Skocz do zawartości

Zdjęcie

Terapia dla osoby z dna

blackpill incel przegryw

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

#41 blaskacz

blaskacz

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 92 postów

Napisano 05 września 2023 - 19:31

Mam depresję chroniczną, czy tam dystymię i raczej już z niej nie wyjdę. Tylko połowa ludzi z tego wychodzi. Nie ma cudów.

Obecnie przeżywam gorszy okres, bo nie mam pracy a w mojej rodzinie źle się dzieje.

W kwestii lasek nie poddałem się jeszcze do końca, chociaż zdaję sobie sprawę, że nie jestem najbardziej pożądanym towarem na rynku. Laski nie lubią facetów z depresją. Wierzę jednak, że dam radę coś znaleźć, ale nie będę mógł się przed nią otworzyć.

Szczęśliwy już nie będę, ale chcę jeszcze zrobić dzieciaka.

#42 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów
  • Imię:Adam

Napisano 05 września 2023 - 19:42

Mam depresję chroniczną, czy tam dystymię i raczej już z niej nie wyjdę. Tylko połowa ludzi z tego wychodzi. Nie ma cudów.

Obecnie przeżywam gorszy okres, bo nie mam pracy a w mojej rodzinie źle się dzieje.

W kwestii lasek nie poddałem się jeszcze do końca, chociaż zdaję sobie sprawę, że nie jestem najbardziej pożądanym towarem na rynku. Laski nie lubią facetów z depresją. Wierzę jednak, że dam radę coś znaleźć, ale nie będę mógł się przed nią otworzyć.

Szczęśliwy już nie będę, ale chcę jeszcze zrobić dzieciaka.

Może właśnie spotkanie kogoś właściwego wyciągnie Cię z dołu, a założenie rodziny dadzą Ci to szczęście. 

#43 blaskacz

blaskacz

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 92 postów

Napisano 05 września 2023 - 19:50

Może właśnie spotkanie kogoś właściwego wyciągnie Cię z dołu, a założenie rodziny dadzą Ci to szczęście. 

Nie ma właściwych ludzi. Gdyby tacy istnieli, już bym kogoś spotkał. Dzisiejsze społeczeństwo jest *ujowe. Nie ma co liczyć na to, że nagle cudem trafię na lepszą kobietę, niż przez całe wcześniejsze życie.

Ok, zrozumiałem, poza jednym.

Tylko co powiesz dzieciakowi kiedy też popadnie w deprechę na tym pięknym świecie?

Że mnie też nikt nie pytał o zdanie :).

#44 blaskacz

blaskacz

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 92 postów

Napisano 05 września 2023 - 20:06

Na serio: uważam, że dzieciaka należy nie prać po ryju po pijaku, a wyrośnie na kogoś szczęśliwszego ode mnie.

#45 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 06 września 2023 - 10:34

Na serio: uważam, że dzieciaka należy nie prać po ryju po pijaku, a wyrośnie na kogoś szczęśliwszego ode mnie.

:(

Przykro, że Ciebie to spotkało.

#46 shadowsun

shadowsun

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 423 postów
  • Imię:Agata

Napisano 06 września 2023 - 19:47

Hm, a to gdzie pracujesz, że masz kilkanaście przykładów dzieci po chmurze? Tak statystycznie ujmując to po prostu zaskakujące.
Ja mam koleżankę po, mam dwoje znajomych którzy tam pracują, słyszałam inne zdanie, a w Chmurze lubię też szczerość kadry w bezpośredniej rozmowie.
Natomiast od znajomych nauczycieli klasycznych szkół słyszę raczej jednokierunkowa opinie :P

W szkole, która oprócz edukacji stacjonarnej od 20 lat prowadzi też edukację domową (czyli w porównaniu do Chmury mają o wiele większe doświadczenie w takim sposobie kształcenia) i tu niespodzianka, na edukacji domowej mają więcej uczniów niż na stacjonarnej. Zresztą stacjonarna to też u nich raczej nietypowa, bo oni totalnie nie opierają się na polskim systemie kształcenia tylko na czeskim i holenderskim i klasy np 9- 12 osobowe to u nich norma i żaden powód do rozwiązywania klasy. Żeby nie było, nie jestem pracownikiem zatrudnionym przez szkołę i dyrektor tej szkoły ani Ministerstwo Edukacji mi nie płaci tylko NFZ, także nie mam powodu, żeby ich wychwalać, bo mam o każdej z 3 szkół w których pracuje swoją opinię (no dobra, o dwóch bo w trzeciej jeszcze jestem za krótko żeby cokolwiek o nich powiedzieć, poza tym co pokazują ogólnokrajowe rankingi) i w każdej szkole mogę wymienić rzeczy, które mi z perspektywy obserwatora się nie podobają, bo idealna w 100% szkoła nie istnieje nigdzie. Inna sprawa, że mam w rodzinie dwójkę dzieci na edukacji domowej, które są jeszcze w innej szkole prowadzącej taką edukację, także z nimi nie mam już totalnie nic wspólnego i też z tego co mówią same dzieci i rodzice są zadowoleni i wygląda to podobnie jak w szkole o której wspominałam wcześniej. Rozmawiałam też z uczniami, którzy do Chmury "chodzili". Także jak widać mam obraz całkiem realny z każdej możliwej strony i porównanie.

Inna sprawa, że za Chmurę nawet ministerstwo chce się zabrać i b. dobrze. Ale nie za edukacje domową ogólnie, tylko stricte za tę szkołę. Zresztą już stracili część dofinansowań  :lol:

Chmura miała swego czasu dobry marketing i tylko tyle. Pozostałe placówki jakoś sobie radzą bez "wyskakiwania z lodówki" praktycznie na każdym rogu z reklamą i mają chętnych bez problemu, ale jak ja to mówię, jakość się zawsze obroni. 

Użytkownik shadowsun edytował ten post 06 września 2023 - 20:00

opowieść o tym, że siła to również delikatność,

że można kiedy już nie można,

oraz o tym, że nigdy nie jest za późno

#47 blaskacz

blaskacz

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 92 postów

Napisano 19 września 2023 - 09:41

https://emocje.pro/j...aniem-rozwodem/

Chociaż nie lubię psychologów, to wrzucę tego linka. Standardowe teksty mówione ludziom, którzy kogoś stracili, nazywają tam "unieważnianiem".

Ludzie mogą powiedzieć coś w stylu:

tego kwiatu to pół światu;
daj spokój, nie rozczulaj się tak,
kobiety bywają porzucane z czwórką dzieci;
przynajmniej masz dzieci;
nie była ciebie warta;
przecież nie byliście małżeństwem;
przecież nie macie dzieci;
zacznij chodzić na randki;
po prostu ściągnij tindera;

tak dalej, unieważnień jest setki rodzajów. A czym jest unieważnienie? w skrócie: ktoś mówi nam, że nasze emocje są wadliwe/głupie/przesadzone

Użytkownik blaskacz edytował ten post 19 września 2023 - 09:42

#48 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów

Napisano 19 września 2023 - 09:56

https://emocje.pro/j...aniem-rozwodem/

Chociaż nie lubię psychologów, to wrzucę tego linka. Standardowe teksty mówione ludziom, którzy kogoś stracili, nazywają tam "unieważnianiem".

Ludzie mogą powiedzieć coś w stylu:

tego kwiatu to pół światu;
daj spokój, nie rozczulaj się tak,
kobiety bywają porzucane z czwórką dzieci;
przynajmniej masz dzieci;
nie była ciebie warta;
przecież nie byliście małżeństwem;
przecież nie macie dzieci;
zacznij chodzić na randki;
po prostu ściągnij tindera;

tak dalej, unieważnień jest setki rodzajów. A czym jest unieważnienie? w skrócie: ktoś mówi nam, że nasze emocje są wadliwe/głupie/przesadzone

A chyba wszystkie te frazesy słyszałem pod swoim adresem. Dla mnie metodą poradzenia sobie z tym było stawianie siebie nad tymi emocjami. Wmawianie sobie, że tak to działają ludzkie emocje. W przypadku dramy z rozstaniem, a szczególnie niespodziewanym to są one o wiele intensywniejsze.  

#49 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów
  • Imię:Anon

Napisano 21 września 2023 - 09:08

A chyba wszystkie te frazesy słyszałem pod swoim adresem. Dla mnie metodą poradzenia sobie z tym było stawianie siebie nad tymi emocjami. Wmawianie sobie, że tak to działają ludzkie emocje. W przypadku dramy z rozstaniem, a szczególnie niespodziewanym to są one o wiele intensywniejsze.

My, incele, nie musimy obawiać się rozstania, bo jesteśmy samotnikami. Żadne dramy nas nie dotyczą.

#50 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów

Napisano 21 września 2023 - 09:11

My, incele, nie musimy obawiać się rozstania, bo jesteśmy samotnikami. Żadne dramy nas nie dotyczą.

Człowiek z natury jest istotą stadną, więc samotność jest niepożądanym i negatywnym zjawiskiem. Samotność to nic dobrego, a wręcz powoli zabija. 

#51 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów

Napisano 21 września 2023 - 10:01

Człowiek z natury jest istotą stadną, więc samotność jest niepożądanym i negatywnym zjawiskiem. Samotność to nic dobrego, a wręcz powoli zabija.

Nie każdy zasługuje na związek, a nawet na posiadanie partnerki. Ja nie zasługuję, bo brakuje mi elementarnych kompetencji.

#52 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów

Napisano 21 września 2023 - 10:15

Nie każdy zasługuje na związek, a nawet na posiadanie partnerki. Ja nie zasługuję, bo brakuje mi elementarnych kompetencji.

Co nie zmienia tego co wcześniej napisałem. 

#53 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów

Napisano 21 września 2023 - 10:20

Co nie zmienia tego co wcześniej napisałem.

"Kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma."
Wykluczony przez grupę osobnik może popaść w obłęd. W skrajnych przypadkach na przykład wymyśli sobie waifu, będzie miał cringowe zainteresowania, będzie fapował się do anime albo do nieistniejących stworów z kreskówek. Czy to lepsze od dating down, to nie wiem. Od małżeństwa na pewno jest lepsze.

Użytkownik Tawak edytował ten post 21 września 2023 - 10:22

#54 Adram

Adram

Weteran forum

• Bywalec
  • 1 177 postów

Napisano 21 września 2023 - 10:47

"Kto ma, temu będzie dodane, i nadmiar mieć będzie; kto zaś nie ma, temu zabiorą również to, co ma."
Wykluczony przez grupę osobnik może popaść w obłęd. W skrajnych przypadkach na przykład wymyśli sobie waifu, będzie miał cringowe zainteresowania, będzie fapował się do anime albo do nieistniejących stworów z kreskówek. Czy to lepsze od dating down, to nie wiem. Od małżeństwa na pewno jest lepsze.

Oj... smuteczek... a taką miałem nadzieję, że "Ostatni będą pierwszymi, a pierwsi ostatnimi ..."

#55 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów

Napisano 21 września 2023 - 10:55

Hehe, nadzieja wiadomo, czyją jest matką.
Realne i racjonalne spojrzenie na siebie i na innych ludzi jest konieczne. Nadmierny optymizm niesie za sobą negatywne konsekwencje.
Mój ojciec jest optymistą, zawsze liczył na odmianę swojego losu poprzez wygranie pieniędzy. Nigdy nie wygrał tyle, aby spłacić długi, a przegrał mnóstwo ciężko zarobionych pieniędzy.
Ja też byłem optymistą, myślałem kiedyś, że będę prowadził życie normika, z przeciętną żoną, dzieckiem, we własnym domu, mając znajomych. Nigdy nie będę normalny.

Użytkownik Tawak edytował ten post 21 września 2023 - 10:56

#56 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 096 postów
  • Imię:Willow

Napisano 21 września 2023 - 18:45

@Tawak Wybacz ale twój tato nie był optymistą. to się hazard nazywa i jest uzależnieniem,  czyli chorobą.

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#57 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów

Napisano 21 września 2023 - 23:05

@Tawak Wybacz ale twój tato nie był optymistą. to się hazard nazywa i jest uzależnieniem,  czyli chorobą.

Wiem, że mój ojciec jest hazardzistą. 

#58 Unveiled

Unveiled

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 251 postów
  • Imię:Unveiled

Napisano 24 września 2023 - 16:17

Gry komputerowe zaburzają układ nagrody. Nie gram.

blackpill, tutaj jestem bardzo ciekawa. gram odkąd byłam w przedszkolu.

dlaczego tak sądzisz? znając twoje wypowiedzi, nie wyssałeś tego z palca, tylko idą za tym badania. opowiesz coś więcej?

keep It real

#59 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 272 postów

Napisano 24 września 2023 - 23:01

@Unveiled

https://www.rp.pl/no...ga-zmienic-mozg

#60 Unveiled

Unveiled

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 251 postów
  • Imię:Unveiled

Napisano 04 października 2023 - 22:40

@Tawak dziękuję B)

Badania wykazują, że granie może zmienić sposób działania mózgu, jak również jego strukturę. Niektóre badania wykazały, że gracze przejawiają poprawę funkcjonowania w obszarze kilku rodzajów uwagi. Wydłużają czas utrzymywania jej na zadaniu i poprawiają koncentrację.

Istnieją również dowody na to, że gry wideo mogą zwiększyć rozmiar i skuteczność obszarów mózgu związanych z wyobraźnią przestrzenną. Na przykład hipokamp powiększył się zarówno w przypadku doświadczonych graczy, jak i ochotników po niedługim treningu.

jest tam też dobra strona.

Naukowcy odkryli funkcjonalne i strukturalne zmiany w systemie nagród u osób uzależnionych od gier komputerowych.

to dotyczy uzależnienia od komputera gier i wymieniają szereg reakcji odstawiennych. dla ludzi, którzy nie są uzależnieni nie ma tych objawów.

ale

Ciągle pojawiają się nowe gry i badania nad ich wpływem są wciąż w powijakach.

to można sobie dyskutować, musimy poczekać na więcej badań.

Użytkownik Unveiled edytował ten post 04 października 2023 - 22:41

keep It real