Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

co to jest hobby, a co nie jest

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 16 marca 2023 - 17:31

@Adram Ja raka prostaty nie boję się ale i tak na niego nie zachoruję. Moja sytuacja jest taka, ja normalnym człowiekiem nie czuję się od dawna a popęd i seks jest dla ludzi, nie mogę normalnie zaspokoić popędu więc wolę zdusić go, będę z tym walczył dopóki żyję, pytasz dlaczego, może wolę siebie karać za to że taki jestem, gdy walczę z tym wcale nie mam natarczywych myśli o seksie bo mój rozum już wie że nigdy normalnego seksu nie będę uprawiał, wobec tego i masturbacji muszę zaniechać.

#22 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów
  • Imię:Adam

Napisano 16 marca 2023 - 17:46

@Adram Ja raka prostaty nie boję się ale i tak na niego nie zachoruję. Moja sytuacja jest taka, ja normalnym człowiekiem nie czuję się od dawna a popęd i seks jest dla ludzi, nie mogę normalnie zaspokoić popędu więc wolę zdusić go, będę z tym walczył dopóki żyję, pytasz dlaczego, może wolę siebie karać za to że taki jestem, gdy walczę z tym wcale nie mam natarczywych myśli o seksie bo mój rozum już wie że nigdy normalnego seksu nie będę uprawiał, wobec tego i masturbacji muszę zaniechać.

Możesz nie czuć się normalny, ale jednak jesteś człowiekiem z całym "inwentarzem" związanym z tym faktem, włączając popęd. Oczywiście różni ludzie mają różny popęd, ale czy zanim zdecydowałeś się na tak ortodoksyjną metodę to czy wcześniej nie próbowałeś... po prostu... no wiesz... Seks był, jest i będzie czymś powszechnym i ma swoją cenę... Jeśli wiesz co mam na myśli 

#23 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 742 postów

Napisano 16 marca 2023 - 18:13

Możesz nie czuć się normalny, ale jednak jesteś człowiekiem z całym "inwentarzem" związanym z tym faktem, włączając popęd. Oczywiście różni ludzie mają różny popęd, ale czy zanim zdecydowałeś się na tak ortodoksyjną metodę to czy wcześniej nie próbowałeś... po prostu... no wiesz... Seks był, jest i będzie czymś powszechnym i ma swoją cenę... Jeśli wiesz co mam na myśli 

Jednak mam wątpliwości, mam ciało człowieka ale w środku nim nie jestem może tak jak twierdzi @Tawak jesteśmy gadami-reptilianami, mamy zieloną krew dlatego nie są nam znane pewne sprawy które dla zwykłych ludzi są znane. Nie wiem o co pytasz, co próbowałem, bo nie próbowałem dla mnie seks jest nie znany a płacić za niego nie będę z prostego powodu, bo każdy z kim rozmawiałem mnie to odradza, a to np. divy są chłodne, nie przyjazne i wiadomo co każda robiła poprzedniemu klientowi.

Użytkownik abnegat edytował ten post 16 marca 2023 - 18:13

#24 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 16 marca 2023 - 18:28

Możemy wrócić do tematu wątku czyli hobby?

#25 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów
  • Imię:Adam

Napisano 16 marca 2023 - 18:57

Możemy wrócić do tematu wątku czyli hobby?

Skoro już tak na sztywno mamy się trzymać tematu, to tematem tego wątku nie jest samo hobby. Autorka wątku pytała o coś innego, a nie kto jakie ma hobby.

"Spotkałam się z opiniami, że np. słuchanie muzyki, zbieranie jakichś rzeczy czy czytanie książek to nie jest hobby. Ale kto o tym decyduje? Jakie są wyznaczniki tego, czy dana aktywność jest hobby czy nie jest?"

#26 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 271 postów
  • Imię:Anon

Napisano 16 marca 2023 - 19:05

nie masturbuj się, walcz z tym, ja też walczę i odnoszę już sukces w tej walce, moja walka trwa z dnia na dzień konkretnie wieczorem, wytrzymałem już 3 tygodnie i wiem że wytrzymam więcej, nie pij także alkoholu bo na kacu najbardziej kusi

Jak byłem młody, to najbardziej kusiło mnie wiosną i latem. Na starość jestem na no fapie i już mnie nie kuszą nogi, tyłeczki i biusty, tylko wpędzają w dół. Dlatego poszedłem dziś do psychiatry po kolejną dawkę leku.
@abnegat
Nie wykluczam, że jesteśmy dziećmi bogów, ale pozostawienie reptilian na Ziemi jest mało prawdopodobne. Bogowie liczyli się najwidoczniej z tym, że część ich samczych tworów będzie odpadami, tak jak ja.

Użytkownik Tawak edytował ten post 16 marca 2023 - 19:05

#27 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 16 marca 2023 - 19:14

Skoro już tak na sztywno mamy się trzymać tematu, to tematem tego wątku nie jest samo hobby. Autorka wątku pytała o coś innego, a nie kto jakie ma hobby.

"Spotkałam się z opiniami, że np. słuchanie muzyki, zbieranie jakichś rzeczy czy czytanie książek to nie jest hobby. Ale kto o tym decyduje? Jakie są wyznaczniki tego, czy dana aktywność jest hobby czy nie jest?"

Aha i co w kontekście do tego co pisze autorka tematu wnosi Twój post :)?

Proszę o kończenie offtopu i tyle.

#28 Panoramix

Panoramix

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 445 postów
  • Imię:Adrian

Napisano 16 marca 2023 - 21:57

Magiczne sny to ja mam po soku z jabłek. 

Czyli jabcok :D

A hobby warto mieć. To nie to samo co pasja, ale potrafi pomóc w depresji. Tyle ludzi, tyle hobby.

Użytkownik Panoramix edytował ten post 16 marca 2023 - 21:59

#29 EsimAysin

EsimAysin

Bywalec

• Bywalec
  • 514 postów
  • Imię:Ayşin

Napisano 26 marca 2025 - 22:05

Jeżeli ktoś np. gra na jakimś instrumencie i robi to, dlatego bo chodzi do szkoły muzycznej czy na tym zarabia, a w wolnych chwilach po ten instrument nie sięga to nie jest to jego hobby, zainteresowanie. Podobnie czy to rysowanie, śpiewanie czy inne pasje. Można tak napisać, hobby, zainteresowanie, pasje to jedno i to samo w zależności tylko od nasilenia, czasu temu poświęconemu. Moim jest Muzyka, głównie słuchanie Muzyki mogłabym całe dnie Jej słuchać, rozmyślać pod to, interpretować, dzielić się Nią. W dzieciństwie lubiłam do tego śpiewać i tańczyć. Potem zaczęłam grać na instrumencie, komponować. W najlepszym czasie, gdy mogłam wypromować swoją sztukę, miałam czas zajęty czym innym, nie mówię, że do końca glupotami, bzdurami, bo jak pisałam doświadczyłam innych ciekawych rzeczy, a swoją Muzykę i tak prędzej czy później upublicznie. Miałam propozycje by zrobić wystawę, kilkanaście obrazów namalować, pod swój jakiś ulubiony zespół i najbardziej żałuję tego, że nie stworzyłam tej wystawy o zespole Children of Bodom, miałam fajne nawet pomysły na pracę, choć nie do końca wiem czy w moim województwie by to zasłynęło. W miastach jakich mieszkałam aż tylu miłośników zespołu nie było, ale w innych raczej by to docenili.

Użytkownik EsimAysin edytował ten post 26 marca 2025 - 22:09

#30 Nelyssa

Nelyssa

Czerwony Diament

• Bywalec
  • 4 663 postów
  • Imię:Karolcia

Napisano 01 października 2025 - 23:08

Każde hobby, a zwłaszcza pasje, są super, bo rozwijają mnóstwo dobrych rzeczy w nas :)
Moje forum: www.zzyty-team.net.pl