Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Jak czujecie się postrzegani przez ludzi?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
92 odpowiedzi w tym temacie

#1 Martyna123

Martyna123

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 2 postów
  • Imię:Martyna

Napisano 05 lipca 2023 - 10:47

https://docs.google....orm?usp=sf_link

Jestem studentką III roku na kierunku socjologia ze specjalnością psychologia społeczna. Piszę obecnie pracę licencjacką. Fakt, że bliska mi osoba choruję na chad, zainspirował mnie do pisania w tej tematyce, bo uważam, że to ważny temat a mało się o tym mówi. Powstało wiele badań na temat tego jak społeczeństwo odbiera osoby chore psychicznie. Celem moich pytań jest odwrócenie perspektywy i przekazanie głosu Wam. Chcę dowiedzieć się jak Wy czujecie się odbierani przez społeczeństwo, jak wyglądają Wasze relacje z innymi ludźmi. Chcę po prostu pokazać waszą perspektywę i doświadczenia.
Wszystko jest w pełni anonimowe.
W linku znajduje się dłuższe wytłumaczenie i opis a także pytania. Bardzo prosiłabym o wypełnienie, nie powinno zająć to dużo czasu, a Wasze odpowiedzi będą niezwykle cenne i ważne. Jeśli ktoś ma jakieś pytania albo wątpliwości, chętnie na wszystko odpowiem i pomogę.

#2 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów
  • Imię:Adam

Napisano 05 lipca 2023 - 10:53

Wystarczy jeden temat

#3 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 06 lipca 2023 - 16:35

ciekawy temat ja zadam pytanie jak jestem postrzegany na tym forum

#4 smu1

smu1

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 248 postów

Napisano 06 lipca 2023 - 16:41

"Nic nie umiem i nic nie wiem
Jestem matoł bity w ciemię(...)"😁😁😁😁😁

#5 Gość_tapatik_*

Gość_tapatik_*
  • Gość

Napisano 08 lipca 2023 - 21:00

Pytasz chyba nie tą stronę. Jak się odnoszą, a co tam sobie w głowach myślą albo za plecami smarują, to mogą być dwie różne rzeczy.

#6 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 09 lipca 2023 - 00:29

Ankiety mi się nie chce wypełniać, tak szczerze, nawypełniałam się ich w życiu.

Ale odpowiadając na pytanie to.

Różnie, zależy jaki mam humor, ile mam stresów, jak się czuję

.

Czasem wydaje mi się, że myślą, że gadam głupoty, że jestem nudna, że nie traktują mnie poważnie.

Czasem, że mnie szanują, że jestem ciekawa, że jestem atrakcyjna wizualnie i w energii.

A czasem nic nie myślę, bo po prostu jesteśmy sobie i wymieniamy się informacjami różnymi- wyglądem, nastrojem, zdaniami.

Koniec końców liczy się moim zdaniem to jak ja siebie postrzegam i pod to świat sam się dopasowuje tak jak i moje zachowanie i odbiór mnie.

Ja się odniosę choć tak skromnie, bo miałam dziś długi dzień pracy i ciężej mi o kimś czy do kogoś pisać, bo głowa tak powoli mieli. Jakoś jestem jak o Tobie myślę przy wątku reinkarnacji i że masz ciekawe obserwacje. Wydajesz mi się być typem filozofa z papierosem. Poza tym trochę jak z nicku "negat", że mocno negujesz wiele "rzeczy", że masz często taki negatywny filtr na wszystko, tak w sumie typowo jak w depresji.

• abnegat lubi to

#7 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 229 postów
  • Imię:Anon

Napisano 09 lipca 2023 - 11:20

Dobry chłopak jesteś. I jeden z mądrzejszych tutaj, bo znasz swoje cele, te dla mężczyzny.
  • abnegat lubi to

#8 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 09 lipca 2023 - 18:32

@233 dziękuję że mnie tak widzisz, ja w sumie siebie też tak siebie widzę, dużo myślę z papierosem nad różnymi sprawami, ja ciebie widzę tak że dużo przeszłaś i masz dużą wiedzę o psychologii, dużo wkładasz wysiłku w samorozwój i chcesz pomagać innym no i jesteś na tym forum taką "królową inceli" gdzie różni inecele na tym forum piszą swoje żale a ty próbujesz coś im tłumaczyć z różnym skutkiem

@Tawak ty też dobry jesteś tylko nie potrzebnie siebie tak poniżasz, masz działkę na której mógłbyś robić spotkania inceli, mimo że sam nim nie jesteś ale masz sporo do powiedzenia o incelach i przegrywach, mielibyśmy o czym rozmawiać przy papierosach bo też palisz

Użytkownik abnegat edytował ten post 09 lipca 2023 - 19:00

#9 Fenix01

Fenix01

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 204 postów
  • Imię:Fenix01

Napisano 12 lipca 2023 - 18:51

Zależy jak się czuje. Na pewno jestem osobą która lubi bujać w obłokach, zawsze chętny do pomocy lubiący sobie pożartować,poprzedrzeźniać kogoś dla żartu ale tylko w najbliższym otoczeniu. Ogólnie to jestem dość lękliwy.

#10 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 229 postów
  • Imię:Anon

Napisano 12 lipca 2023 - 18:57

@abnegat
Działka nie jest moja, tylko żony.
Spotkania tak - alkohol nie!
Blackpill tak - spermiarstwo nie!

#11 Paolcia87

Paolcia87

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 404 postów
  • Imię:Paulina

Napisano 13 lipca 2023 - 11:49

@Fenix01 miło czasem pobujać sobie w obłokach, sama często tak robię. :)
A jak postrzegają mnie inni? Szczerze to już przestało mnie to interesować, ważne, że ja sama ze sobą jakoś wytrzymuję ;)

#12 Gość_tapatik_*

Gość_tapatik_*
  • Gość

Napisano 13 lipca 2023 - 22:45

Ciekawe, czy autorka tematu jeszcze tu zajrzy, czy tylko liczby mają się zgadzać.

#13 Fenix01

Fenix01

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 204 postów

Napisano 14 lipca 2023 - 10:59

@Fenix01 miło czasem pobujać sobie w obłokach, sama często tak robię. :)
A jak postrzegają mnie inni? Szczerze to już przestało mnie to interesować, ważne, że ja sama ze sobą jakoś wytrzymuję ;)

Byle nie za często, ja czasami mam wrażenie, że przez to trace kontakt z rzeczywistością. Jak dojdą do tego jakieś używki to jest jeszcze gorzej. Najlepiej z kimś pooglądać gwiazdy.

Użytkownik Fenix01 edytował ten post 14 lipca 2023 - 11:00

#14 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów
  • Imię:Adam

Napisano 14 lipca 2023 - 11:04

Byle nie za często, ja czasami mam wrażenie, że przez to trace kontakt z rzeczywistością. Jak dojdą do tego jakieś używki to jest jeszcze gorzej. Najlepiej z kimś pooglądać gwiazdy.

Tylko... czy ktoś jeszcze spogląda w niebo ?

#15 Paolcia87

Paolcia87

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 404 postów

Napisano 14 lipca 2023 - 11:19

@Fenix01 , jasne, we wszystkim trzeba znać jakiś umiar.
Ja bardzo lubię patrzeć w niebo.. Troszkę szkoda, że mieszkam w centrum dużego miasta i nieczęsto mam możliwość pooglądać gwiazdy z jakiegoś sensownego miejsca- np. z lasu.. Niestety w świetle miasta aż tak dobrze nie widać.

#16 Fenix01

Fenix01

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 204 postów

Napisano 14 lipca 2023 - 14:47

Tylko... czy ktoś jeszcze spogląda w niebo ?

Poznałem takie osoby które lubią to robić,nigdy nie miałem jednak kogoś z kim mógłbym to zrobić

@Fenix01 , jasne, we wszystkim trzeba znać jakiś umiar.
Ja bardzo lubię patrzeć w niebo.. Troszkę szkoda, że mieszkam w centrum dużego miasta i nieczęsto mam możliwość pooglądać gwiazdy z jakiegoś sensownego miejsca- np. z lasu.. Niestety w świetle miasta aż tak dobrze nie widać.

Nie trzeba codziennie,czasami można się wybrać wieczorem na taką przejażdżkę za miasto szczególnie gdy jest lato

#17 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 14 lipca 2023 - 15:18

Ciekawe, czy autorka tematu jeszcze tu zajrzy, czy tylko liczby mają się zgadzać.

nie zajrzy bo ona zarejestrowała się tylko po to, ten temat żyje już własnym życiem, na razie skończyło się na gwiazdach na niebie, ciekawe jak potoczy się ta telenowela

Użytkownik abnegat edytował ten post 14 lipca 2023 - 15:19

#18 Paolcia87

Paolcia87

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 404 postów

Napisano 14 lipca 2023 - 15:42

@Fenix01, tak właśnie robię. Mam 35 minut rowerem do lasu i bardzo lubię tam jeździć. Spokój, świerze powietrze i natura to coś zdecydowanie przeze mnie pożądanego :D

I fakt, temat trochę zboczył z torów..
Teraz będę postrzegana przez innych jako fanka natury ;P

#19 Fenix01

Fenix01

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 204 postów

Napisano 14 lipca 2023 - 17:31

@Fenix01, tak właśnie robię. Mam 35 minut rowerem do lasu i bardzo lubię tam jeździć. Spokój, świerze powietrze i natura to coś zdecydowanie przeze mnie pożądanego :D

I fakt, temat trochę zboczył z torów..
Teraz będę postrzegana przez innych jako fanka natury ;P

Ja mam dość blisko do parku. Gdyby nie lęk przed ludźmi to chodziłbym tam częściej. W realu pewnie byśmy się dogadali.

#20 Gość_tapatik_*

Gość_tapatik_*
  • Gość

Napisano 14 lipca 2023 - 17:38

@Fenix01, fobia społeczna?