Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Jestem zerem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 j0hny21

j0hny21

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 7 postów
  • Imię:jhjgvhjvgh

Napisano 14 stycznia 2023 - 01:43

.

Użytkownik j0hny21 edytował ten post 14 stycznia 2023 - 14:58

#2 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 131 postów
  • Imię:Adam

Napisano 14 stycznia 2023 - 08:29

Zerem nie jesteś. Sam napisałeś, że to ludzie się odwrócili od Ciebie ze względu na chorobę. Ludzie to najsłabsze i najbardziej zawodne ogniwo w całej historii świata. Im szybciej sobie to uświadomisz tym mniej bólu, cierpienia i rozczarowań. 

Miałem w dalszej rodzinie kuzyna z hemofilią. Większość mu współczuła, ale też unikała ze względu na niewiedzę o chorobie...  Wiem, że dożył sędziwego wieku i nawet miał rodzinę oraz dzieci.  Nie wiem jaką masz sytuację, ale mam wrażenie, że do prawdziwej wegetacji to jeszcze sporo Cię dzieli. Masz rodzinę ? Dach nad głową ? Pracę  ?

• hawwa lubi to

#3 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 360 postów

Napisano 14 stycznia 2023 - 10:46

Cześć,

także hemofilia to dla mnie nowe zagadnienie, wspomniałeś, że kulejesz, a masz jeszcze jakieś duże trudności jeśli chodzi o zdobywanie świata :)

Samotność to także na pewno temat do ugryzienia, ale zastanawiam się czy to kulenie to rzeczywisty problem czy może np to choroba zmieniła Ciebie lub tak odebrałeś zmianę w swoim życiu związaną z przekształceniem się relacji na mniej aktywne, dorosłe.

Jak to jest, rzeczywiście jak nie możesz być w 100% zdrowy i sprytny to jedyne co zostaje to schorowany i głupi?

Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#4 Sebastian89

Sebastian89

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 181 postów
  • Imię:Nikt

Napisano 14 stycznia 2023 - 11:41

Jakbym miał 138 IQ to może bym został programistą albo adminem baz danych ;)

Nie jesteś zerem przez chorobę. Ale jesteś tym co sam w sobie widzisz; tym czym się czujesz; to Twój wybór.

• anche i Tawak lubią to

#5 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 181 postów
  • Imię:Anon

Napisano 14 stycznia 2023 - 11:57

Choroba nie pozwala na wykorzystanie potencjału.
Strata kolegów musi być dotkliwa, trzeba przejść przez wszystkie pięć etapów żałoby. Z własnego doświadczenia wiem, że nowych kolegów nie będzie.

#6 j0hny21

j0hny21

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 listopada 2024 - 23:04

Ojciec każdą swoją porażkę obwinia mnie. ja jestem Wszystkiemu winien, a ja próbuje tylko żyć i chronić mamę bo ojciec atakuję również ją. Nie wiem co robić. Czy poświęcenie siebie uratuje sytuacje? Jeśli się zabije władze zareagują?  Jeśli tak jestem gotów się poświęcić.

#7 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 360 postów

Napisano 17 listopada 2024 - 23:06

Ojciec każdą swoją porażkę obwinia mnie. ja jestem Wszystkiemu winien, a ja próbuje tylko żyć i chronić mamę bo ojciec atakuję również ją. Nie wiem co robić. Czy poświęcenie siebie uratuje sytuacje? Jeśli się zabije władze zareagują?  Jeśli tak jestem gotów się poświęcić.

Jak zareagują? Co im powiesz po śmierci?

Pod moim postem są numery, może tam poszukaj porady?

Może niebieska linia, założenie niebieskiej karty?

Byłbyś w stanie znaleźć w sobie siłę żeby poszukać wsparcia dla Ciebie i mamy?

Nie pamiętam szczegółów, ale kawał czasu już wytrzymałeś, szkoda byłoby nie spróbować skorzystać z możliwości które jeszcze są.

A czemu mama to znosi?

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#8 j0hny21

j0hny21

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 listopada 2024 - 23:06

Jebać to życie jestem chory nie mam ruchu, jedyne wyjście to się zabić. Jeśli uratuje to mamę to jestem gotów się poświęcić.

#9 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 360 postów

Napisano 17 listopada 2024 - 23:10

Jebać to życie jestem chory nie mam ruchu, jedyne wyjście to się zabić. Jeśli uratuje to mamę to jestem gotów się poświęcić.

Masz jakiś duży spadek po sobie?
Bo to brzmi tylko jak samotność i cierpienie, bo tym jest śmierć samobójcza dla rodziny która zostaje.

#10 j0hny21

j0hny21

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 17 listopada 2024 - 23:30

Ojciec torturuję psychicznie mamę, każdego dnia, próbuję jej pomóc ale ja jestem tylko zwykłym cwelem nic nie warty. próbowałem pisać do rodziny ale traktóją mnie protekcjonalnie. Jestem nikim ojciec torturuje psychicznie mamę a ja nie mogę nic z tym zrobić

Mama jest chora prawie 80 lat cierpi na różne choroby a TEN chuj ojciec cały czas wysyła ją do stajni spać na mróz. Ja już tego nie mogę wytrzymać. aby moja mama nocowała w stajni przy minusowych temperaturach..  boli mnie to.......

JEŚLI POMOGE TYM MAMIE TO SIĘ ZABIJE. 

#11 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 360 postów

Napisano 17 listopada 2024 - 23:43

Ojciec torturuję psychicznie mamę, każdego dnia, próbuję jej pomóc ale ja jestem tylko zwykłym cwelem nic nie warty. próbowałem pisać do rodziny ale traktóją mnie protekcjonalnie. Jestem nikim ojciec torturuje psychicznie mamę a ja nie mogę nic z tym zrobić

Mama jest chora prawie 80 lat cierpi na różne choroby a TEN chuj ojciec cały czas wysyła ją do stajni spać na mróz. Ja już tego nie mogę wytrzymać. aby moja mama nocowała w stajni przy minusowych temperaturach..  boli mnie to.......

JEŚLI POMOGE TYM MAMIE TO SIĘ ZABIJE. 

No, ale jakby to jej miało pomoc jakby straciła syna?

Jeśli masz telefon to w najbliższych dniach podzwon po tych infoliniach, na niebieska linie zadzwon, nawet już lepiej na policję, że "sąsiedzi zgłosili" albo po prostu po radę.

#12 j0hny21

j0hny21

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 7 postów

Napisano 18 listopada 2024 - 00:44

#

anche 

Wiesz co była moja ostania nadzieja? Moja siostra, najstarsza, zna moją historię, w końcu sama się w tej historii wychowała. a teraz mnie olała. potraktowała mnie jak śmiecia. mimo że to jest ta sama mama jej, ale ma to w dupie. ma w dupie mamę moja najstarsza siostra. ja już nie mam siły jestem gotowy na śmieć....

jebać życie i jebać rodzinę rozegnajcie....

#13 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 360 postów

Napisano 18 listopada 2024 - 10:13

Nikt nie zna szczegółowo sprawy, a wszak jest tu też i Twoja mama, dorosła osoba.

No i zapewne nie jest z nim od roku.

Możesz napisać do ekspresu reporterów czy uwagi.

Jest dalej sporo rozwiązań, pytanie czy szukasz w ogóle rozwiązań czy fantazja wokół tego, że Twoja śmierć miałaby coś szlachetnie wnieść Cię wkręca.

Po śmierci to nic nie zrobisz.

Natomiast jak i tak nie masz nic do stracenia to możesz spróbować każdego sposobu jaki da szansę zmiany, realnej zmiany za życia, nie fantazji o poświęcaniu życia.

#14 adresik

adresik

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 208 postów

Napisano 18 listopada 2024 - 20:21

Jeżeli mama jest w takim podeszłym wieku, to podejrzewam, że jest też ojciec. Nie jest coś co zabrzmi konformistycznie, ale może czas na odpowiedź ojcu. Łomotu mu nie spuszczaj(a przynajmniej jeszcze nie), bo jeszcze zdechnie, ale złap za kudły czy ubranie, daj kopa w dupe i wywal na wieczór z domu, niech sobie radzi. Podejrzewam, że jesteś od niego silniejszy. Czy tego chcemy, czy nie, to siła decyduje o wszystkim w życiu.

Zabicie się niczego nie rozwiąże, może doprowadzić do jeszcze gorszej sytuacji u matki.

Użytkownik adresik edytował ten post 19 listopada 2024 - 02:22