Dyskryminacja mężczyzn a depresja
Napisano 10 marca 2024 - 19:12
Napisano 10 marca 2024 - 20:23
i
Żyjemy w takim systemie jak Twój nick wskazuje. Samo założenie tematu to pewnie dla wielu mizoginia. Jest tutaj też taka jedna, co potrafi zadać pytanie "dlaczego nienawidzisz kobiet?" Tak jakby akcentowanie pewnych negatywnych tematów w sprawie naszej płci, miało być jakimś -izmem. Ja czasami już czuję się zmęczony, tak jakbym był żydem w Niemczech i w lutym 1933r. przepowiadał, że ten nowy kanclerz to same kłopoty sprowadzi a ktoś zapytał "nie kochasz swej niemieckiej ojczyzny?" Temat rzeka, czeski film i walka z wiatrakami.
Użytkownik VvvV edytował ten post 10 marca 2024 - 20:30
"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"
Napisano 10 marca 2024 - 21:21
Myślę że zawracanie sobie głowy takimi rzeczami to strata czasu, różni ludzie są w różnych sytuacjach dyskryminowani, mężczyźni także choćby emerytalnie, ale kiedy nie mamy na to wpływu to lepiej się zająć tym na co wpływ mamy. A jak kogoś boli dupa bo się nie zgadza to jedyne co można zrobić to mu zasugerować kupno maści na ból dupy.
- anche lubi to
Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.
Napisano 11 marca 2024 - 08:39
Myślę że zawracanie sobie głowy takimi rzeczami to strata czasu, różni ludzie są w różnych sytuacjach dyskryminowani, mężczyźni także choćby emerytalnie, ale kiedy nie mamy na to wpływu to lepiej się zająć tym na co wpływ mamy. A jak kogoś boli dupa bo się nie zgadza to jedyne co można zrobić to mu zasugerować kupno maści na ból dupy.
Niby tak, ale jakby od początku ludzkości tak było, to teraz bym się Ciebie zapytał w naszej jaskini: kiedy ostatnio jadłeś mamuta ? Ekspansja, ciekawość ale też brak zgody na pewne tematy = postęp, cywilizacja itd itp
Ja już na nic nie mam wpływu. Jedynie, pośredni wpływ na biologię. Mógłbym nie żyć a żyję itd itp
"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"
Napisano 11 marca 2024 - 20:48
Niby tak, ale jakby od początku ludzkości tak było, to teraz bym się Ciebie zapytał w naszej jaskini: kiedy ostatnio jadłeś mamuta ? Ekspansja, ciekawość ale też brak zgody na pewne tematy = postęp, cywilizacja itd itp
Ja już na nic nie mam wpływu. Jedynie, pośredni wpływ na biologię. Mógłbym nie żyć a żyję itd itp
Stawianie oporu to kwestia indywidualna, można jak najbardziej, jeszcze jak ale na skutki tego bym nie liczył, bo dużo lepsze skutki można osiągnąć robiąc to na co ma się wpływ.
Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.
Napisano 19 marca 2024 - 20:58
Ciekawe jakby się rozwinął temat dyskryminacji kobiet i czy by padł po 5 postach ?
Napisano 21 marca 2024 - 00:58
Nie wiem, ale wiem że ludzie są powszechnie dyskryminowani ze względu na różne rzeczy, w tym płeć. Druga sprawa że nie każda dyskryminacja moim zdaniem jest niesłuszna. Uważam że dyskryminacja niektórych grup jest wręcz konieczna.
Użytkownik PiotrWill2 edytował ten post 21 marca 2024 - 01:00
- anche lubi to
Napisano 21 marca 2024 - 18:01
Nie wiem, ale wiem że ludzie są powszechnie dyskryminowani ze względu na różne rzeczy, w tym płeć. Druga sprawa że nie każda dyskryminacja moim zdaniem jest niesłuszna. Uważam że dyskryminacja niektórych grup jest wręcz konieczna.
Mi bardziej chodziło że dyskrymancji kobiet praktycznie nie ma, a dyskryminacja facetów jest ogromna. Ciesze się że na chwilę reaktywowałem wątek swoim poprzednim postem. Dyskryminować można ewentualnie grupy, które są niebezpieczne. Tak jak migracja z krajów tzw Maghrebu, jak jest ich mało - spoko ale....
Napisano 21 marca 2024 - 18:29
Mi bardziej chodziło że dyskrymancji kobiet praktycznie nie ma, a dyskryminacja facetów jest ogromna. Ciesze się że na chwilę reaktywowałem wątek swoim poprzednim postem. Dyskryminować można ewentualnie grupy, które są niebezpieczne. Tak jak migracja z krajów tzw Maghrebu, jak jest ich mało - spoko ale....
Ja również nie dostrzegam dyskryminacji kobiet, może ktoś mnie poprawi. Przynajmniej tu. W krajach islamskich jest ta dyskryminacja ogromna. Dlatego też uważam, że islamska pseudokultura jest godna pogardy i właśnie to jest grupa którą należy dyskryminować. Bo jawnie i wprost nawołują do dyskryminacji innych i to ze względu na rzecz na którą nie mamy wpływu-płeć i orientacja w sumie też.
Napisano 22 marca 2024 - 18:46
@VvvV tak z ciekawości zapytam a jak się ma równość w zarobkach między mężczyznami a kobietami? Bo z mojego doświadczenia wynika, że na równorzędnym stanowisku mężczyzna zawsze zarabia więcej...
Może tak było w latach 90tych. Wszelakie statystyki i badania pokazują że u nas takie przypadki są marginalne. W tych czasach z resztą gdyby tak było to zaraz byłby taki szum, że pracodawca by się schował do szafy, zaraz by było "dyskryminujo kobiety łola boga" Oczywiście jak panie się pchają na magazyn to pierwsze krzyczą że wg KP mogą dźwigać tylko 12kg ale kasa ma być na równi z facetami, którzy muszą dźwigać o wiele więcej. Mógłbym tutaj napisać więcej, gdzie macie lepiej, ale wiem jak ta dyskusja się potoczy dalej.
Zanim mnie nazwiesz mizoginem i przypiszesz mi pierdylion epitetów to ja zauważam, że względem ubezpłodnienia jesteście dyskryminowane, bo my mamy wazektomię a Wy nie. Cała reszta jest po waszej stronie.
Użytkownik VvvV edytował ten post 23 marca 2024 - 07:06
Napisano 24 marca 2024 - 18:54
a gdzie w tym wszystkom kobiety?
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 24 marca 2024 - 19:04
Napisałem o wazektomi to raz. Dwa, w tej tabelce stoi p0lka. Także życzę udanej (legalnej) ucieczki z PL jak wybuchnie wojna. Ja tak łatwo mieć nie będę.
Napisano 24 marca 2024 - 19:35
W jednej grupie z uchodźcami, cyganami....o uchodźcach nic nie mówię ale generalizowanie, że wszyscy cyganie to złodzieje i naciągacze jest okrutne i niepotrzebne. Tak samo jak Polki.
Napisano 24 marca 2024 - 21:00
Nie ja tą tabelkę wymyśliłem, wiadomo też że nie wszyscy w jednym worku są. Tutaj chodzi o system a niektóre osoby są podane jako przykłady.
Napisano 26 marca 2024 - 15:53
ze nie akceptuje sie strachliwych mezczyzn
a co ja mam powiedziec jak mam ataki paniki?
nie mam jaj bo czasami sie boje?
Napisano 26 marca 2024 - 18:06
W tych czasach jako faceci mamy pojechane po całości. Kobieta może być silna i niezależna, może być też strachliwa i zależna - tutaj wszystko jedno, a my ? Tylko twardzi, o nas się nie dba, nas system olewa. Życie
Napisano 26 marca 2024 - 21:36
No nie wiem.
Na tym forum i anche i ja staramy się was wspierać. I to my przekonujemy was, że jesteście wartościowi a wy staracie się udowodnić nam na siłę że jesteście nic nie warci.
Dopóki to wy w siebie nie uwierzycie będzie tak jak jest.
Napisano 14 maja 2024 - 21:37
No nie wiem.
Na tym forum i anche i ja staramy się was wspierać. I to my przekonujemy was, że jesteście wartościowi a wy staracie się udowodnić nam na siłę że jesteście nic nie warci.
Dopóki to wy w siebie nie uwierzycie będzie tak jak jest.
Jak się ma traumy i inne problemy od dziecka + system dojeżdża nas, po to aby wam było lepiej to nawet milion anche i Willow nie pomoże