam złych intencji.

Zdziwiło mnie, że zostałam posądzona o lubienie portali randkowych i zbieranie tam lajków. Nigdy nie było to dla mnie ważne i nie jest. Tylko dlatego się wkurzyłam i pisałam potem niemiłe rzeczy.

Mogę zrozumieć facetów, którzy się często zawodzili na kobietach, w końcu dużo ludzi teraz jest okropnych i odrzuca innych z byle powodu. Ale ja nie jestem taka, i przykro mi było, że ktoś o mnie tak pomyślał. Ja też się zawodziłam często na ludziach, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego worka.

Myślę, że ta kłótnia była niepotrzebna. Można pogadać na spokojnie, bez nerwów.

Może nie mam takiego podejścia, jak psycholog fachowca, ale nie miałam złych intencji.

Wybaczcie :(
  • abnegat lubi to
1648728050-U13301.jpg

#2 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 30 maja 2024 - 19:08

Nic nie stało się, dziękuję tobie i przepraszam jeśli uraziłem ciebie :mellow: niestety odczuwam ból i cierpienie więc mogę być nieprzyjemny

Użytkownik abnegat edytował ten post 30 maja 2024 - 19:09

• Nelyssa lubi to

#3 Nelyssa

Nelyssa

Czerwony Diament

• Bywalec
  • 4 394 postów

Napisano 30 maja 2024 - 19:34

@abnegat ja też przepraszam. Rozumiem Cię, ja też ostatnio mam cięższy czas. Czasami tak jest. Najważniejsze, że się pogodziliśmy :)
  • abnegat lubi to
1648728050-U13301.jpg

#4 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 30 maja 2024 - 19:41

@abnegat ja też przepraszam. Rozumiem Cię, ja też ostatnio mam cięższy czas. Czasami tak jest. Najważniejsze, że się pogodziliśmy :)

zapalmy więc papierosa na zgodę bo wiem że lubisz zapilić ^_^ idę na balkon dać dym w płuco

• Nelyssa lubi to

#5 VvvV

VvvV

Bywalec

• Bywalec
  • 755 postów
  • Imię:P.

Napisano 30 maja 2024 - 19:52

Miałem coś napisać szczerego wobec Nel i tak ogólnie o mojej sytuacji, ale jako że nie odpisuję w tym temacie jako pierwszy to napiszę gdzie trzeba.

Zaś co do naszej koleżanki. Doceniam i gratuluję odwagi Nel. Napisałaś pierwsza i sie przyznałaś do błędu. Szlachetne to i dobre :)

Użytkownik VvvV edytował ten post 30 maja 2024 - 19:52

• Nelyssa lubi to

"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"

#6 Fenix01

Fenix01

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 201 postów
  • Imię:Fenix01

Napisano 05 czerwca 2024 - 10:45

Czytam pewną książkę o patologii duchowości i chciałbym przytoczyć pewien fragment
"Człowiek sam nie jest w stanie wyjść z tej choroby. Jest to sprzeczne z koncepcją zdrowej duchowości i zdrowej osobowości. Sama wiedza o tym,jak wyjść,niewiele daje. Ludzie często wszystko rozumieją,ale dalej są depresyjnie. Zrozumienie może być nawet mechanizmem obronnym,racjonalizacją."
Na to ostatnie zdanie warto zwrócić uwagę. Sam niejednokrotnie tak się broniłem przed innymi,a tak naprawdę byłem toksyczny.
  • Nelyssa lubi to

#7 Nelyssa

Nelyssa

Czerwony Diament

• Bywalec
  • 4 394 postów

Napisano 05 czerwca 2024 - 15:17

@Fenix01 masz rację. Drugi człowiek jednak daje nam inne spojrzenie na siebie.
1648728050-U13301.jpg

#8 Magd@

Magd@

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 184 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 05 czerwca 2024 - 17:23

Czytam pewną książkę o patologii duchowości i chciałbym przytoczyć pewien fragment
"Człowiek sam nie jest w stanie wyjść z tej choroby. Jest to sprzeczne z koncepcją zdrowej duchowości i zdrowej osobowości. Sama wiedza o tym,jak wyjść,niewiele daje. Ludzie często wszystko rozumieją,ale dalej są depresyjnie. Zrozumienie może być nawet mechanizmem obronnym,racjonalizacją."
Na to ostatnie zdanie warto zwrócić uwagę. Sam niejednokrotnie tak się broniłem przed innymi,a tak naprawdę byłem toksyczny.

A jaka to książka? Podasz może tytuł?
  • Le Pentrec lubi to