Nie mam przyjaciół, ze znajomymi się nie spotykam. A czy Wy jesteście w związku/małżeństwie lub czy chcielibyście być?

Czy chcielibyście mieć kogoś?
Napisano 07 lutego 2024 - 20:49
Nie mam przyjaciół, ze znajomymi się nie spotykam. A czy Wy jesteście w związku/małżeństwie lub czy chcielibyście być?
Napisano 07 lutego 2024 - 23:34
Napisano 08 lutego 2024 - 09:23
Ja jestem sama.
Jestem przegrywem - to chyba wszystko wyjaśnia. Może i chciałbym być z kimś, ale ja wiem czy jest sens dostać nagrode pocieszenia, kiedy się nie ma doświadczeń.Wątpię.Zawszę będę tym na straconej pozycji...
Użytkownik VvvV edytował ten post 08 lutego 2024 - 09:57
"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"
Napisano 11 lutego 2024 - 20:36

Moje forum dla osób samotnych, lub nieśmiałych, lub pogubionych życiowo: www.dezidianate.com.pl
Napisano 12 lutego 2024 - 20:46
Jasko że jestem Puchatkiem chętnie bym Prosiaczka przytulił.
Napisano 13 lutego 2024 - 15:36
Co to znaczy mieć kogoś? Być w związku? Nie, nie chcę nie jest mi to do niczego potrzebne.
Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.
Napisano 14 lutego 2024 - 08:13
Kiedyś jeden, chyba piłkarz powiedział: "jesteś z kimś już dosyć długo - chcesz samotności. jesteś samotny to po jakimś czasie pragniesz kogoś" w przełożeniu: z jednej strony 4 puste ściany - to dobija, z drugiej jakby człowiek miał teraz płacić alimenty, być izolowanym od dziecka i miał świadomość, ze w domu dziecka jest jakiś facet to też załamka. Tylko od drugiej strony
"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"
Napisano 14 lutego 2024 - 14:52
Napisano 08 lutego 2025 - 16:40
Użytkownik EsimAysin edytował ten post 08 lutego 2025 - 20:41
Napisano 08 lutego 2025 - 18:15
Niby kiedyś w związku byłem, ale to była relacja dysfunkcyjna i w sumie wzięła się z niczego. Jej było smutno samej, a ja byłem ciekaw, jak to być w związku. Trochę mało, by zbudować coś sensownego.
Obecnie, nie potrafię sobie wyobrazić, jak moje bycie w związku mogłoby działać. Za bardzo przywykłem do bycia samemu. Urządziłem się w swojej emocjonalnej czarnej dziurze, zrobiłem z niej "strefę komfortu", i zaproszenie kogoś do niej (już abstrahując od tego, czy ktokolwiek by miał na to chęć) brzmi jak proszenie się o rozwalenie tego kruchego porządku.
Kiedy jestem sam, nikt mnie nie ocenia, nie osądza, nie oczekuje, nie rozczarowuje się mną, nie udaje, że rozumie cokolwiek z tego co myślę i czuję, nie nalega, nie robi fochów, awantur, nie próbuje urabiać na swoją modłę. Rzecz nieoceniona.
Użytkownik Barti22 edytował ten post 08 lutego 2025 - 18:22
- Tawak lubi to
Napisano 08 lutego 2025 - 20:52
A czy Wy jesteście w związku/małżeństwie lub czy chcielibyście być?
Jestem w związku małżeńskim.
Nie mam żadnych przyjaciół, ani nawet znajomych.
Napisano 08 lutego 2025 - 23:12
Czysto po marzycielsku tak, realnie patrząc już nie.
Napisano 09 lutego 2025 - 00:01

Moje forum dla osób samotnych, lub nieśmiałych, lub pogubionych życiowo: www.dezidianate.com.pl
Napisano 09 lutego 2025 - 00:28
Napisano 09 lutego 2025 - 18:11