Matka, nie człowiek.
Napisano 30 lipca 2025 - 11:41
Napisano 24 października 2025 - 20:56
Napisano 27 października 2025 - 17:34
Kochana Madziu dzieci zawsze spędzają sen z powiek rodzicom. I male i duże. Tak już jest. I czy nam się to podoba czy nie social media są w ich życiu obecne od urodzenia a nawet przed.
Chciałoby się napisać taka karma. Ale przecież kochamy nasze dzieci nad życie, rozmawiamy z nimi, tłumaczymy i objaśniamy świat.....i tu mam nadzieję leży sens wychowywania młodego człowieka.
Dać mu rozwinąć skrzydła i pozwolić pofrunać. Nawet jak mu za pierwszym razem nie wyjdzie, upadnie i poturbuje piórka, spróbuje jeszcze raz i jeszcze..... no i każdy ale to każdy z nas kiedyś odrzucił autorytet rodzica.....i co? no nic, żyjemy...popróbowaliśmy swoich mądrości, posłuchaliśmy koleżanek i kolegów a teraz nauczyliśmy się słuchać samych siebie ![]()
- Magd@ lubi to
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 25 listopada 2025 - 23:30
Użytkownik Magd@ edytował ten post 25 listopada 2025 - 23:30
Napisano 26 listopada 2025 - 20:32
Kurcze. Faktycznie dzieci nie myją ząbków w przedszkolu. Szkoda.
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 28 listopada 2025 - 11:27
Napisano 05 grudnia 2025 - 21:41
Cierpisz? To świetna wiadomość - żyjesz! - bardzo luźno parafrazując wielkiego Lao Cy.
Napisano 07 grudnia 2025 - 22:42
W mojej rodzinie nie było różowo. A jednak, dziś moje dzieciństwo zdaje mi się jakąś Arkadią, a moi rodzice - herosami rodzicielstwa, doprawdy prawie zdumiona jestem, że na zdjęciach nie widać aureoli. Podobne zjawisko zauważyłam na zajęciach sztuki walki, na którą kiedyś chodziłam - w centralnym miejscu sali był ołtarzyk ze zdjęciem założycia tej szkoły i na każdym treningu był także cały ceremoniał oddawania mu szacunku (wiele innych szkół walki w analogiczny sposób czci swoich załozycieli). Biografia tego założyciela była wręcz legendarna. To ciekawe, czy tak właśnie idealizujemy tych, którzy już odeszli, że wręcz mogą w kolejnych pokoleniach ulec czemuś w rodzaju "ubóstwienia".
Napisano 09 grudnia 2025 - 10:53
Mysl byc mogla lub
zwykle pragnienie.
Wynurzyem się na powierzchnie
Powoli i niezgrabnie
W ciszy jakby ktos .. lub
cos z pierwszym oddechem
swiat zadrzał i
nadeszła zima,
Na ten swiat, ktory kiedys był ciepły jak slowa mamy ,ktora byla czlowiekiem.