Napisano 05 luty 2022 - 14:32

- Tawak i Willow47 lubią to
Napisano 05 luty 2022 - 14:42
@ Neuroticfish coś kojarzę, że brał, ale przestał. Tylko, że mogę się mylić, bo pewności nie mam.
opowieść o tym, że siła to również delikatność,
że można kiedy już nie można,
oraz o tym, że nigdy nie jest za późno
Gość_Dasbotu96_*
Napisano 05 luty 2022 - 14:54
@11150 o tym też pisaliśmy wcześniej. To czekaj idźmy w to. Zaczynam myśleć, że działasz z Tawakiem razem w spółce i jesteście obydwoje terapeutami incognito mającymi na celu aktywizację forum
Są świetni.I jeden,i drugi.
Gość_Oreganok_*
Napisano 05 luty 2022 - 15:02
@ Neuroticfish i @14349 Nie jestem psychoterapeutą, tylko złośliwym s*****ynem mszczącym się za to, że byliście dla mnie niedobrzy. Gdyby nie moja wredność już dawno
dopisałbym się w wątku forumowiczki @ Claeria , że podobno wobec dolegliwości typu IBS skuteczna bywa hipnoterapia/ hipnoza, a nie zrobiłem tego
Gdyby nie moja wredność już dawno dopisałbym się w wątku forumowiczki @ agulka315 , że w Koszalinie jest ktoś taki, jak bioenergoterapeuta Jan Mierzejewski:
https://energoterapeuta.eu/ a nie zrobiłem tego.
Gdyby nie moja wredność już dawno opisałbym na forum mniej popularne (bo nie wymagające wielu lat, tylko szybko dające skutek,a przez to nie dające takiego zarobku)
formy psychoterapii a nie zrobiłem i nie zrobię tego. Przy takim draniu jak ja forumowicz Tawak to anioł zesłany z nieba
Użytkownik Oreganok edytował ten post 05 luty 2022 - 15:04
Napisano 05 luty 2022 - 15:03
Czy nie jest tak, że rozmawiając o Tawaku i Jego problemach zapominamy na chwilę o swoich problemach i dolegliwościach?
Czy nie to właśnie było celem działalności Tawak’a, który IMO jest psychoterapeutą incognito? Jak myślicie?
Jeszcze rok temu byłam, w myślę że gorszym stanie niż Tawak, ale moje myślenie było bardzo podobne pod wieloma względami, z tą różnicą, że ja nie negowałam sensu leczenia i psychoterapii. Bardziej to było na zasadzie "i tak nie mam nic do stracenia". Moja lekarka jak mnie zobaczyła to chciała wzywać pogotowie, bo stwierdziła, że nie może mnie w takim stanie wypuścić z gabinetu, bo zagrażam sama sobie. W końcu pogotowia nie wezwała, dostałam lek, który ma udowodnioną skuteczność w przypadku myśli samobójczych. Fakt, że na tamten moment mnie totalnie odciął od wszystkich emocji, ale też sprawił, że moim głównym celem przestało być samobójstwo. Było mi już wszystko jedno czy żyję, taka trochę wegetacja ale pozwoliło mi to odpocząć od negatywnych myśli i pogrążania się jeszcze bardziej. Po 4 miesiącach lek poszedł w odstawkę, emocje również te trudne doszły do głosu, ale nie było to już aż tak destrukcyjne i gwałtowne. Dzisiaj nie jest idealnie, ale i tak pomiędzy tym co było rok temu a co jest teraz jest ogromna przepaść na plus dla tego jak jest teraz.
- Tawak lubi to
opowieść o tym, że siła to również delikatność,
że można kiedy już nie można,
oraz o tym, że nigdy nie jest za późno
Gość_Dasbotu96_*
Napisano 05 luty 2022 - 15:15
@ shadowsun , cieszę się, że u Ciebie jest lepiej.Tak trzymać!👍
Gość_Oreganok_*
Napisano 05 luty 2022 - 21:03
@14349 też Cię lubię a delikatności i wyczucia uczyłem się z tego filmu:
Napisano 06 luty 2022 - 02:43
Potwierdzam, że lek brałem, działał trochę jak placebo.
Natomiast psychoterapia w moim przypadku nic nie zmieni, bo funkcjonuję w miarę normalnie - pracuję (choć chciałbym lepiej, skuteczniej), ćwiczę kilka razy w tygodniu, opiekuję się dzieckiem, a w mieszkaniu staram się utrzymywać ład i porządek. Tylko życie mi się nie ułożyło, nie mogło.
Napisano 06 luty 2022 - 15:28
@ Tawak terapia nie jest po to, żebyś odkurzył mieszkanie. Terapia jest po to, żebyś zrozumiał co funkcjonuje nie tak w twojej głowie i spróbował to naprawić.
- Neuroticfish lubi to
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 06 luty 2022 - 20:30
Terapia jest po to, żebyś zrozumiał co funkcjonuje nie tak w twojej głowie i spróbował to naprawić.
W mojej głowie wszystko funkcjonuje poprawnie. Po prostu moja żona ma do mnie pretensje, nie chcę się przyznać do błędu.
Czy w głowach ludzi, którzy decydują się na eutanazję, jest jakaś wadliwość?
Napisano 06 luty 2022 - 21:21
tak a masło jest maślane
.gif)
Napisano 06 luty 2022 - 22:41
Nie uważam, że terapia w Twoim przypadku nic nie da. Terapeuta i Ty macie co robić, a efektu się nie należy spodziewać zbyt szybko bo trudno z tego stanu szybko wyjść.
Użytkownik Neuroticfish edytował ten post 06 luty 2022 - 22:43
Gość_Oreganok_*
Napisano 08 luty 2022 - 17:51
Jeśli macie o Sobie złe zdanie, uważacie , że jesteście przegrywami itp. to proszę pooglądajcie video na cda i przyznajcie, że aż tak źle z Wami nie jest - w porównaniu do tych osób:
https://www.cda.pl/video/515987bb
No co, spojrzeliście na Siebie pod innym kątem, po tym matriale video?
Napisano 09 luty 2022 - 11:04
Czy nie jest tak, że rozmawiając o Tawaku i Jego problemach zapominamy na chwilę o swoich problemach i dolegliwościach?
Czy nie to właśnie było celem działalności Tawak’a, który IMO jest psychoterapeutą incognito? Jak myślicie?
Z tego co doszło do mnie to on jest prawnikiem
Gość_Oreganok_*
Napisano 09 luty 2022 - 12:16
@ hawwa Że niby Tawak prawnikiem i przez cały czas pobytu na forum nie pomógł nikomu w żadnej kwestii prawnej/ życiowej?
Powtarzam: Tawak jest psychoterapeutą, a ściślej eksperymentalnym projektem piątki psychoterapeutów – wszystkich certyfikowanych superwizorów z PTP
o imionach zaczynających się na litery T. A. W. A. K. (Ustalcie którzy to, oto lista: http://www.ptp.org.p...=article&sid=53 )
Powtarzam: Dyskutując z nim bierzemy udział w psychologicznym eksperymecie naukowym!
Użytkownik Oreganok edytował ten post 09 luty 2022 - 12:17
Napisano 09 luty 2022 - 12:22
Napisano 09 luty 2022 - 13:15
Napisano 09 luty 2022 - 13:24
@ hawwa wykonuje zawód prawniczy, co niekoniecznie przekłada się na prawnika de facto
.gif)
Gość_Oreganok_*
Napisano 23 luty 2022 - 21:44
@ Tawak IMO Swoimi marudzeniami usiłowałeś uzyskać wyjątkowość przez pozowanie na hiper przegrywa.
Przy forumowiczce agulka315 jest to cokolwiek niestosowne,ale możesz łatwo okazać się wyjątkowy w inny sposób - przyjrzyj się faktom:
Poszedłeś przecież z córką do opery. Wiesz, że ogromna większość populacji słucha disco polo lub innych niskich lotów gatunków jak hip hop, a Ty bywając w operze
stajesz się elitą pod względem kulturalnym. Tak tak.
I druga sprawa. Ogromna większość populacji, choćby nie wiem jakie głupoty pitoliła prędzej umrze niż przyzna się do błędu,
a Ty sam z własnej inicjatywy to zrobiłeś w sąsiednim wątku po chwili przemyśleń. Cytuję:
„Proszę o przeniesienie mojego poprzedniego posta do tematu "jak ci minął dzień". Za zaśmiecanie tego tematu przepraszam.”
Zreflektowałeś się czyli zrobiłeś coś do czego większość populacji nie jest zdolna.
I to czyni Cię elitą pod względem mentalnym. Przynajmniej na tym forum. Tak tak.
Użytkownik Oreganok edytował ten post 25 luty 2022 - 08:24
Napisano 26 luty 2022 - 01:52
Przegryw wie, że wojna to problem tylko dla ludzi normalnych.
Użytkownik Tawak edytował ten post 26 luty 2022 - 01:53