Hm, a to gdzie pracujesz, że masz kilkanaście przykładów dzieci po chmurze? Tak statystycznie ujmując to po prostu zaskakujące.
Ja mam koleżankę po, mam dwoje znajomych którzy tam pracują, słyszałam inne zdanie, a w Chmurze lubię też szczerość kadry w bezpośredniej rozmowie.
Natomiast od znajomych nauczycieli klasycznych szkół słyszę raczej jednokierunkowa opinie 
W szkole, która oprócz edukacji stacjonarnej od 20 lat prowadzi też edukację domową (czyli w porównaniu do Chmury mają o wiele większe doświadczenie w takim sposobie kształcenia) i tu niespodzianka, na edukacji domowej mają więcej uczniów niż na stacjonarnej. Zresztą stacjonarna to też u nich raczej nietypowa, bo oni totalnie nie opierają się na polskim systemie kształcenia tylko na czeskim i holenderskim i klasy np 9- 12 osobowe to u nich norma i żaden powód do rozwiązywania klasy. Żeby nie było, nie jestem pracownikiem zatrudnionym przez szkołę i dyrektor tej szkoły ani Ministerstwo Edukacji mi nie płaci tylko NFZ, także nie mam powodu, żeby ich wychwalać, bo mam o każdej z 3 szkół w których pracuje swoją opinię (no dobra, o dwóch bo w trzeciej jeszcze jestem za krótko żeby cokolwiek o nich powiedzieć, poza tym co pokazują ogólnokrajowe rankingi) i w każdej szkole mogę wymienić rzeczy, które mi z perspektywy obserwatora się nie podobają, bo idealna w 100% szkoła nie istnieje nigdzie. Inna sprawa, że mam w rodzinie dwójkę dzieci na edukacji domowej, które są jeszcze w innej szkole prowadzącej taką edukację, także z nimi nie mam już totalnie nic wspólnego i też z tego co mówią same dzieci i rodzice są zadowoleni i wygląda to podobnie jak w szkole o której wspominałam wcześniej. Rozmawiałam też z uczniami, którzy do Chmury "chodzili". Także jak widać mam obraz całkiem realny z każdej możliwej strony i porównanie.
Inna sprawa, że za Chmurę nawet ministerstwo chce się zabrać i b. dobrze. Ale nie za edukacje domową ogólnie, tylko stricte za tę szkołę. Zresztą już stracili część dofinansowań 
Chmura miała swego czasu dobry marketing i tylko tyle. Pozostałe placówki jakoś sobie radzą bez "wyskakiwania z lodówki" praktycznie na każdym rogu z reklamą i mają chętnych bez problemu, ale jak ja to mówię, jakość się zawsze obroni.
Użytkownik shadowsun edytował ten post 06 września 2023 - 20:00
opowieść o tym, że siła to również delikatność,
że można kiedy już nie można,
oraz o tym, że nigdy nie jest za późno