Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Self-improvement

przegryw dyscyplina rozwój

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
87 odpowiedzi w tym temacie

#61 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 075 postów

Napisano 15 stycznia 2023 - 15:47

W stolicy biegam po chodnikach i po asfalcie.

Kurczę, a to zdrowo tak?

Bo coś słyszałam takiego, że to niedobre bardzo dla stawów wiesz coś na ten temat?

Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#62 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów
  • Imię:Anon

Napisano 15 stycznia 2023 - 17:48

Kurczę, a to zdrowo tak?

Bo coś słyszałam takiego, że to niedobre bardzo dla stawów wiesz coś na ten temat?

Podobno to obciąża stawy, ale nie przejmuję się tym. Swoim zdrowiem też nie za bardzo się przejmuję. 

#63 shadowsun

shadowsun

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 391 postów
  • Imię:Agata

Napisano 16 stycznia 2023 - 22:31

Kurczę, a to zdrowo tak?

Kolana obrywają najbardziej. Trzeba mieć buty odpowiednie do biegania po asfalcie. Ogólnie można w odpowiednich butach. Chociaż ja i tak jestem fanką biegania po różnych podłożach :D Trochę asfaltu, trochę lasu itp.

opowieść o tym, że siła to również delikatność,

że można kiedy już nie można,

oraz o tym, że nigdy nie jest za późno

#64 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 19 stycznia 2023 - 19:01

Jakiś czas temu pisano tu, że większość osób tylko narzeka na tym forum, jak to jest im źle.
No to macie challenge - oprócz mnie i @abnegat, nikt go nie podejmuje.
Pamiętajmy - ludzie gardzą słabymi facecikami.

#65 hawwa

hawwa

jestem jaka jestem :O)

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 19 stycznia 2023 - 19:20

Dzisiaj walłam 1000 pompek xD
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#66 Adram

Adram

Bywalec

• Bywalec
  • 759 postów
  • Imię:Adam

Napisano 20 stycznia 2023 - 07:41

Jakiś czas temu pisano tu, że większość osób tylko narzeka na tym forum, jak to jest im źle.
No to macie challenge - oprócz mnie i @abnegat, nikt go nie podejmuje.
Pamiętajmy - ludzie gardzą słabymi facecikami.

Słabymi - nie tylko pod względem fizycznym. 

#67 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 08:43

@Adram Tawak chyba chce się dowartościować ;)
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#68 Adram

Adram

Bywalec

• Bywalec
  • 759 postów
  • Imię:Adam

Napisano 20 stycznia 2023 - 09:16

@Adram Tawak chyba chce się dowartościować ;)

Uparcie trzyma się swoich twierdzeń w ogóle nie dopuszczając możliwości, że się myli. 

#69 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 10:37

@Adram to już wrosło w niego niestety.

Z tym dowartościowaniem użyłam sarkazmu. Ale myślę, że on chce siebie i Was pobudzić do walki o przetrwanie.

#70 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 12:27

Uparcie trzyma się swoich twierdzeń w ogóle nie dopuszczając możliwości, że się myli.

Nie mylę się, słabymi facecikami gardzą i kobiety, jak i inni mężczyźni.
Jest to powszechnie dostępna wiedza.

#71 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 075 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 12:56

Myślę, że różne mogą być motywacje i że to ok.

Jedni mają je bardziej wewnętrzne inni bardziej zewnętrzne, a może się to też i zmieniać w trakcie.

Podzielę się może. Ja to rozumiem z drugiej strony- po rozstaniu po ponad 10 latach związku, gdy znów spojrzałam na siebie przez pryzmat jednostki, kobiety która "poświęcała siebie" dla relacji zobaczyłam wiele zaniedbań względem siebie. Dotyczyło to także zdrowia i kondycji ciała. I można powiedzieć, że to co mnie motywowało na początku to poczucie niezadowolenia z siebie.

To normalne, że można pragnąć bycia atrakcyjnym*.

W historii wspomnę, że okazało się dalej, że samo odpicowanie nie wystarcza, ale odzyskanie poczucia atrakcyjności fizycznej, sprawczości, umiejętności realizacji wyzwań i celów które sobie wyznaczymy daje naprawdę mocną bazę do doświadczania siebie i poznawania swoich potrzeb i marzeń i odwagi do wzięcia za to odpowiedzialności.

* przy czym nie mam tu na myśli medialno-instagramowego kanonu piękna, to akurat ścieżka wiecznego ścigania wyidealizowanego obrazka

• Tawak i hawwa lubią to

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#72 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 13:49

@anche
Przede wszystkim w tym challenge'u chodzi o dyscyplinę i zadowolenie z własnego wyglądu. Jako starzejący się manlet i żonaty incel mam świadomość, że nie będę nigdy atrakcyjny nawet dla kobiety o przeciętnej urodzie 4/10-8/10. Nigdy nie byłem.
Nie robimy nic ze względu na innych, a na pewno nie dla kobiet. xD
Stajemy się mocniejsi dla samych siebie.
  • anche lubi to

#73 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 075 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 13:55

@anche
Przede wszystkim w tym challenge'u chodzi o dyscyplinę i zadowolenie z własnego wyglądu. Jako starzejący się manlet i żonaty incel mam świadomość, że nie będę nigdy atrakcyjny nawet dla kobiety o przeciętnej urodzie 4/10-8/10. Nigdy nie byłem.
Nie robimy nic ze względu na innych, a na pewno nie dla kobiet. xD
Stajemy się mocniejsi dla samych siebie.

Podoba mi się to, stawanie mocniejszym dla samego siebie, czuję ten klimat! :)

• Tawak lubi to

#74 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 14:11

Podoba mi się to, stawanie mocniejszym dla samego siebie, czuję ten klimat!

Różnica między kobietą silną a mężczyzną silnym jest taka, że kobieta może stać się silna, a mężczyzna musi. Dlatego polecam samodyscyplinę.

#75 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 14:17

@Tawak każdy człowiek nawet mężczyzna ma prawo do słabości.

#76 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 14:25

@Tawak każdy człowiek nawet mężczyzna ma prawo do słabości.

Nie ma takiego prawa naturalnego, bo słabeusza inne będą kopać po tyłku i będzie on darzony pogardą. Wiem, znam to z młodości.
Czym innym jest być słabym, a czym innym móc sobie pozwolić na moment słabości. :D

#77 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 075 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 14:26

Różnica między kobietą silną a mężczyzną silnym jest taka, że kobieta może stać się silna, a mężczyzna musi. Dlatego polecam samodyscyplinę.

To są trudne czasy dla konserwatywnego podejścia do relacji i równowagi energetyki wśród kobiet i mężczyzn (żeńskiej i męskiej w każdym z nich).

Kobiety w dużej mierze obecnie są silne- szkolone społecznie są na wypełnianie ról męskich i żeńskich. Same łapiące się za ciężkie rzeczy.

Ja rozumiem taki rodzaj pogubienia wśród mężczyzn, bo kobiety z jednej strony ich chcą, a z drugiej manifestują, że ich nie potrzebują. Trochę wybrzmiewa taki głos ze społeczeństwa, mam nawet poczucie, że jest to większa jego część, ale nie wiem, bo jestem w tej innej. To taki skrajny wyraz spaczenia feminizmu i mam poczucie, że wszyscy się w tym próbują odnaleźć na różne sposoby. 

I osobiście uważam, że to fajna zasada oczekiwać od mężczyzny, że będzie silny- nie żeby miał sam wynosić kanapę z domu, ale żeby odkręcił mi słoik, poniósł cięższą torbę- wykorzystał to co dała mu natura czyli to, że z zasady jest silniejszy.

#78 luke

luke

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 80 postów
  • Imię:Lukasz

Napisano 20 stycznia 2023 - 17:52

Że kogo niby kobiety chcą? Generalnie księciów z bajek i top 1%.

Te wysrywy feministyczne będą dużo kosztować wszystkie kobiety.

Fajna zasada jest w islamie, tam jest oczywiste że baby trzeba trzymać krótko i jest porządek (nie mówię w kontekście religii, gdzie jednak nie ma porządku).

#79 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 18:10

@luke taki się skojarzyło z Twoim wpisem :)

Załączony plik  Screenshot_20230120-170836_Chrome.jpg   185,69 KB   0 Ilość pobrań

#80 abnegat

abnegat

Bywalec

• Bywalec
  • 518 postów

Napisano 20 stycznia 2023 - 19:00

@Tawak Ja co tydzień podejmuję twoje wyzwanie, tylko że znowu nadchodzi weekend i już kupiłem dwa piwa także punkt 5 mogę naruszyć nieznacznie bo niestety ciężko wytrzymać bez używek gdy nie mam żadnych innych przyjemności. Dla mnie najważniejsze jest całkowite przestrzeganie punktów 2 i 3, także na razie udaje się, ich nie naruszać. Punkt 1 wypełniam ponieważ w miarę zdrowo odżywiam się, a punkt 4 mam codziennie w pracy tylko w innej formie, także myślę że jestem bardzo wysportowany i wytrzymały fizycznie.

Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: przegryw, dyscyplina, rozwój

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych