Skocz do zawartości

Zdjęcie

Kaszel przez... serce?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Magd@

Magd@

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 327 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 23 listopada 2023 - 22:17

Wiecie może czy można mieć kaszel przez problemy z sercem, np. arytmię serca? Jestem przeziębiona, mam katar. Ale płuca ok. Jednak męczy mnie jakiś dziwny ani suchy ani mokry kaszel. Zauważyłam, że odczuwam coś w rodzaju "potykania" serca i wtedy czuję dyskomfort w klatce piersiowej, przez co zbiera mnie na kaszel.

#2 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 085 postów
  • Imię:Willow

Napisano 26 listopada 2023 - 11:19

Madziu a może to nerwy tak ogólnie? Obniżony nastrój bardzo nasila objawy somatyczne. Jak sobie radzisz?

• Magd@ lubi to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#3 Magd@

Magd@

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 327 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 26 listopada 2023 - 15:24

Madziu a może to nerwy tak ogólnie? Obniżony nastrój bardzo nasila objawy somatyczne. Jak sobie radzisz?

Dziękuję za pytanie, szczerze mówiąc to ostatnio źle. Nie dość, że nie jestem zdrowa od 3 miesięcy, to jeszcze córka się rozchorowała i chyba to tak przeżywam. Na dodatek wracam od grudnia do pracy i stresuje mnie też to, jak uda mi się to wszystko udźwignąć. Czy wyzdrowiejemy do grudnia, wątpię :( Byłam w piątek u rodzinnego z małą i lekarka osłuchała też mnie, nic jej nie mówiłam o moich rozważaniach o sercu, ale wykryła że były szmery w sercu. Miałam temperaturę i lekarka powiedziała, żebym się nie martwiła, bo to pewnie przez to i dodatkowo stres związany z chorobą małej, ale mam też skierowanie do kardio. Na razie nie dzwoniłam się nigdzie umawiać, ale z tego co widzę na stronie z terminami, to chyba najwcześniejsze na lipiec, musiałabym prywatnie pójść.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych