Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

A może tak GRUPA WSPARCIA w realu?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

#21 daleki

daleki

Zadomowiony

• Bywalec
  • 3022 postów
  • Imię:Daniel

Napisano 24 sierpień 2022 - 16:29

Nie, bo to nie dotyczy tego forum :)

Rozumiem że z innego forum spotkałaś się na jakimś zlocie i zdziwiłaś się z powodu zachowania niektórych osób? Czy to również było forum depresyjne?

Bycie starym głupcem jest proste: wystarczy się zestarzeć.

#22 Gość_PiotrWill_*

Gość_PiotrWill_*
  • Gość

Napisano 24 sierpień 2022 - 23:33

Ja z Wro jestem, ktoś by chciał się spotkać to chętnie. 

#23 shadowsun

shadowsun

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 309 postów
  • Imię:Agata

Napisano 25 sierpień 2022 - 12:12

Rozumiem że z innego forum spotkałaś się na jakimś zlocie i zdziwiłaś się z powodu zachowania niektórych osób? Czy to również było forum depresyjne?

Tak, nie zdziwiłam się zachowaniem na samym zlocie, dopiero później. "Szpiegowanie" i dowiadywanie się od kogoś, kto pracował w danym szpitalu o mój stan zdrowia i wywlekanie przed innymi różnych spraw z tym związanych to już mocne przegięcie. Gdybym tylko wiedziała kto konkretnie te informacje ujawnił to już dawno bym złożyła pozew do sądu o naruszenie tajemnicy zawodowej i zniszczyła wątpliwej jakości karierę tej osoby. Miałam na to dowody, że została naruszona tajemnica zawodowa, także sama sprawa w sądzie to by była formalność. A jeszcze delikwenta który to zaczął wywlekać też bym pociągnęła do odpowiedzialności. Prawnik z Izb Pielęgniarskich bardzo chętnie by się tym zajął i nawet bym nie musiała za to płacić. Cóż nauczka na przyszłość, żeby nie zadawać się z psychopatami (tak, ta osoba była zdiagnozowana).

Użytkownik shadowsun edytował ten post 25 sierpień 2022 - 12:17

opowieść o tym, że siła to również delikatność,

że można kiedy już nie można,

oraz o tym, że nigdy nie jest za późno

#24 Mary Jane

Mary Jane

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 55 postów
  • Imię:Maria.

Napisano 25 sierpień 2022 - 17:17

Polecam się z Białegostoku.

#25 magnifique

magnifique

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 385 postów

Napisano 25 sierpień 2022 - 17:25

Polecam się z Białegostoku.

Byłam ostatnio pierwszy raz w życiu w Białymstoku. Piękne miasto, zazdroszczę. W ogóle całe podlasie mi się podoba. Jest tak spokojnie, swojsko jakby czas się zatrzymał. 

I found myself in wonderland

#26 Mary Jane

Mary Jane

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 55 postów
  • Imię:Maria.

Napisano 25 sierpień 2022 - 18:36

[quote name="magnifique" post="893088" timestamp="1661444726"]
Byłam ostatnio pierwszy raz w życiu w Białymstoku. Piękne miasto, zazdroszczę. W ogóle całe podlasie mi się podoba. Jest tak spokojnie, swojsko jakby czas się zatrzymał.
[/quote

Dokładnie, są plusy i minusy Podlasia. Staram się dostrzegać te pierwsze. Życie jest za krótkie na negatywne myślenie.
  • Willow47 lubi to

#27 daleki

daleki

Zadomowiony

• Bywalec
  • 3022 postów

Napisano 25 sierpień 2022 - 20:53

Tak, nie zdziwiłam się zachowaniem na samym zlocie, dopiero później. "Szpiegowanie" i dowiadywanie się od kogoś, kto pracował w danym szpitalu o mój stan zdrowia i wywlekanie przed innymi różnych spraw z tym związanych to już mocne przegięcie. Gdybym tylko wiedziała kto konkretnie te informacje ujawnił to już dawno bym złożyła pozew do sądu o naruszenie tajemnicy zawodowej i zniszczyła wątpliwej jakości karierę tej osoby. Miałam na to dowody, że została naruszona tajemnica zawodowa, także sama sprawa w sądzie to by była formalność. A jeszcze delikwenta który to zaczął wywlekać też bym pociągnęła do odpowiedzialności. Prawnik z Izb Pielęgniarskich bardzo chętnie by się tym zajął i nawet bym nie musiała za to płacić. Cóż nauczka na przyszłość, żeby nie zadawać się z psychopatami (tak, ta osoba była zdiagnozowana).

Rozumiem Agato że masz obawy ale zawsze może się trafić psychopata. Nawet w zupełnie zwykłym towarzystwie. Osoby z poważnymi zaburzeniami potrafią się maskować.

#28 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10485 postów
  • Imię:Willow

Napisano 25 sierpień 2022 - 21:23

Rozumiem Agato że masz obawy ale zawsze może się trafić psychopata. Nawet w zupełnie zwykłym towarzystwie. Osoby z poważnymi zaburzeniami potrafią się maskować.

Zwłaszcza psychopaci, którzy mimikrę mają opanowaną do perfekcji.

@ Mary Jane kocham Podlasie. Uwielbiam słuchać jak mówią ludzie z Podlasia i zawsze jak jestem to jem kartacze. Moja babcia je robiła :)

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#29 daleki

daleki

Zadomowiony

• Bywalec
  • 3022 postów

Napisano 25 sierpień 2022 - 21:37

Zwłaszcza psychopaci, którzy mimikrę mają opanowaną do perfekcji.

(...)

Spójrz na mnie....

#30 shadowsun

shadowsun

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 309 postów
  • Imię:Agata

Napisano 26 sierpień 2022 - 13:48

Ja z niewieloma nowo poznanymi osobami utrzymuje chociażby koleżeńskie relacje, ot, bardziej znajomi i to dalsi. Bliskich znajomych mam sprawdzonych, w pracy ani nigdzie nie ujawniam nawet 1/10 swojego życia, bo wychodzę z założenia, że w pracy są znajome mordy, a nie koleżanki. Nawet odmówiłam przejścia na ty z szefową jak proponowała. Serio, znajomi z treningów nawet nie widzą gdzie pracuje, znają tylko zawód, ale że w moim zawodzie możliwości pracy jest pierdyliard, to powodzenia w szukaniu  :lol: nawet Ci z którymi mam też kontakty poza treningami :) także małe szanse, że ktoś niepożądany wykorzysta coś przeciwko mnie. Tamta osoba niestety wiedziała w jakim dokładnie szpitalu jestem i to był mój błąd, a to był szpital 300km od miejsca mojego zamieszkania, a tak się składa, że ona w tym mieście mieszka, także wystarczyło, że miała kogoś znajomego w tym szpitalu.

Użytkownik shadowsun edytował ten post 26 sierpień 2022 - 13:51

• Warmer lubi to

opowieść o tym, że siła to również delikatność,

że można kiedy już nie można,

oraz o tym, że nigdy nie jest za późno