Szukam diety
Napisano 08 grudnia 2023 - 13:10
Napisano 08 grudnia 2023 - 22:02
Dieta dla wszystkich nie istnieje. Najlepiej pójść do specjalisty, który ustali co dla ciebie najlepsze.
Bo możesz próbować różnych cudo1w z internetów ale mało prawdopodobne, żeby zadziałały.
Więcej ruchu, mniej słodyczy, glutenu itp. Jak lubisz to pływaj, pilates też fajnie wpływa na ciało.
P.S. A swoją drogą niech mąż spojrzy do lustra i sam oceni, może razem spróbujecie nowej diety?
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 08 grudnia 2023 - 22:30

Moje forum dla osób samotnych, lub nieśmiałych, lub pogubionych życiowo: www.dezidianate.com.pl
Napisano 09 grudnia 2023 - 00:14
Mąż mi dokucza że przytyłam ...Szukam ale prawdziwej diety a nie sciemy izbednych odchudzaczy
Na start zapytam- czemu/przez co/ jak to się stało, że przytyłaś?
Napisano 11 grudnia 2023 - 08:00
Użytkownik karpe edytował ten post 23 stycznia 2024 - 08:48
- PiotrWill2 lubi to
Napisano 14 grudnia 2023 - 01:43
Brawo dla kolegi/koleżanki karpe, wreszcie ktoś prawdę powiedział. Trzeba mniej żreć albo się ruszać. Innej opcji nie ma. Moim zdaniem dieta to strata czasu w kwestii odchudzania, cukier do smieci, 3 skromne, ale nie głodowe posiłki. I jakiś sport, tylko wymagający. Jak nic nie lubisz możesz sobie rów wykopać i go zasypać i potem jeszcze raz i jeszcze raz Dla motywacji dodam, że większość grubych nie chudnie trwale do stanu normalnego, więc jak to zrobisz to będzie świadczyć że masz wyjątkowo silną wolę, w kilku górnych procentach populacji.
- abnegat lubi to
Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.
Napisano 15 grudnia 2023 - 14:33
@ PiotrWill2 dość obcesowo ale prawdziwie napisane.
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 22 lutego 2024 - 20:18
pamiętaj, że to co on mówi i narzeka to jego, ważne żebyś Ty dobrze czuła się ze sobą.
jedyne co mogę Ci poradzić to to, żebyś piła 2-3 litry wody dziennie choćby przed posiłkiem
Abyś udała się do specjalisty który dopasuje do Ciebie dietę, plan którego będziesz się trzymać
Jest dużo diet i ciężko samemu dopasować do siebie
Będzie dobrze!
Napisano 09 maja 2024 - 08:45
Czy ktoś jest na diecie keto?
Jakieś pomysły na desery?
Napisano 09 maja 2024 - 08:50
Radzę dobrze posłuchać kogoś kto się na tym zna
Napisano 09 maja 2024 - 13:58

Użytkownik Blusk edytował ten post 15 maja 2024 - 08:58
- anche lubi to
Napisano 09 maja 2024 - 23:25
Dla mnie z takich keto bomb to kuli rafaello, ale aktualnie pożyczyłam wszystkie książki i nie mam jak foty cyknąć- ja robię masło z erytrytolem i wiórkami koko + migdał w środek wcześniej namoczony bez skórki, potem wiórki
i
https://moderncavegi...asto-z-owocami/
I bardzo polecam mix który jest do kupienia w auchan i leclercu, nie wiem gdzie jeszcze- keto brownie mix- 15 zł, ale ciasto w 25 min gotowe z czego roboty jest na 5 z wycięciem papieru do formy.
Ja jestem aktualnie na low carb, potem dopiero keto- myślę, że za ok. 2 miesiące. Na pewno planuję w formie cyklicznej keto-low carb, ale dopiero zbieram informację na temat najlepszego dla siebie sposobu.
Osobiście jestem mocno zaintrygowana tą dietą, głównie ze względów ogromnego potencjału terapeutycznego oraz zafascynowania opiniami osób z którymi rozmawiałam bezpośrednio i które na tej diecie są (wyleczenie depresji/ padaczki/ nowotworu, dużo energii, mniej snu, rzadsze posiłki).
Dieta keto wydaje się dla mnie- po wyjściu kilka lat temu z uzależnienia od cukru- najbardziej intuicyjna, nie czuję się dobrze po glutenowych specjałach, nie jem dużo słodyczy, a lubię proste jedzenie jak mięso i sałata, pieczone warzywa z sosem, lubię tłuszcz.
Jak mi będzie to zobaczę, na pewno nie jest to dieta dla każdego, na pewno wymaga dyscypliny.
Do zdobywania wiedzy o keto polecam bardziej książki, bo co osoba to opinia, "Bliblia ketogeniczna" ma super przegląd badań i mechanizmów działania ketozy w różnych zaburzeniach, nie pamiętam czy to w niej są też i linki do tych badań, że sobie można samemu powysnuwać wnioski.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych