Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Kraina liliputów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
40 odpowiedzi w tym temacie

#1 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów
  • Imię:Anon

Napisano 08 września 2022 - 17:08

Chciałbym poruszyć tu problematykę niziołków.
Wstając dziś od biurka po zakończeniu pracy, poczułem ból karku. Skonstatowałem, że jest on nieunikniony w przypadku niziołka.
Niski wzrost to dla mężczyzny poważny problem, może rodzić kompleks Napoleona. Niziołek musi się starać bardziej od osobnika przeciętnego wzrostu i od wzrostaka. Inaczej nie osiągnie sukcesu, nie podwyższy swojej pozycji w hierarchii, która od początku jest niska. Jeśli nie podejmuje bardzo wysokiego ryzyka (nie dopuszcza się występku lub zbrodni, nie ryzykuje życia na wojnie), nie ma innego wyjścia - musi pracować więcej. Zawodowo i nad swoim ciałem. Podnoszenie ciężarów obciąża kręgosłup, podobnie wymuszona pozycja siedząca podczas pracy.
Nie każdy niziołek ma skłonności homoseksualne, nie każdy ma bogatych rodziców, ani jakieś zdolności. Kręgosłup musi ucierpieć.

#2 hawwa

hawwa

jestem jaka jestem :O)

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 08 września 2022 - 18:26

Ale Ty pierdzielisz...

Ja mam 160 cm wzrostu mój mąż jest tylko 5 cm wyższy ode mnie. Gdy był młodziencem ze swoim niskim wzrostem podnosił ciężary, zdobył nawet tytuł w juniorach... Jego kariera skonczyła się kontuzją kregosłupa, gdy ktoś nie zabezpieczył sztangi i z jednej strony wypadły ciężarki... Zawsze umie sobie poradzić by ciężko nie pracować, a pracuje fizycznie. Jest zaradny, lubiany, doceniany z poczuciem humoru. Ma kompleks, ale tylko przez swoje łysienie, nie płacze z tego powodu, bo siebie zaakceptował. Ale czasem mówi żartem, że chciałby grzywkę zaczesać do tyłu na żelu... Trzeba zaakceptować siebie...
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#3 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 750 postów
  • Imię:Willow

Napisano 08 września 2022 - 19:47

Zapytaj wysokich co to znaczy jak boli kręgosłup.

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#4 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 08 września 2022 - 20:49

@hawwa
Tak, dla liliputów że sportów są tylko podnoszenie ciężarów, kolarstwo, piłka nożna (stąd jej popularność).
Dla wzrostaków jest reszta dyscyplin sportowych - siatkówka i koszykówka są tylko dla nich.

@Willow47
W krainie liliputów nie ma wysokich ludzi. Nie mają tu czego szukać.

#5 shadowsun

shadowsun

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 391 postów
  • Imię:Agata

Napisano 08 września 2022 - 20:50

@Tawak ile jeszcze aspektów swojego życia Ci zostało do poużalania się nad sobą? bo ewidentnie Ci się już pomysły kończą skoro tworzysz takie bzdury.

• hawwa lubi to

opowieść o tym, że siła to również delikatność,

że można kiedy już nie można,

oraz o tym, że nigdy nie jest za późno

#6 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 08 września 2022 - 21:18

@shadowsun
Oprócz pracy i opieki nad córką nie mam w zasadzie żadnych innych aspektów życia. O, jest jeszcze pieprzony zakaz handlu w niedzielę.

I jeszcze jedno - jestem śmieciem i nad sobą się nie użalam, tylko konstatuję. Trzeba pogodzić się z tym, co nieuniknione. To ja nie rozumiałem, jaka wegetacja przypisana jest nieutalentowanym niziołkom i dlatego spie..olilem swoje życie. Ja to życie spie..oliłem, nikt inny. Nie mój ojciec, jak niektórzy próbowali mnie ekskulpować, ja spie..oliłem.
Nawet osoby na niższych stanowiskach pracy uważają mnie za podczłowieka. Ja to widzę i w pełni rozumiem.

#7 Tapicer

Tapicer

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 155 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 08 września 2022 - 21:31

A chcesz, żeby córka nie miała takiego samego zdania o sobie, jak Ty masz o sobie?

#8 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 08 września 2022 - 21:42

A chcesz, żeby córka nie miała takiego samego zdania o sobie, jak Ty masz o sobie?

Moja córka jest piękna, młoda i będzie zamożna. Robię wszystko, co mogę, by była bogata.
  • anche lubi to

#9 anche

anche

anche

• Moderator
  • 7 075 postów

Napisano 08 września 2022 - 21:53

Pięknie, że tak starasz się zadbać o córcię i zapewnić jej dobre życie
Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#10 Tapicer

Tapicer

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 155 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 08 września 2022 - 21:54

I dobrze, to się ceni. Bogata finansowo?
Czy bogata szczęściem, że ma kochającego ojca który jest dumny z siebie, że ma piękną, młodą córke.
Jak we wszystkim, w życiu najzdrowsza jest równowaga.

#11 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 08 września 2022 - 22:16

I dobrze, to się ceni. Bogata finansowo?
Czy bogata szczęściem, że ma kochającego ojca który jest dumny z siebie, że ma piękną, młodą córke.

A co ma wychowywanie piękności do samooceny?
Wysoko postawieni w hierarchii partyjnej SSmani byli kochani przez córki, dbali o nie, kochali, zaś inne dziewczynki kierowali do komór gazowych lub na rozstrzelanie.
Mniej jaskrawych przykładów wspaniałych ojców też znalazłoby się multum.

#12 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 08 września 2022 - 23:22

@Tawak gdyby ktoś postawił Cię przed wyborem albo życie córki albo życie innej dziewczynki to nie postawił byś na szali życia córki?! Prawda?! Więc to jest miłość do własnego dziecka...

Np. znam osobą, która niby kocha dziecko, które już jest dorosłe, a tak naprawdę pozwala mu na samozagładę przymykając oko na jazdę po alkoholu i narkotykach, sponsorując go, a on ma przyjemności z ćpania i upijania się. Wyręcza go z obowiązku ojcowskiego i sama nadzoruje wnuki postępując z nimi tak samo czyli pozwala na wszystko... Mogłoby się wydawać niepatologiczna rodzina, bo bogaci i wykształceni ludzie, a jednak patola...
"Świat należy do ludzi, którzy mają odwagę marzyć i ryzykować, aby spełniać swoje marzenia. I starają się robić to jak najlepiej." Paulo Coelho

#13 Gość_Dasbotu96_*

Gość_Dasbotu96_*
  • Gość

Napisano 09 września 2022 - 06:49

Pieniądze szczęścia nie dają.Może jestem naiwna i staroświecka,ale wiem, że tak jest.
  • Nann lubi to

#14 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 09 września 2022 - 06:54

Ale bez pieniedzy szcześcia też nie ma...
  • Tawak lubi to

#15 Gość_Dasbotu96_*

Gość_Dasbotu96_*
  • Gość

Napisano 09 września 2022 - 07:00

@hawwa,nie zgodzę się z tobą.Może zależy kto jak pojmuje szczęście.
Ja czuję się obecnie szczęśliwym człowiekiem, głównie biorąc pod uwagę moje samopoczucie.
Mogę mieć jedną parę spodni i butów,nie dbam zbytnio o rzeczy materialne.
Moje szczęście jest przede wszystkim w mojej głowie,nie umiem inaczej tego wyjaśnić.
A nie chcę zbaczać z tematu wątku.

Użytkownik Dasbotu96 edytował ten post 09 września 2022 - 07:01

• Tawak, Tapicer i Nann lubią to

#16 hawwa

hawwa

• Bywalec
  • 6 285 postów

Napisano 09 września 2022 - 14:08

@14349 nie chodzi mi by mieć miliardy na koncie, raczej by starczało na podstawowe potrzeby bytowe. Nie jestem majętna, nawet nie przeciętna... Biedak, ale nie czuję się gorsza od Tawaka, bo ma dobrą pracę i zapewnia córce byt. Ja nie mogę sobie pozwolić na taki byt swoim dzieciom, ale mają moje wsparcie i miłość, by mogli budować swoją przyszłość pewni siebie. I zbudują ją nie dlatego, że są wysocy (190cm) ale dlatego, że milością względem ich nie będą się czuli przegrani tylko pewno siebie.

#17 Gość_Dasbotu96_*

Gość_Dasbotu96_*
  • Gość

Napisano 09 września 2022 - 15:55

@hawwa,tak jest.Liliput czy wysoki,jakie to ma znaczenie 🙂
  • hawwa lubi to

#18 VvvV

VvvV

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 476 postów
  • Imię:P.

Napisano 09 września 2022 - 18:10

Lepiej mieć 190cm niż 150cm , podobnie z kasą.

• Tawak lubi to

#19 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 2 991 postów

Napisano 09 września 2022 - 18:38

Lepiej mieć 190cm niż 150cm , podobnie z kasą.

Gwarantuję Ci, że setki tysięcy peelenów na koncie starca nie zrekompensują braku teen love i spier..lenia umysłowego w młodości.
Jako stary przegryw niewiele różnię się od tzw. anonka 2137.

#20 VvvV

VvvV

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 476 postów
  • Imię:P.

Napisano 09 września 2022 - 18:40

Gwarantuję Ci, że setki tysięcy peelenów na koncie starca nie zrekompensują braku teen love i spier..lenia umysłowego w młodości.

Sam mam żal do losu, że nie miałem teen love + nie byłem na studniówcę a bardzo chciałem. Zero miłości, zero powodzenia, zero tak naprawdę kolegów, zero zainteresowań - no to los powinien sypnąć złotem ale w moim przypadku bogactwa nie ma.

Użytkownik VvvV edytował ten post 09 września 2022 - 18:40

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych