Szukam dziewczyny do przyjaźni. Tak by się poznać, zainteresować. By być szczerą z kimś.
🤗
Napisano 21 listopad 2021 - 17:21
Napisano 21 listopad 2021 - 21:23
Cześć
Odezwij się, jeśli chcesz:)
Napisano 24 listopad 2021 - 21:25
Napisano 25 listopad 2021 - 09:52
tak sobie myślę, że to chyba nie jest najlepszy sposób na zawieranie "przyjaźni". Zaczynanie znajomości od juz z góry ustalonych założeń "chcę być Twoją przyjaciółką i żebyś Ty była moją" powoduje, że od razu z góry mamy też już i pewne oczekiwania i deklarujemy też coś czego nie wiadomo czy bedziemy w stanie dotrzymać. I potem rozczarowanie, zawód bo jednak nie wyszło tak jak zakładaliśmy. A potem znów chowanie sie do swojej skorupki z myślami: "nie, ja sie jednak do tego nie nadaję" albo "zawiodłam się, ludziom nie można ufać, nie można sie przed nimi otworzyć". Ludziom można ufać, można się przed nimi otworzyć ale wszystko w odpowiednim czasie, kolejności, okolicznościach i po upewnieniu się, że to właściwy człowiek na właściwym miejscu. Ustalanie sobie celu znajomości juz w pierwszych minutach po poznaniu jakiegokolwiek człowieka albo nie daj bosze jeszcze przed poznaniem to prosty przepis na katastrofę i "złamane serce".
Napisano 25 listopad 2021 - 12:56
@amino ,,, Myślę , przyjaźń i dostrzegam rytm własnego ego, i zaniedbania serdeczności i sztuki tej owej wrażliwości i delikatności w stosunku do drugiego człowieka , i staram się bezustannie pracować nad samym sobą , ale wiesz chodzi mi o ten nawyk uważnego obserwowania słuchania i filtrowania swoich emocji jak i adekwatne wyciąganie wniosków o tak , żadnych zysków i strat i zobaczymy jak to się rozwinie samoistnie no tak bo i jak inaczej , sam nie wiem a ty jak myślisz ?
Napisano 25 listopad 2021 - 14:07
nawyk uważnego obserwowania słuchania i filtrowania swoich emocji jak i adekwatne wyciąganie wniosków o tak , żadnych zysków i strat i zobaczymy jak to się rozwinie samoistnie
Tak chyba byłoby najzdrowiej. W ogóle w relacjach chyba najzdrowiej jest nie prowadzić bilansu zysków i strat. Jeśli już to raczej nieustannie zadawać sobie pytanie: lepiej mi z czy bez tej osoby ? Idealnie byłoby utrzymywać kontakty tylko z tymi, z którymi jest nam lepiej z niż bez.
A serdeczność, wrażliwość, delikatność chyba dobrze jest okazywać każdemu człowiekowi nie oczekując nic w zamian przynajmniej tak długo jak owej serdecznosci itd. ktoś nie zechce próbować wykorzystywać.
Napisano 26 listopad 2021 - 16:21
@amino ... Tak chyba byłoby najzdrowiej. W ogóle w relacjach chyba najzdrowiej jest nie prowadzić bilansu zysków i strat. Jeśli już to raczej nieustannie zadawać sobie pytanie: lepiej mi z czy bez tej osoby ? Idealnie byłoby utrzymywać kontakty tylko z tymi, z którymi jest nam lepiej z niż bez.
A serdeczność, wrażliwość, delikatność chyba dobrze jest okazywać każdemu człowiekowi nie oczekując nic w zamian przynajmniej tak długo jak owej serdecznosci itd. ktoś nie zechce próbować wykorzystywać.
myślę że ,każdy związek i prawdziwa przyjaźń prowadzi nas do miłośći , zalezy od nas samych co i jak będzie dalej.
Napisano 27 listopad 2021 - 22:49
Mowie, bo nikt nie pytal: kazda relacja to ryzyko, ale kto nie probuje ten nie ma. To gra w otwarte karty.
..ja tak z moim mezem gram, juz dziewiaty rok
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
![]() Podpięty Jak się czujesz?![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Swobodnie, rozmownie | cactus |
|
![]()
|
|
Nie mam już siły żeby żyć a zabić się nie potrafię... |
Depresja - pytania i rozmowy | PiotrWill |
|
![]()
|
|
To mój koniec - chce się pożegnać![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Depresja - pytania i rozmowy | Tomojkoniec |
|
![]()
|
|
No i stało się skończyłem jako oficjalny 20 letni prawiczek ehhh.![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Depresja - pytania i rozmowy | Squarex8874 |
|
![]()
|
|
Samotność z wyboru, da się? |
Swobodnie, rozmownie | Mozewkoncuzaczne |
|
![]()
|
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych