Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 1 głosy

Dzienniki z nad krawędzi

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
101 odpowiedzi w tym temacie

#101 abnegat

abnegat

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 381 postów

Napisano 23 maj 2023 - 18:25

@abnegat
Przywyknij do życia w piekle! Mnie się udało i już mnie to nie rusza, ale ja miałem też do tego silną motywację. Cope, don't rope!

Staram się przywyknąć, dzięki lekom idzie wytrzymać. Long live in hell!

#102 anche

anche

anche

• Moderator
  • 6862 postów

Napisano 23 maj 2023 - 18:26

Od początku Twojej historii była mowa o tym, że lepiej dla Ciebie nie wchodzić teraz w relację, zdecydowałeś się mimo, że nie ustabilizowałeś się emocjonalnie. Taki mix choroby psychicznej i oczekiwań deklaracji miłości jednocześnie to zawsze są trudne połączenia i rollercoaster.

Po prostu, nie jesteś stabilny emocjonalnie, ta druga osoba zapewne też nie. A oczekujecie zapewne od siebie nawzajem bycia oparciem. Jak dwie osoby leżą to trudno się podnieść.

Dodatkowo po raz kolejny manipulujesz tutaj tą osobą i przerzucasz odpowiedzialność co jest słabe- albo mnie kochasz albo mam już kupione tabletki/ sznur/ ciul wie co. To czysty szantaż.

Efekty terapii ocenisz sobie po ok. pół roku, wydaje mi się, że chodzisz zdecydowanie krócej. W procesie terapeutycznym są momenty gdzie nic się nie dzieje i są momenty kiedy jest nawet gorzej i to ok, bo to proces terapeutyczny, ale ważne by zachować konsekwencje.

Oczywiście zawsze możesz posłuchać rad tych co czują się źle sami ze sobą i szukają towarzyszy w piekle, ale osobiście jako osoba zdrowa od wielu lat powiem, że nie trzeba tam zostawać i że miewa się różne momenty, ba, nie trzeba nawet wierzyć w sens tego całego leczenia, ale trzeba jedno- nie przerywać, zachować bycie konsekwentnym.

• Sry lubi to
Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)