Jest mi ciężko
Napisano 02 grudzień 2021 - 11:02
Napisano 02 grudzień 2021 - 11:03
Napisano 02 grudzień 2021 - 14:21
Witaj serdecznie @Jantosia . Bardzo Cię proszę wyczaruj 37 minut czasu, by pooglądać/ posłuchać materiału na yt, który rzuca światło na Twoją sytuację:
I bardzo Ci dziękuję, że w tych trudnych czasach podjęłaś się roli matki młodych ludzi, którzy za 30 lat będą naszymi lekarzami lub kimś jeszcze ważniejszym
Użytkownik Oreganok edytował ten post 02 grudzień 2021 - 14:27
- redrose lubi to
Ale możesz, zawsze możesz, wiesz, że możesz zmienić kryteria oceny i perspektywę z której patrzysz na świat świat.
Napisano 02 grudzień 2021 - 20:52

Napisano 02 grudzień 2021 - 20:55
Napisano 04 grudzień 2021 - 09:47
Napisano 04 grudzień 2021 - 09:52
No właśnie, dlatego gdzieś muszę zacząć szukać pomocy, żeby właśnie nie robić krzywdy dzieciom bo ja sobie nie radzę...
kochana, ja dopiero kilka dni temu zdecydowałam się pójść. żyłam długo ze swoimi dziwnymi odczuciami, zachowaniami aż w końcu przyszedł krytyczny moment kiedy stwierdziłam, że ja nie dam rady. po rozmowie czując, że ktoś mnie naprawdę słucha z zainteresowaniem i drugiej dawce leku cały ten stres, panika, wyolbrzymianie, czarnowidzenie, obwinianie siebie... one zniknęły. oczywiście to nie takie prędkie, to wraca i pierwsze efekty czuje się po kilku tygodniach, ale ten dzień był inny. i jestem sobie wdzięczna, cholernie wdzięczna, że poszłam.
idź po pomoc. podziękujesz sobie później.
Gość_Nann_*
Napisano 04 grudzień 2021 - 21:04
@Jantosia rowniez jestem mama i tez czasem mam powyzej uszu. Ladnie powiedziane.. Mozesz sie do mnie odezwac na priv, jesli potrzebujesz. Najczesciej nie widzimy tego ile robimy, bo skupiamy sie na tym, ze nie jestesmy wystarczajaco dobrzy w tej czy innej kwestii.. albo jestesmy, ale tego nie widzimy, bo wymagamy od siebie niesamowitego poziomu..
Gość_Teraźniejszy_*
Napisano 04 grudzień 2021 - 21:10
No właśnie, dlatego gdzieś muszę zacząć szukać pomocy, żeby właśnie nie robić krzywdy dzieciom bo ja sobie nie radzę...
myślę , że dobry początek to precyzyjne określenie źródła problemu . Nazywanie rzeczy po imieniu , niezbędne notatki i konstruktywna rozmowa z partnerem , rodzicami jeśli to możliwe , zanim udasz się o pomoc do osób trzecich .
Napisano 04 grudzień 2021 - 21:36
myślę , że dobry początek to precyzyjne określenie źródła problemu . Nazywanie rzeczy po imieniu , niezbędne notatki i konstruktywna rozmowa z partnerem , rodzicami jeśli to możliwe , zanim udasz się o pomoc do osób trzecich .
![]()
hm. zaciekawiłam się. co masz na myśli pisząc "niezbędne notatki"? może sama coś z tego wyniosę, dla mnie to też nowość.
Napisano 06 grudzień 2021 - 22:12
Napisano 06 grudzień 2021 - 22:18
[quote name="redrose" post="884354" timestamp="1638607671"]
Może terapia online? Myślałaś by kogoś poszukać?[/
Szukałam trochę, ale wolałabym kogoś z polecenia. Jeśli stacjonarnie to głównie Poznań jeśli możesz kogoś polecić.