Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

To mój koniec - chce się pożegnać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#21 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:45

To są stare leki które kiedyś brałem. Czemu je zbieram? Bo już od dawna mam myśli samobójcze i trzymam je żeby w końcu kiedyś łyknąć wszystkie na raz.

Leków nie biorę, to co się dzieje w psychiatryku w Gdańsku to jest tragedia, podczas pobytu w szpalu ostatnim razem zaczepem wypluwać leki bo się tragicznie po nich czułem, odrętwiały nogi, wykręcalo mi twarz i kark to po hanapenidolu, potem zmniejszyli mi dawkę i było trochę lepiej ale nadal się bardzo źle czułem, miałem pustkę w głowie, nie mogłem dosłownie myśleć, obraz mi się dowil przed oczami. Oczywiście zgłaszałem to lekarzowi ale ich to niewiele obchodzi że się źle czujesz po lekach. Masz brać i się męczyć.

Ostatecznie po wyjściu ze szpitala i tak nie miałem kasy na wykupienie leków bo miałem takie wydatki jak czynsz za pokój i jedzenie. Co do lekarza na NFZ kolejki po kilka miesięcy, jest w całym Trójmieście tylko jedna przychodnia gdzie się czeka około 20dni, tylko jak byłem u tego lekarza i jak mu powiedziałem co mi jest, to on do mnie z pytaniem i co 9n ma zrobić, ja mówię że nie wiem, to on żebym do szpitala poszedł bo on mi nie ma jak pomóc

#22 hawwa

hawwa

jestem jaka jestem :O)

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:49

A jak byś poszukał lekarza w innym mieście niż Trójmiasto?
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#23 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów
  • Imię:Adam

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:51

Najważniejsze żebyś stanął na nogi, ale żeby to było możliwe to daj sobie pomóc. 

#24 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:54

A jak byś poszukał lekarza w innym mieście niż Trójmiasto?

Słuchaj ja nawet na chwilę obecną ubezpieczenia nie mam, zresztą na lekarza już za późno. Wątpię żebym dotrwał do jakiejkolwiek wizyty, zresztą nie ukrywamy, leki nie działają.

Najważniejsze żebyś stanął na nogi, ale żeby to było możliwe to daj sobie pomóc.

Niby jak ja mam sobie dać pomóc?

#25 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:55

Słuchaj ja nawet na chwilę obecną ubezpieczenia nie mam, zresztą na lekarza już za późno. Wątpię żebym dotrwał do jakiejkolwiek wizyty, zresztą nie ukrywamy, leki nie działają.

Niby jak ja mam sobie dać pomóc?

Przyjąć zaoferowaną pomoc. 

#26 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:00

@Tomojkoniec odpowiednio dobrane działają. Mi rok dobierano, ale musi to być rzetelny lekarz...
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#27 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:04

@Tomojkoniec odpowiednio dobrane działają. Mi rok dobierano, ale musi to być rzetelny lekarz...

No właśnie. Mi tyle czasu nie zostało.

#28 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:09

@Tomojkoniec widzisz ja w wieku 25 lat zostałam wdową z dwójką małych dzieci, z długami na 50 tyś zł, bez pracy, dachu nad głową. Ale stanęłam na nogi. Dziś od tego momentu minęło 14 lat. Żyję i wierzę, że i Tobie się uda.
  • Willow47 lubi to

#29 Gość_PiotrWill_*

Gość_PiotrWill_*
  • Gość

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:17

No właśnie. Mi tyle czasu nie zostało.

Czemu mówisz, że nie masz tyle czasu?

#30 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:18

@Tomojkoniec widzisz ja w wieku 25 lat zostałam wdową z dwójką małych dzieci, z długami na 50 tyś zł, bez pracy, dachu nad głową. Ale stanęłam na nogi. Dziś od tego momentu minęło 14 lat. Żyję i wierzę, że i Tobie się uda.

Współczuje Ci hawwa... nawet nie wiedziałem, że taka tragedia Cię spotkała.

@Tomojkoniec spróbuj uporządkować swoje życie. Ja też próbuję i za chuja nie jest łatwo. Też mi nieraz głód w oczy zajrzał, a w zimniejsze dni siedzę tu w 6-8 stopniach w rękawiczkach i czapce. 

#31 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:19

Podziwiam, ale dzieci na pewno były motywacja do tego żeby się podnieść. Ja żadnej motywacji nie mam, z moimi problemami już do końca życia będę samotny.

#32 szklanka_w_polowie_pusta

szklanka_w_polowie_pusta

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 186 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:19

Bardzo źle się czuje, nie mam już sił ani środków na życie. Depresja i sytuacja materialna przerasta moje możliwości.

Chce się jutro zabić, a nawet nie tyle co chce co już tego pragnę. Moje życie legło w gruzach, nie mam nikogo bliskiego nawet z kim mógłbym pogadać.

Jestem całkiem sam, leżę teraz łóżku i ryczę, zabrakło mi pieniędzy na jedzenie, nie jem nic od kilku dni, jestem strasznie wychudzony, nie mam sił na nic, od kilku tygodni staram się znaleźć pracę ale nigdzie nie mogę znaleźć, lada chwila wyląduje na bruku bo nie będę miał z czego opłaci czynsz za pokój.

Nawet nie wiecie jak bardzo starałem się żeby wyjść na prostą, ale zostałem pokonany przez życie. Brak jakichkolwiek perspektyw na cokolwiek.

Nie mam pojęcia co mam robić, codziennie myśli w głowie żeby się zabić, po co ja żyję jak jestem całkiem sam, nie mam nic. Nie ważne jak bardzo bym nie nie starał.

Mam dosyć sporo leków głowie depakine, na pewno ponad 100tab. Jutro polkne wszystko na raz, ciepło się ubiorę, wyjde z mieszkania i pójdę do lasu.
Zasnę i się nigdy nie obudzę.

Jeśli jesteś w stanie wytrzymać do jutra z tym głodem, to spróbuj iść do jadłodajni charytatywnej, tu masz jeden adres:

https://www.cylex-po...a-10534881.html

są też inne oczywiście, Gdańsk to duże miasto.

Użytkownik szklanka_w_polowie_pusta edytował ten post 03 styczeń 2023 - 20:19

#33 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:26

Jeśli jesteś w stanie wytrzymać do jutra z tym głodem, to spróbuj iść do jadłodajni charytatywnej, tu masz jeden adres:
https://www.cylex-polska.pl/firmy/otwarte-serce--jadłodajnia-charytatywna-10534881.html
są też inne oczywiście, Gdańsk to duże miasto.

Jutro mam się w pracy pojawić, zresztą nie mam nawet na bilet. Co do głodu wcale go nie czuje, bardziej po prostu sił nie mam na nic, tak na prawdę od dłuższego czasu nawet jeśli jadłem to bardzo bardzo malo

#34 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:33

MOPS też może Ci pomóc. Możesz poprosić o zasiłek celowy.

Podziwiam, ale dzieci na pewno były motywacja do tego żeby się podnieść. Ja żadnej motywacji nie mam, z moimi problemami już do końca życia będę samotny.

Moje dzieci mnie nie motywowały, przypominały mi o bólu i pogłebiało się moje poczucie winy. Na tym forum otrzymałam wtedy duże wsparcie. I dzwigłam się.
@Adram'owi też jest ciężko.
Ale chłopak walczy, by się podnieść, a my nie pozwolimy mu upaść. Tak samo daj sobie i Ty pomóc.
  • szklanka_w_polowie_pusta lubi to

#35 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:35

MOPS też może Ci pomóc. Możesz poprosić o zasiłek celowy.

Moje dzieci mnie nie motywowały, przypominały mi o bólu i pogłebiało się moje poczucie winy. Na tym forum otrzymałam wtedy duże wsparcie. I dzwigłam się.

I niby jak na tę nogi udało ci się stanąć.

Bo moje perspektywy, to pójść jutro na ten dzień wstępny i może jakimś cudem nie paść na twarz. Wątpię że mnie zatrudnia jak mnie zobaczą w takim stanie.

Zresztą co mi z pracy jak ja zaraz nie będę miał dachu nad głową.

#36 Nelyssa

Nelyssa

Diamante VIP

• Bywalec
  • 4143 postów
  • Imię:Karolcia ;)

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:35

z moimi problemami już do końca życia będę samotny.

Nie będziesz, bo oferuję Ci przyjaźń :)
  • Willow47 lubi to
1648728050-U13301.jpg

#37 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:36

Ale taki dokładnie był plan, skończy mi się kasa i się zabijam.

Nie będziesz, bo oferuję Ci przyjaźń :)

Relacje internetowe nie zastąpią tych realnych

#38 Nelyssa

Nelyssa

Diamante VIP

• Bywalec
  • 4143 postów
  • Imię:Karolcia ;)

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:38

@Tomojkoniec przecież nie muszą być tylko netowe :)
1648728050-U13301.jpg

#39 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:38

Ale taki dokładnie był plan, skończy mi się kasa i się zabijam.

Relacje internetowe nie zastąpią tych realnych

Mogą być początkiem prawdziwej relacji. Myślisz, że skąd taka popularność tindera, badoo czy innych tego typu stron ? Kiedyś trzeba było się zebrać na odwagę i do panny na żywo zagadać, a teraz ? Przez net ludzie sie poznają. 

• Nelyssa lubi to

#40 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 20:43

Spróbuję się jutro zebrać do tej pracy, jak nie wypali to wracam i od razu biorę leki. Jak wypali to pewnie też to zrobię.

Jestem chyba zbyt zdesperowany żeby odpuścić, czekałem na ten moment kiedy będzie tak źle że będę miał siłę połknąć te leki.

@Tomojkoniec przecież nie muszą być tylko netowe :)

To wyślij mi swój nr