Cześć wszystkim.
Niedawno postanowiłam sobie poszukać pracy po kilkumiesięcznej przerwie. Jako że nie mam wielkiego doświadczenia z racji wieku i nie wiadomo jakiego wykształcenia to postanowiłam zgłosić się do miejsc, gdzie praca głównie opierałaby się na kontakcie z klientami. Kilka lat temu zdiagnozowano u mnie fobię społeczną, która w dużej mierze utrudnia mi życie. W kontaktach z nowymi ludźmi czuję się nieswojo, tak samo w przestrzeniach, w których znajduje się wielki tłum. Aplikowałam do kilku różnych call centrów, do sklepu z odzieżą. Przeszłam trzy rozmowy o pracę i po dwóch nie odezwali się do mnie, a po trzeciej dostałam maila na pocztę z odmową. A to wszystko nie z powodu wyglądu, wykształcenia, wieku czy doświadczenia. Po prostu było widać po mnie to, że się krępuję, że nie jestem w stanie przez to ich godnie reprezentować. Biorą tych, którzy są wygadani, którzy nie wiedzą co to wstyd. Jestem załamana, bo jestem problemem i nigdzie mnie nie chcą. Nie chce mi się wstawać z łóżka, nigdzie wychodzić, dużo płaczę i mam problem ze snem. Dlaczego to mnie tak musiało pokarać?
Opowiedzcie mi proszę o swoich doświadczeniach z pracą, o swoich problemach, tym bardziej jeśli zmagacie się z tym co ja. Może wiecie, gdzie mogłabym szukać zatrudnienia w takim razie? Może są oferty, gdzie mają niskie wymagania i można na przykład pracować z domu? Proszę was o pomoc i o jakieś wsparcie, za wszystko będę bardzo wdzięczna.