mozna podac definicje
( najlepiej swoimi slowami )
lub opis
podobno gdy sie opisuje problem
latwiej go rozwiazac
Napisano 04 marca 2024 - 14:28
Napisano 08 marca 2024 - 01:53
Myślę że zależy od sytuacji, co innego dla kogoś kto ma problemy z głową stricte, a co innego jak komuś się coś złego przytrafi. Z pierwszym jest trochę problem jak leczyć, trzeba kminić leki, terapie itd, w drugim przypadku wystarczy usunąć powód "depresji" i zniknie w pół sekundy.
Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.
Napisano 09 marca 2024 - 08:46
dla mnie depresja była paraliżem myśleniowo ruchowym, brakiem perspektyw i możliwości. Kluczowe słowo: BYLA.
Napisano 10 marca 2024 - 16:18
Napisano 10 marca 2024 - 20:48
@fox, u mnie nie ma takiego lęku. Jestem ciekawy tzw. "śmierci", bo widzę jak wygląda życie - nic nadzwyczajnego, powtarzalne. Można wmawiać sobie, że "dzisiaj zrobię coś innego i będzie inaczej", ale podstawowych czynności i tak człowiek nie oszuka, musi je wykonać. W kółko, codziennie. To po pierwsze.
Po drugie - ludzie boją się śmierci, czyli naturalnego stanu w jakim "nieistnieli" przez setki, tysiące, a nawet miliardy lat "przed i po" ich krótkim życiu, które wygląda bardziej jak anomalia w czasie niż cokolwiek znaczącego. Nie ważne co robisz dziś, jutro, za 20 lat, skoro i tak anomalia w końcu zniknie, pojawią się następne.
Układ życia na tej dziwnej planecie chyba najbardziej przypomina mi fraktale, wzory niby inne, ale wszystkie podobne do siebie, można powiedzieć w kółko jedno i to samo.
Konkretnie i w punkt.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Depresja plus narkotyki. |
Depresja - pytania i rozmowy | Randolph Carter |
|
|
|
Mikrobiota a depresja – krótki przegląd i zaproszenie do podcastumikrobiota, depresja i 2 więcej |
Depresja - pytania i rozmowy | Daniel Z |
|
|
|
Depresja i jej współwystępowanie z innymi choroba somatycznymi - dwukierunkowa zależność |
Depresja - pytania i rozmowy | Daniel Z |
|
|
|
Depresja/ nadwrażliwość na krytykę |
Pokój zapoznawczy | AmyLou99 |
|
|
|
Depresja/Problemy ze zdrowiemStrach przed rakiem |
Depresja - pytania i rozmowy | AmyLou99 |
|