Skocz do zawartości

Zdjęcie

Psychoterapia online

psychoterapia online psychoterapia online pomoc komputer internet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Saxania

Saxania

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 30 postów
  • Imię:Natalia

Napisano 06 marzec 2022 - 14:52

Cześć Wam!

Śmiało mogę dodać polecajkę psychoterapeuty online, a właściwie psychoterapeutów z całej Polski zebranych w jednym miejscu. https://idia.pl/

Wiem, że brzmi jak typowa reklama, ale szczerzę mogę powiedzieć, że zanim rozpocznę psychoterapię u danego terapeuty sprawdzam opinie. Z całego serca mogę też polecić tych terapeutów z tej e-poradni. Co prawda oferują tylko pomoc online. ale myślę, że warto.

Naprawdę szczerze polecam, bo do kilku psychoterapeutów z tej e-poradni chodziłam, ale musiałam z powodów funduszowych zmieniać, zrywać terapię dopóki finanse się nie odratowały.

Więc jeszcze raz: szczerze polecam e-poradnię IDIA  :D

https://idia.pl/

Szczere polecenie psychoterapii: https://idia.pl/

#2 anche

anche

anche

• Moderator
  • 6862 postów

Napisano 07 luty 2023 - 13:28

Podrzucam

Załączone pliki

Linia Wsparcia (24h) 800 70 2222

Kryzysowy Telefon Zaufania (pon-pt, 14-22) 116 123

ITAKA centrum wsparcia dla osób w stanie kryzysu psychicznego (24h) 22 484 88 01 

ITAKA antydepresyjny telefon zaufania (pon i czw, 17-20) 22 484 88 01

Telefon Zaufania Uzależnienia Behawioralne 801 889 880 (codziennie, 17-22 opłata tylko za pierwszą minutę)

#3 karpe

karpe

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 14 postów

Napisano 02 marzec 2023 - 12:39

Daję namiar na kolejną stronę, na której jest wielu takich psychologów i psychoterapeutów

Widzę tutaj same plusy:

Wygoda - Możesz przeprowadzać sesje terapeutyczne w wygodnym dla Ciebie miejscu i czasie, bez konieczności podróżowania do biura terapeuty.

Dostępność - Dzięki terapii online masz dostęp do szerokiego wyboru terapeutów, niezależnie od Twojego położenia geograficznego.

Prywatność - Terapia online może zapewnić dodatkową prywatność i dyskrecję, co może być szczególnie ważne dla osób odczuwających wstyd lub niechęć w odwiedzaniu biura terapeuty.

Komfort - W terapii online możesz czuć się bardziej swobodnie i mniej skrępowany niż w sytuacji spotkania twarzą w twarz.

Użytkownik karpe edytował ten post 10 marzec 2023 - 10:47

#4 Adram

Adram

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 476 postów
  • Imię:Adam

Napisano 02 marzec 2023 - 13:57

Widzę tutaj same plusy:

1. Wygoda - Możesz przeprowadzać sesje terapeutyczne w wygodnym dla Ciebie miejscu i czasie, bez konieczności podróżowania do biura terapeuty.

2. Dostępność - Dzięki terapii online masz dostęp do szerokiego wyboru terapeutów, niezależnie od Twojego położenia geograficznego.

3. Prywatność - Terapia online może zapewnić dodatkową prywatność i dyskrecję, co może być szczególnie ważne dla osób odczuwających wstyd lub niechęć w odwiedzaniu biura terapeuty.

4. Komfort - W terapii online możesz czuć się bardziej swobodnie i mniej skrępowany niż w sytuacji spotkania twarzą w twarz.

Żadnych minusów ?  - A cena ? 

#5 Magd@

Magd@

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 44 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 02 marzec 2023 - 14:22

Pamiętam jak przed pandemią większość psychoterapeutów (a także pacjentów) zarzekała się, jaka to psychoterapia online rzekomo miałaby być nieefektywna i nieetyczna :D jak szybciutko można zmienić postawy społeczne :)

• Willow47 lubi to

#6 Het

Het

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 11 postów
  • Imię:Anna

Napisano 29 marzec 2023 - 13:17

Przez przypadek ostatnio zapisałam się do psychiatry online powiem, ze to była chyba moja najlepsza sesja jak dotąd. ubrałam golf wiec w zasadzie widać było tylko moje oczy, mogłam swobodnie płakać :D i naprawdę się otworzyłam. Polecam online szczególnie dla osób cierpiących na niską samoocenę i strach przed ocenianiem.
  • Willow47 lubi to