Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * - 1 głosy

Pożeganie z anonkiem

przegyw blackpill

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 nik_T

nik_T

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 29 postów
  • Imię:Tomek

Napisano 06 maja 2023 - 00:24

Cześć, zobaczyłem wczoraj w nocy, że jeszcze tu zaglądasz, logujesz się.

Nie znamy się, lecz ja od dłuższego czasu czytam forum z ukrycia, w tym i twoje wpisy.

Zastanawiałem się czy Ci to powiedzieć, bo nie prosiłeś o opinię, snucie takich teorii to spory nietakt, poza tym psychologizowanie to tylko moje hobby, niemniej.

Masz zaburzenie ANTYnarcystyczne.

Tzn..nie ma takiego pojęcia w psychologii właśnie je wymyśliłem. Przejawiasz wszystkie zachowania osoby narcystycznej z jedną różnicą - poniżasz się względem otaczających ludzi a nie wywyższasz.

Objawy które notorycznie się powtarzały.

-Szukanie uwagi,

-Nie przyznawanie się do błędu nawet złapany na oczywistych niekonsekwencjach.

-Wciskanie forumowiczom opinii których nie wyrazili (gaslighting)

-Brak empatii. Ludzie tu rozpoczynali wątki z poważnymi problemami, gdzie Ty w odpowiedzi natychmiast gadałeś o sobie.

- I dla odmiany z narcyzmem, zamiast podziwu uporczywie szukasz wzgardy

- Trzymasz się ze środowiskiem wzgardzonych, które ma podkreślać twój status niższości.

- Tworzysz fałszywe teorie służące temu by dowieść, że jesteś gorszy od innych.

Piszę do Ciebie bo masz przerąbane. Narcyzi nie chodzą z własnej woli do lekarza. Twój sposób myślenia szczelnie Cię odgradza od decyzji o podjęciu leczenia.

Osobiście liczyłem że się od ciebie nauczę jak dochodzi do takiego odwrócenia wartości, podobnie jak w przypadku osób które się tną by odetchnąć psychicznie. Niestety nie zostawiłeś żadnych informacji o swoim życiu jak to się mogło wytworzyć. Tak bardzo mnie rozczarowałeś.

Żegnaj i nie wracaj.

PS. Ktoś z tytułem powinien opisać twoją psychikę dla dobra nauki. Jesteś jedyny w swoim rodzaju, wyjątkowy i cenny.

• szklanka_w_polowie_pusta lubi to

#22 szklanka_w_polowie_pusta

szklanka_w_polowie_pusta

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 216 postów

Napisano 06 maja 2023 - 05:41

@nik_T, a ja bym nie powiedział, że szuka pogardy i poniżenia. Wprost przeciwnie - to, co on wypisuje przypomina mi zachowanie kobiety, która jęczy, jaka jest gruba i brzydka, żeby usłyszeć, że jest ładna i szczupła.

To, że wyszukuje towarzystwa "gorszych" czy przegrywow też nie świadczy o odwrotności narcyzmu, bo w krainie ślepców jednooki jest królem.
  • hawwa lubi to

#23 VvvV

VvvV

Bywalec

• Bywalec
  • 948 postów
  • Imię:P.

Napisano 06 maja 2023 - 06:00

Większość z nas - przegrywów, samotników, inceli i nnych rzeczowników - tak ma. Kolega o którym mowa ma rodzinę, ma pracę więc jego teraźniejszość i w pewnym, większym stopniu przeszłość jest ok. To go wyróżnia. W moim przypadku jest tak, ze przeszłość-terażniejszośc-przyszłość = pustka, mrok i fekalia. 

Użytkownik VvvV edytował ten post 06 maja 2023 - 06:00

"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"

#24 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów
  • Imię:Anon

Napisano 06 maja 2023 - 12:32

Cześć

Cześć, siema!

-Szukanie uwagi,

Eee, nie chcę nikogo nazywać przegrywem, ale zdarzały się tu osoby potwierdzające moje blackpillowe wys.ywy. Byli to kawalerowie i chyba jeden rozwodnik, a zatem osoby bardziej godne uwagi.

-Nie przyznawanie się do błędu nawet złapany na oczywistych niekonsekwencjach.

Całe moje życie to pasmo błędów, porażek i nigdy się tego nie wypierałem na forum.

-Wciskanie forumowiczom opinii których nie wyrazili

Przeciwnie, wiele kobiet i nawet jeden normik odnosiło się do mnie tu z pogardą, a kobiety z obrzydzeniem. I słusznie, bo nigdy nie udowodniłem, że jestem mężczyzną - nigdy nie pokonałem innego mężczyzny w rywalizacji. Zabrakło kompetencji. Czego Jasio się nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał.

-Brak empatii. Ludzie tu rozpoczynali wątki z poważnymi problemami, gdzie Ty w odpowiedzi natychmiast gadałeś o sobie.

Lubię sformułowania coachingowe i ludzi sukcesu typu: "Sukces zaczyna się w głowie;", "Zmień pracę!", "Weź sprawy w swoje ręce!", "Zamień marzenia w cele!".
Przyznaję też, iż zdarzało mi się wesoło na solipsyzm damskim odpowiadać własnym, podludzkim. Dla innych przegrywów zawsze troszkę empatii było.

- I dla odmiany z narcyzmem, zamiast podziwu uporczywie szukasz wzgardy
- Trzymasz się ze środowiskiem wzgardzonych, które ma podkreślać twój status niższości.
- Tworzysz fałszywe teorie służące temu by dowieść, że jesteś gorszy od innych.

Pogarda jest uzasadniona z ww. przyczyny.
Niczego nie tworzę, za mało inteligentny na to jestem. Do żadnego środowiska nie należę, jestem wykluczonym społecznie osobnikiem delta. Praca nadaje mojemu życiu sens.

Piszę do Ciebie bo masz przerąbane. Narcyzi nie chodzą z własnej woli do lekarza. Twój sposób myślenia szczelnie Cię odgradza od decyzji o podjęciu leczenia.

Eee tam, leczę się psychiatrycznie.

Jesteś jedyny w swoim rodzaju, wyjątkowy i cenny.

"Bzdura kompletna"

Have a nice day!

#25 nik_T

nik_T

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 29 postów

Napisano 07 maja 2023 - 12:59

Cześć.

Trafia do mnie wyłącznie argument, że się leczysz psychiatrycznie, to by obalało moją „teorię”. Nie wiem jak to się stało, że ominąłem tą informację. Pytanie jeszcze na co się leczysz, na narcyzm? Bo jeśli np. na depresje to jest to tylko skutek uboczny narcyzmu. Zresztą nieważne. Nie mam ochoty z Tobą rozmawiać.

Szukanie uwagi polega na tym, że napisałem Ci byś nie wracał a odpisujesz.

Również zwierzyłem Ci się iż poszukuję jak powstaje „odwrócenie wartości”, a zignorowałeś to. Piszesz że ludzie odnoszą się do Ciebie z pogardą i obrzydzeniem, ale traumatyczne wydarzenia mogą zasłonić albo wykrzywić jak odbierasz rzeczywistość. Spaczyć znaczenia pojęć, odwrócić dowolne uczucie. By to odkryć musiałbyś się cofnąć do okresu kształtowania.

Dzięki za odzew szklanka_w_polowie_pusta i VvvV. Odpowiem, niemniej czuję się źle rozmawiając o kimś przy kimś. Szanuję Tawaka, ale powinien poczuć się lekko poniżony – to jego strefa komfortu. Niech ma coś z życia.

Nie sądzę by brał ludzi pod włos, myślę że ma autentycznie zaburzoną osobowość - nie jest w stanie fizycznie przyjąć pozytywnej opinii o sobie. Z przegrywów „to go wyróżnia że przeszłość jest ok.” bo jest to obraz sztuczny. Dokładnie odwrotnie jak z narcyzem, który na pokaz przed ludźmi buduje pozytywny obraz siebie. Wynika to z głębokiej wewnętrznej potrzeby. Znaczy to, że łatka „antynarcyz” podważa jego wiarygodność jako ofiary, w formie, która jest dla niego komfortowa.

Pozdrawiam i miłego dnia, ale na serio Tawaku nie odpisuj już.

PS. O to w tym post scriptum właśnie chodzi, że komplementuję Cię szczerze, choć nie bez wysiłku. Jesteś jedyny w swoim rodzaju, wyjątkowy i cenny. Robisz wszystko co w twoich siłach w obecnej sytuacji i jesteś bardzo inteligentny w tym jak to robisz.

#26 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 07 maja 2023 - 16:27

@nik_T mimo wszystko @Tawaka nie da się nie lubić, ja polubiłem czytać jego farmazony, na przykład był na studiach dziennych prawniczych na uniwerku w Łodzi i ma dyplom magistra, z tego powodu dobrze zarabia i twierdzi że były do "gównostudia" wielu chciałoby mieć takie osiągnięcia.

Drugie najlepsze pisał że kobiety nim gardzą a miał chyba trzy z którymi odbył stosunek a z jedną obecną jego żoną ma dziecko, to też ważne osiągnięcie. Wielu przegrywów w tym ja zawsze będzie prawiczkami.

Użytkownik abnegat edytował ten post 07 maja 2023 - 16:29

#27 PiotrWill2

PiotrWill2

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 341 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 07 maja 2023 - 16:29

@nik_T mimo wszystko @Tawaka nie da się nie lubić, ja polubiłem czytać jego farmazony, na przykład był na studiach dziennych prawniczych na uniwerku w Łodzi i ma dyplom magistra, z tego powodu dobrze zarabia i twierdzi że były do "gównostudia" wielu chciałoby mieć takie osiągnięcia.

Drugie najlepsze pisał że kobiety nim gardzą a miał chyba trzy z którymi odbył stosunek a z jedną obecną jego żoną ma dziecko, to też ważne osiągnięcie. Wielu przegrywów w tym ja zawsze będzie prawiczkami.

Ja mam wrażenie że Tawak miał bardzo wysokie ambicje i choć nie skończył na dnie, a na wyżejprzeciętnym miejscu, to chciałby dużo wyżej i to mu nie odpowiada. 

Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.

#28 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów
  • Imię:Anon

Napisano 07 maja 2023 - 18:42

Ja mam wrażenie że Tawak miał bardzo wysokie ambicje

Nigdy nie miałem żadnych ambicji.

choć nie skończył na dnie

To teraz nie jestem na dnie, ale już na tym dnie kiedyś byłem.

Gąrdzą mną. Moja żona po prostu nie miała atencji ze strony nikogo oprócz przegrywów. A nie miała tej atencji z oczywistego powodu. I dlatego nie mogło to się dobrze ułożyć między nami. Wszak kobiety czerpią poczucie własnej wartości w pierwszej kolejności z atencji okazywanej im przez mężczyzn, a dopiero w dalszej kolejności z posiadanego majątku, kompetencji, pozycji społecznej i osiągniętych sukcesów.

@nik_T mimo wszystko @Tawaka nie da się nie lubić, ja polubiłem czytać jego farmazony, na przykład był na studiach dziennych prawniczych na uniwerku w Łodzi i ma dyplom magistra, z tego powodu dobrze zarabia i twierdzi że były do "gównostudia" wielu chciałoby mieć takie osiągnięcia

A doczytałaś, że po gównostudiach miałem długie okresy bezrobocia?

Doczytałeś, że po gównostudiach robiłem na budowie jako niewykwalifikowany?

Doczytałeś, że do średniej krajowej dobiłem w wieku 35 lat?

Na ww. studia poszedłem tylko dlatego, że były za darmo i zwalniały mnie z obowiązku odbycia zsw.

@nik_T
Nie wiem, co to jest "odwrócenie wartości".

Leczę się psychiatrycznie z powodu zaburzeń lękowych, które uniemożliwiały mi zaśnięcie i wydajną, służalczą pracę. Teraz biorę leki - zasypiam w kilka, kilkanaście minut, niczego się nie boję, a perspektywa samobójczej śmierci wydaje się być coraz mniej niekorzystna - niczego przecież nie stracę, a dzięki lekom śmierci już się w ogóle nie boję. 

Użytkownik Tawak edytował ten post 07 maja 2023 - 18:48

#29 nik_T

nik_T

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 29 postów

Napisano 11 maja 2023 - 01:48

Użyłem terminu „odwrócenie wartości” nieświadomie. Czytając po raz pierwszy zwierzenia osoby tnącej się, pomyślałem, że cierpienie daje jej błogość. Jako że są to uczucia przeciwstawne, przyjąłem dla wygody iż jest to jedno i to samo uczucie ze znakiem dodatnim i ujemnym, zatem nastąpiło „odwrócenie wartości” na przeciwną, i tak mi w głowie zostało.

Teraz widzę, że bardziej zrozumiałe byłoby „podmiana uczuć”, albo „podmiana znaczeń”.

To nieważne, to tylko moje hobby. Szukam bezpośredniej relacji, potwierdzającej domysły jak do czegoś takiego dochodzi.

Dzięki za odpowiedz co ci dolega. Współczuję Ci, wiem co to jest fobiczne uczucie strachu otwierając twoją odpowiedz. Niemniej to nie jest trafny argument przeciw teorii. Możesz mieć nerwicę i jeszcze rzekomy antynarcyzm i całą paletę dodatkowych, nierozpoznanych dolegliwości. Jedno nie wyklucza drugiego.

Jeśli antynarcyzm Cię zaintrygował to szukaj odpowiedzi na własną rękę, np. narcyzi łączą się w pary z osobami wysokowrażliwymi, dającymi siebie bez oczekiwania wzajemności i łatwowiernymi. Twoja partnerka powinna teoretycznie przejawiać cechy odwrotne.

To cześć, nie mam już nic do dodania. Będę trzymał kciuki byś wyszedł ze swojej strefy komfortu i zaczął budować realną samoocenę.

#30 Idę

Idę

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 119 postów
  • Imię:Wiesiek

Napisano 11 maja 2023 - 10:50

Ja czuję sympatię do pana Tawaka. Nie wiem dlaczego ale lubię tego faceta i jego posty

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: przegyw, blackpill

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych