Skocz do zawartości

Zdjęcie

Szukam diety

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 zelinda

zelinda

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 21 postów

Napisano 08 grudnia 2023 - 13:10

Mąż mi dokucza że przytyłam ...
Szukam ale prawdziwej diety a nie sciemy izbednych odchudzaczy

#2 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 949 postów
  • Imię:Willow

Napisano 08 grudnia 2023 - 22:02

Dieta dla wszystkich nie istnieje. Najlepiej pójść do specjalisty, który ustali co dla ciebie najlepsze.

Bo możesz próbować różnych cudo1w z internetów ale mało prawdopodobne, żeby zadziałały.

Więcej ruchu, mniej słodyczy, glutenu itp. Jak lubisz to pływaj, pilates też fajnie wpływa na ciało. 

P.S. A swoją drogą niech mąż spojrzy do lustra i sam oceni, może razem spróbujecie nowej diety?

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#3 Nelyssa

Nelyssa

Czerwony Diament

• Bywalec
  • 4 460 postów
  • Imię:Karolcia

Napisano 08 grudnia 2023 - 22:30

Więcej pić płynów, zwłaszcza raz dziennie zielona i czerwona herbata i woda, jeść co dzień na kolację jogurt naturalny z otrębami pszennymi i cynamonem, ogólnie wprowadzić do diety więcej warzyw i owoców. Plus małe ćwiczenia :)
1648728050-U13301.jpg

Moje forum dla osób samotnych, lub nieśmiałych, lub pogubionych życiowo: www.dezidianate.com.pl

#4 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 390 postów

Napisano 09 grudnia 2023 - 00:14

Mąż mi dokucza że przytyłam ...
Szukam ale prawdziwej diety a nie sciemy izbednych odchudzaczy

Na start zapytam- czemu/przez co/ jak to się stało, że przytyłaś?

Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#5 karpe

karpe

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 20 postów

Napisano 11 grudnia 2023 - 08:00

Deficyt kaloryczny, nie na czegoś takiego jak „prawdziwa dieta”, każdy sposób odżywiania to dieta, dobra lub zła.
Nie musisz z niczego rezygnować ale wszystko trzeba wliczać w kaloryczność, możesz to liczyć w apce Fitatu.

Nie ma magicznego środka, który by Cię odchudził, ale warto jest wziac pod uwagę zioła

Których działąnie rzeczywiście jest potwierdzone jeśli chodzi o kwestię odchudzania się.

Użytkownik karpe edytował ten post 23 stycznia 2024 - 08:48

• PiotrWill2 lubi to

#6 PiotrWill2

PiotrWill2

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 330 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 14 grudnia 2023 - 01:43

Brawo dla kolegi/koleżanki karpe, wreszcie ktoś prawdę powiedział. Trzeba mniej żreć albo się ruszać. Innej opcji nie ma. Moim zdaniem dieta to strata czasu w kwestii odchudzania, cukier do smieci, 3 skromne, ale nie głodowe posiłki. I jakiś sport, tylko wymagający. Jak nic nie lubisz możesz sobie rów wykopać i go zasypać i potem jeszcze raz i jeszcze raz ;) Dla motywacji dodam, że większość grubych nie chudnie trwale do stanu normalnego, więc jak to zrobisz to będzie świadczyć że masz wyjątkowo silną wolę, w kilku górnych procentach populacji. 

• abnegat lubi to

Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.

#7 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 949 postów
  • Imię:Willow

Napisano 15 grudnia 2023 - 14:33

@ PiotrWill2 dość obcesowo ale prawdziwie napisane.

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#8 Moniko02

Moniko02

Bywalec

• Bywalec
  • 631 postów
  • Imię:Monika

Napisano 22 lutego 2024 - 20:18

pamiętaj, że to co on mówi i narzeka to jego, ważne żebyś Ty dobrze czuła się ze sobą.

jedyne co mogę Ci poradzić to to, żebyś piła 2-3 litry wody dziennie choćby przed posiłkiem 

Abyś udała się do specjalisty który dopasuje do Ciebie dietę, plan którego będziesz się trzymać 

Jest dużo diet i ciężko samemu dopasować do siebie 

Będzie dobrze!

#9 empals

empals

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 8 postów
  • Imię:Adam

Napisano 09 maja 2024 - 08:45

Czy ktoś jest na diecie keto? 

Jakieś pomysły  na desery? 

#10 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 142 postów
  • Imię:Adam

Napisano 09 maja 2024 - 08:50

Radzę dobrze posłuchać kogoś kto się na tym zna

#11 Blusk

Blusk

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 9 postów
  • Imię:Bartosz

Napisano 09 maja 2024 - 13:58

Deser może nie dla tych ścisłych Keto, ale może cos do kawy dla tych low carb.
200gr jogurt grecki lub skyr
2 jajka
50gr kokosu
1 banan
50gr gorzkiej czekolady
Razem zmiksować, posypać czekoladą, piec 40 min w 180st. ( blaszka 10x18cm)
Po więcej przepisów zerknij sobie na stronę Oleoketo
439873919_10226823316822371_413504903495

Użytkownik Blusk edytował ten post 15 maja 2024 - 08:58

• anche lubi to

#12 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 390 postów

Napisano 09 maja 2024 - 23:25

Dla mnie z takich keto bomb to kuli rafaello, ale aktualnie pożyczyłam wszystkie książki i nie mam jak foty cyknąć- ja robię masło z erytrytolem i wiórkami koko + migdał w środek wcześniej namoczony bez skórki, potem wiórki

i

https://moderncavegi...asto-z-owocami/

I bardzo polecam mix który jest do kupienia w auchan i leclercu, nie wiem gdzie jeszcze- keto brownie mix- 15 zł, ale ciasto w 25 min gotowe z czego roboty jest na 5 z wycięciem papieru do formy.

Ja jestem aktualnie na low carb, potem dopiero keto- myślę, że za ok. 2 miesiące. Na pewno planuję w formie cyklicznej keto-low carb, ale dopiero zbieram informację na temat najlepszego dla siebie sposobu.

Osobiście jestem mocno zaintrygowana tą dietą, głównie ze względów ogromnego potencjału terapeutycznego oraz zafascynowania opiniami osób z którymi rozmawiałam bezpośrednio i które na tej diecie są (wyleczenie depresji/ padaczki/ nowotworu, dużo energii, mniej snu, rzadsze posiłki).

Dieta keto wydaje się dla mnie- po wyjściu kilka lat temu z uzależnienia od cukru- najbardziej intuicyjna, nie czuję się dobrze po glutenowych specjałach, nie jem dużo słodyczy, a lubię proste jedzenie jak mięso i sałata, pieczone warzywa z sosem, lubię tłuszcz.

Jak mi będzie to zobaczę, na pewno nie jest to dieta dla każdego, na pewno wymaga dyscypliny.

Do zdobywania wiedzy o keto polecam bardziej książki, bo co osoba to opinia, "Bliblia ketogeniczna" ma super przegląd badań i mechanizmów działania ketozy w różnych zaburzeniach, nie pamiętam czy to w niej są też i linki do tych badań, że sobie można samemu powysnuwać wnioski. 

Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych