@abnegat
Przywyknij do życia w piekle! Mnie się udało i już mnie to nie rusza, ale ja miałem też do tego silną motywację. Cope, don't rope!
Staram się przywyknąć, dzięki lekom idzie wytrzymać. Long live in hell!
Napisano 23 maj 2023 - 18:26
Od początku Twojej historii była mowa o tym, że lepiej dla Ciebie nie wchodzić teraz w relację, zdecydowałeś się mimo, że nie ustabilizowałeś się emocjonalnie. Taki mix choroby psychicznej i oczekiwań deklaracji miłości jednocześnie to zawsze są trudne połączenia i rollercoaster.
Po prostu, nie jesteś stabilny emocjonalnie, ta druga osoba zapewne też nie. A oczekujecie zapewne od siebie nawzajem bycia oparciem. Jak dwie osoby leżą to trudno się podnieść.
Dodatkowo po raz kolejny manipulujesz tutaj tą osobą i przerzucasz odpowiedzialność co jest słabe- albo mnie kochasz albo mam już kupione tabletki/ sznur/ ciul wie co. To czysty szantaż.
Efekty terapii ocenisz sobie po ok. pół roku, wydaje mi się, że chodzisz zdecydowanie krócej. W procesie terapeutycznym są momenty gdzie nic się nie dzieje i są momenty kiedy jest nawet gorzej i to ok, bo to proces terapeutyczny, ale ważne by zachować konsekwencje.
Oczywiście zawsze możesz posłuchać rad tych co czują się źle sami ze sobą i szukają towarzyszy w piekle, ale osobiście jako osoba zdrowa od wielu lat powiem, że nie trzeba tam zostawać i że miewa się różne momenty, ba, nie trzeba nawet wierzyć w sens tego całego leczenia, ale trzeba jedno- nie przerywać, zachować bycie konsekwentnym.
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
mam nadzieje ze to ktos przeczyta |
Swobodnie, rozmownie | Freelancer |
|
![]()
|
|
Nadzieja |
Depresja - pytania i rozmowy | Fenix01 |
|
![]()