Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Praca i brak docenienia

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
7 odpowiedzi w tym temacie

#1 TakiJaki

TakiJaki

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 148 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 14 grudnia 2023 - 20:33

Jak to jest, że człowiek im bardziej się stara tym bardziej go "nie doceniają"?.
W swoim kołchozie jestem od "wszystkiego" czyt. praca na produkcji, pilnowanie ciągłości produkcji na linii + usuwanie drobnych awarii + jak trzeba jakiś wyjazd w celu sprawdzenia jakości produkowanych rzeczy.
I co? i gówno.
Niby dostałem jakąś małą podwyżkę a na min. brygadzistów robi się przysłowiowych debili z mniejszym doświadczeniem od mojego  :angry:  dla mnie to jak przysłowiowy liść w twarz.
Z jednej strony mam spokój, a z drugiej strony niesmak jak cholera.
Zaraz będzie, to zmień pracę itd. i nawet o tym myślałem, ale wiem że jak pójdę do innego kołchozu to będę musiał "zasuwać" i zarobię mniej niż aktualnie.

#2 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 14 grudnia 2023 - 20:56

a czy w życiu chodzi tylko o pieniądze, sam na napisałeś że brygadzista ma więcej obowiązków, podczas gdy coś spieprzy się wina spada na brygadira, dlatego ja w swojej pracy wolę być od "łopaty" i mieć spokój :mellow:

Użytkownik abnegat edytował ten post 14 grudnia 2023 - 20:57

#3 po_prostu_jestem

po_prostu_jestem

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 243 postów

Napisano 15 grudnia 2023 - 09:42

Jak się człowiek sam gdzieś nie pcha to nikt niczego więcej nie zaproponuje.

#4 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 099 postów
  • Imię:Willow

Napisano 15 grudnia 2023 - 14:44

Próbowałeś aplikować na brygadzistę? Może twój szef nie wie, że chciałbyś? Nie czyta ci przecież w myślach....

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#5 TakiJaki

TakiJaki

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 148 postów
  • Imię:Łukasz

Napisano 15 grudnia 2023 - 15:56

Próbowałeś aplikować na brygadzistę? Może twój szef nie wie, że chciałbyś? Nie czyta ci przecież w myślach....

Nawet miesiąc chodziłem i uczyłem się po czym zrobił swoją znajomą, a ja poszedłem w odstawkę bez powodu. 

Nawet większość ludzi z mojej zmiany dziwi się, że nie robi mnie na lidera tylko jakichś gamoni(aktualnie 2 nowe osoby). 

Dzisiaj zaproponowano mi kontrolę jakości ale powiedziałem, że muszę się zastanowić i dam znać w poniedziałek. 

Z jednej strony się cieszę, bo jakość lepsza od lidera, a z drugiej strony znając moje szczęście skończy się tak jak na liderowaniu

Użytkownik TakiJaki edytował ten post 15 grudnia 2023 - 16:05

#6 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 099 postów
  • Imię:Willow

Napisano 15 grudnia 2023 - 17:22

Rozumiem. Przemyśl sobie wszystkie za i przeciw, a w poniedzialek dokładnie wypytaj o warunki pracy. Czy zakres obowiązko1w i odpowiedzialności sie powiększy? jeśli tak to co z wynagrodzeniem albo innymi benefitami? Kto będzie sprawdzał ciebie? itp.

Napisałeś wyżej, że nie chcesz zmieniać pracy. To ustaw się tak, żeby ci było wygodnie tu gdzie jesteś.

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#7 Mary Jane

Mary Jane

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 257 postów
  • Imię:Maria.

Napisano 16 grudnia 2023 - 15:57

Nie da się mieć ciastko i zjeść ciastko. Z perspektywy swoich doświadczeń i podobnej sytuacji radzę Ci jednak zmienić środowisko i miejsce pracy. Już zadane przez Ciebie pytanie sugeruje, że masz takie myśli. Czasem warto wyjść że swojej strefy komfortu i zawalczyć o inne, lepsze.

#8 kesimek

kesimek

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 4 postów
  • Imię:kesimek

Napisano 08 grudnia 2024 - 11:21

Twoje ciało i umysł to fundamenty, na których budujesz swoje życie.  Ćwicz regularnie – nawet 30 minut spaceru dziennie może znacząco poprawić nastrój. Zadbaj o zbilansowaną dietę – jedz więcej warzyw, owoców i zdrowych tłuszczów. Wysypiaj się – sen to regeneracja i energia do działania. Medytuj lub praktykuj mindfulness, aby zredukować stres.