Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * - - 2 głosy

To mój koniec - chce się pożegnać

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
116 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 17:16

Bardzo źle się czuje, nie mam już sił ani środków na życie. Depresja i sytuacja materialna przerasta moje możliwości.

Chce się jutro zabić, a nawet nie tyle co chce co już tego pragnę. Moje życie legło w gruzach, nie mam nikogo bliskiego nawet z kim mógłbym pogadać.

Jestem całkiem sam, leżę teraz łóżku i ryczę, zabrakło mi pieniędzy na jedzenie, nie jem nic od kilku dni, jestem strasznie wychudzony, nie mam sił na nic, od kilku tygodni staram się znaleźć pracę ale nigdzie nie mogę znaleźć, lada chwila wyląduje na bruku bo nie będę miał z czego opłaci czynsz za pokój.

Nawet nie wiecie jak bardzo starałem się żeby wyjść na prostą, ale zostałem pokonany przez życie. Brak jakichkolwiek perspektyw na cokolwiek.

Nie mam pojęcia co mam robić, codziennie myśli w głowie żeby się zabić, po co ja żyję jak jestem całkiem sam, nie mam nic. Nie ważne jak bardzo bym nie nie starał.

Mam dosyć sporo leków głowie depakine, na pewno ponad 100tab. Jutro polkne wszystko na raz, ciepło się ubiorę, wyjde z mieszkania i pójdę do lasu.
Zasnę i się nigdy nie obudzę.

#2 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów
  • Imię:Adam

Napisano 03 styczeń 2023 - 17:43

Sam niewiele mam, ale daj numer konta, albo adres to Ci wyślę przekazem trochę pieniędzy. Jak nie jesteś z daleka to nawet mogę przyjechać. 

#3 hawwa

hawwa

jestem jaka jestem :O)

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 17:53

@anche @Willow47 @emzet
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#4 Nelyssa

Nelyssa

Diamante VIP

• Bywalec
  • 4143 postów
  • Imię:Karolcia ;)

Napisano 03 styczeń 2023 - 17:59

@Tomojkoniec nie rób tego, proszę :( Ja też mogę Ci przekazać jakąś kwotę, i mogę z Tobą popisać, jeśli chcesz. Ja też myślałam o s, nawet jeszcze kilka dni temu. Ale stwierdziłam, że się nie poddam, bo jeszcze tyle przede mną. Jak bym się zabiła, to skończyły by mi się wszelkie możliwości, nieodwracalnie. Życie bywa różne, zawsze w każdej chwili może się odmienić ku naszemu zdziwieniu. Trzymam za Ciebie kciuki mocno i Ci bardzo kibicuję. Jeśli chcesz popisać, pisz pw.
1648728050-U13301.jpg

#5 Gość_PiotrWill_*

Gość_PiotrWill_*
  • Gość

Napisano 03 styczeń 2023 - 18:00

Skoro napisałeś to, to wysłałeś ostatnią prośbę o pomoc. Mam nadzieję, że ją znajdziesz, ja nie jestem odpowiednią ku temu osobą. 

#6 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 18:00

To jest naprawdę poważne. Ten człowiek jest na skraju. Niech się tylko odezwie, bo wspólnie możemy mu pomóc. 

#7 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 18:07

Gdybym była w Polsce pierwsze co bym zrobiła to udała się na komisariat policji.
To jest wołanie o pomoc.

Skoro napisałeś to, to wysłałeś ostatnią prośbę o pomoc. Mam nadzieję, że ją znajdziesz, ja nie jestem odpowiednią ku temu osobą.

Każdy jest odpowiedni do pomocy. Tylko trzeba mieć odwagę udać się na posterunek policji.
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#8 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 18:53

Mi się nie da pomóc, to jest najgorsze.

#9 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:01

@Tomojkoniec pomóc to się nue da osobom chorym na raka, chociaż czasem bywają cuda. A Tobie pomóc można. Chcesz z kimś porozmawiać. Może telefon zaufania? Napisz do @Adram to dobry chlopak i martwi się jak my wszyscy. Wspólnie Ci pomożemy.
@Tomojkoniec możesz też zadzwonić pod ten numer 116 111

#10 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:05

Mi się nie da pomóc, to jest najgorsze.

Rozumiem, że jesteś w strasznie ciężkiej sytuacji. To czego Ci teraz potrzeba to realna pomoc. Możemy wspólnie kupić Ci trochę czasu, żebyś mógł zrobić zakupy, coś zjeść, żebyś zapłacił za ten wynajmowany pokój i nie wylądował na bruku i mógł znów poszukać pracy. Sam jestem o krok od Twoje sytuacji, więc wiem co przeżywasz. Też nie mam nikogo, zostałem sam, w pracy jest krucho, nie wiem czy w następnym miesiącu będę jeszcze pracował w tym samym miejscu, ale jak sobie nie dasz pomóc to zasuwam na policję żeby ktoś Ci pomógł i nie pozwolił Ci się zabić. 

• hawwa lubi to

#11 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:12

Dokładnie jak @Adram pisze. Wspólnie Ci pomożemy.
Napisz skąd jesteś, może ktoś jest z Twoich okolic. Zrobimy zrzutke i Ci pomożemy!

#12 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:12

Słuchaj mój własny ojciec mnie wykorzystał i zadłużył strasznie, straciłem przez to wszystko co miałem, próbowałem szukać pomocy u adwokata i na policji ale niestety, na upadłość mnie nie stać, adwokata z urzędu nie dostanę, a policja powiedziała że to nie sprawa dla nich i że mogę próbować bezpośrednio do prokuratury pisać zawiadomienie na co kompletnie nie mam sił.

Właśnie dostałem telefon, jutro mam się w pracy pojawić na wdrożenie, być może będę miał pracę od jutra. Aczkolwiek wcale nie czuje się lepiej z tego powodu, czuję się fatalnie, jestem cały zaryczany, w głowie mam tylko żeby się zabić. Żeby nazrec się tych tabletek i się nigdy nie obudzić.

Najgorsze że od niejedzeniela jestem strasznie osłabiony, nie wiem co zrobić aby się podnieść z tego dołka, i jak mam finansowo dać rade.

Chodzę tak na prawdę w starych lumpach bo od kilku lat nie stać mnie żeby cokolwiek do ubrania sobie kupić. Moje życie to piekło, żyje praktycznie jak menel z tym że mam jeszcze do 10 dach na głową, co zrobi właściciel jak mu nie zapłacę, nie wiem.

Pewnie od jutrzejszego dnia bardzo dużo zależy, gdyby nie ten telefon na pewno bym poszedł się zabić, boje się z i tak to zrobie, strasznie źle się czuje. Wiem że cokolwiek nie zrobię, jak bardzo bym się nie starał nic z tym życiu na osiągnę, przez ojca który zniszczył mi życie.

#13 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:15

Nawet pomogę poszukać Ci pracy tylko napusz skad jesteś!
Możesz mi napisać jaki nosisz rozmiar ubrań czy obuwia. Chetnie wyślę Ci paczkę.

#14 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:22

Słuchaj mój własny ojciec mnie wykorzystał i zadłużył strasznie, straciłem przez to wszystko co miałem, próbowałem szukać pomocy u adwokata i na policji ale niestety, na upadłość mnie nie stać, adwokata z urzędu nie dostanę, a policja powiedziała że to nie sprawa dla nich i że mogę próbować bezpośrednio do prokuratury pisać zawiadomienie na co kompletnie nie mam sił.

Właśnie dostałem telefon, jutro mam się w pracy pojawić na wdrożenie, być może będę miał pracę od jutra. Aczkolwiek wcale nie czuje się lepiej z tego powodu, czuję się fatalnie, jestem cały zaryczany, w głowie mam tylko żeby się zabić. Żeby nazrec się tych tabletek i się nigdy nie obudzić.

Najgorsze że od niejedzeniela jestem strasznie osłabiony, nie wiem co zrobić aby się podnieść z tego dołka, i jak mam finansowo dać rade.

Chodzę tak na prawdę w starych lumpach bo od kilku lat nie stać mnie żeby cokolwiek do ubrania sobie kupić. Moje życie to piekło, żyje praktycznie jak menel z tym że mam jeszcze do 10 dach na głową, co zrobi właściciel jak mu nie zapłacę, nie wiem.

Pewnie od jutrzejszego dnia bardzo dużo zależy, gdyby nie ten telefon na pewno bym poszedł się zabić, boje się z i tak to zrobie, strasznie źle się czuje. Wiem że cokolwiek nie zrobię, jak bardzo bym się nie starał nic z tym życiu na osiągnę, przez ojca który zniszczył mi życie.

Jak nie masz kasy to Ci podeślę, zjeść coś musisz i skoro jutro jest szansa na pracę to musisz się postarać i spróbować dobrze wypaść. Ile tego czynszu masz zapłacić ? 

Co do upadłości konsumenckiej to faktycznie kancelarie zdzierają kasę - u mnie w mieście około 3500zł za poprowadzenie sprawy, ale możesz spróbować się dogadać i w ratach płacić za tę usługę. 

Mnie w chuja zrobił nie tylko ojciec, który jest kawałem chuja, ale i była narzeczona. Szmata zabrała mi wszystko i zostawiła bez grosza z górą problemów. Tutaj na tym forum możesz zacząć naprawiać swoje życie. Tu ludzie mają różne problemy, ale wielu jest w stanie Cię wysłuchać i pomóc. 

• hawwa lubi to

#15 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:23

Z Gdyni, pracę być może jutro będę miał, tylko znów założyć maskę na twarz i udawać że wszystko jest ok, to jest najgorsze.

Głupio mi że ktoś chce mi coś wysyłać, każdy z was ma swoje wydatki i potrzeby.

Mam taki mentlik teraz w głowie że szok.

#16 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:26

Tylko daj sobie pomóc.
Mam znajomych w Trójmieście. Mogę ich poprosić o pomoc dla Ciebie.

#17 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:28

Z Gdyni, pracę być może jutro będę miał, tylko znów założyć maskę na twarz i udawać że wszystko jest ok, to jest najgorsze.

Głupio mi że ktoś chce mi coś wysyłać, każdy z was ma swoje wydatki i potrzeby.

Mam taki mentlik teraz w głowie że szok.

Maski to codziennie zakładam. Dla klientów, nielicznych znajomych, którzy widzą uśmiechniętego faceta w tych samych ubraniach, a w środku jestem w strasznym dole z czarną jak smoła niepewną przyszłością. Jednak jeszcze żyję i chcę nadać sens swojemu życiu. Póki co jest wegetacja z dnia na dzień, ale lepsze to niż samobójcza śmierć. 

Dziś ktoś Tobie chce pomóc, kto wie ? Może Ty komuś kiedyś pomożesz. Grunt, żeby stanął na nogi, więc napisz ile potrzebujesz żeby przetrwać. 

#18 Tomojkoniec

Tomojkoniec

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 33 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:30

Jak nie masz kasy to Ci podeślę, zjeść coś musisz i skoro jutro jest szansa na pracę to musisz się postarać i spróbować dobrze wypaść. Ile tego czynszu masz zapłacić ? 
Co do upadłości konsumenckiej to faktycznie kancelarie zdzierają kasę - u mnie w mieście około 3500zł za poprowadzenie sprawy, ale możesz spróbować się dogadać i w ratach płacić za tę usługę. 

Mnie w chuja zrobił nie tylko ojciec, który jest kawałem chuja, ale i była narzeczona. Szmata zabrała mi wszystko i zostawiła bez grosza z górą problemów. Tutaj na tym forum możesz zacząć naprawiać swoje życie. Tu ludzie mają różne problemy, ale wielu jest w stanie Cię wysłuchać i pomóc.

Byłem już u adwokata, zapłaciłem 1500zl, przez rok nic się nie działo. On mówił że to tyle trwa, dostałem list z sądu że papiery źle zostały złożone i od tego czasu ten adwokat nie odbiera odemnie telefonu.

Zaden adwokat nie zgodzi się na płatność w ratach. A jak się zgodzi to zapewne mnie okradnie, weźmie pieniądze i nic nie zrobi.

Rata za pokój to jest 900zl. Ale ja nie przyszedłem tu prosić o darmowa kasę, to i tak uważam niewiele zmieni, skoro depresja doprowadziła mnie raz do takiej sytuacji, to doprowadzi i drugi.

#19 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6224 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:33

@Tomojkoniec korzystasz z pomocy lekarza lub psycholiga? Czemu zbierasz leki zamiast regularnie i odpowiednio je zażywać?

#20 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 392 postów

Napisano 03 styczeń 2023 - 19:39

Byłem już u adwokata, zapłaciłem 1500zl, przez rok nic się nie działo. On mówił że to tyle trwa, dostałem list z sądu że papiery źle zostały złożone i od tego czasu ten adwokat nie odbiera odemnie telefonu.

Zaden adwokat nie zgodzi się na płatność w ratach. A jak się zgodzi to zapewne mnie okradnie, weźmie pieniądze i nic nie zrobi.

Rata za pokój to jest 900zl. Ale ja nie przyszedłem tu prosić o darmowa kasę, to i tak uważam niewiele zmieni, skoro depresja doprowadziła mnie raz do takiej sytuacji, to doprowadzi i drugi.

To trafiłeś na jakiegoś chuja. Każda kancelaria ma kasę fiskalną i powinien Ci dać paragon za usługę. Samo ogłoszenie upadłości przez sąd od momentu złożenia wniosku to góra 3 miesiące. Sąd ustala syndyka który  sprawdza czy masz jakiś majątek. Syndyka zazwyczaj nie interesują rzeczy poniżej 5tys, ale to nie jest reguła. Jak masz auto to raczej na pewno go zabiorą na poczet długu. Jeśli nic nie masz to sprawa jest prosta. Jeśli masz pracę to sąd ustali na podstawie dochodu i Twojej sytuacji symboliczną spłatę w wysokości 100-150zł miesięcznie maksymalnie przez 3 lata, a jak nie to umorzy postępowanie. Oczywiście przez 10 lat od upadłości nie można wziąć kredytu i przez pewien czas nie możesz robić większych operacji finansowych. To tak z grubsza wygląda. Wiem to bo sam jestem w trakcie takiego postępowania upadłościowego. 

Użytkownik Adram edytował ten post 03 styczeń 2023 - 19:41

• anche lubi to