Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Kiedy nie ma już nadziei

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 laur14

laur14

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 6 postów
  • Imię:Laura

Napisano 03 października 2021 - 22:40

Witam, jestem osobą pustą w środku. Nie przyszłam tutaj po pomoc, tylko chce wiedzieć, czy jestem jakiś sposób, żeby odejść z tego świata i żeby wyglądało to jak wypadek? Nie mam siły i ochoty już żyć, chciałabym to też tak zrobić, aby moi bliscy myśleli, że to wypadek, że nie zrobiłam tego celowo. Czy jest takie wyjście?

#2 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 03 października 2021 - 23:00

Bardzo proszę zrozum, że nikt Ci tu samobójstwa nie ułatwi.

Po pierwsze dlatego, że kto przyczyni się do samobójstwa podlega karze więzienia od 3 miesięcy do 5 lat z paragrafu151 KK.

a po drugie dlatego, że poczucie pustki i bezsensu w wielu przypadkach jest tylko przejściowym etapem, który mija.
Nie wiem na 100% , jak to będzie w Twoim przypadku, ale jakiś promyczek nadziei może jednak  jest.

Użytkownik Oreganok edytował ten post 03 października 2021 - 23:01

• Zołza lubi to

#3 laur14

laur14

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 03 października 2021 - 23:28

Szkoda, że tak to wygląda. Jedyne o czym myślę od ostatniego miesiąca jest śmierć. Uczucie pustki towarzyszy mi już od dłuższego czasu. Nie wiem, gdzie mam też pisać, żeby w końcu znaleźć odpowiedź na moje pytanie. Jedyne czego wiem, to to, że nie potrafię zmienić siebie, nie będzie lepiej w moim życiu, bo nie mam siły walczyć, pomoc mi nic nie wniesie, bo się poddałam. Zastanawiam się dlaczego jest taki stan rzeczy, że istnieją osoby takie jak ja, które nie chcą żyć, muszą się męczyć same ze sobą, i są osoby, które umierają i chcą żyć, bo widzą większy sens. To jest dopiero niesprawiedliwość.

#4 laur14

laur14

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 października 2021 - 08:15

Błagam, proszę o pomoc. Na prawdę chce już nie żyć, błagam niech ktoś mi pomoże, wskarze sposób... Jestem zdesperowana, nie wiem do kogo mam się zwrócić

#5 Gość_splatterfest_*

Gość_splatterfest_*
  • Gość

Napisano 04 października 2021 - 09:51

w sumie sam tak mam ze zyje obecnie tylko dla bliskich, ze tyle sie postarali w moim kierunku a ja na koncu i tak sie zabilem, nie zasluzyli na taki zawod, wiem ze poki zyja to nie ma szans zebym to zrobil dlatego jeszcze korzystam z tego czasu zeby probowac cos pozmieniac. i tutaj tez moj sens, nie jestem w stanie zyc dla siebie to zyc dla kogos, poki sa ludzie ktorzy pokladaja we mnie nadzieje i nie chca zebym zle skonczyl to dla nich mam ochote sie starac zeby oni byli ze mnie dumni, poki ktos jest mnie w stanie docenic za cokolwiek to to jest moj powod do zycia. pomysl o tym czy twoi bliscy zasluguja na to zeby cie oplakiwac nawet jesli upozorujesz jakis wypadek, o ich bolu i zalobie i o tym ze umrzesz jako egoistyczny smiec i o tym ze zmarnowalas czas i wysilek kazdego kto staral sie zebys czula i miala sie lepiej

#6 laur14

laur14

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 października 2021 - 10:34

Jestem już egoistycznym śmieciem, patrząc po tym jak moje życie się potoczyło. Nie mam siły żeby było lepiej, a ta całą rzeczywistości mnie przytłacza, ten ból, ten strach. Moi rodzice włożyli we mnie kawał siebie, swojego zdrowia i pieniędzy, żebym wyszła na ludzi, a ja od zawsze byłam zamknięta w sobie. Teraz jestem tak mocno zamknięta, że zapadłam się w sobie, wyje i gotuje się w środku, bo tak bardzo mam dość losu który sobie zgotowałam. W mojej głowie jest pustka... Chce się od tego wszystkiego uwolnić.

#7 Zołza

Zołza

Bywalec

• Bywalec
  • 595 postów
  • Imię:D

Napisano 04 października 2021 - 10:44

Dobrze rozumiem, że założyłaś konto i jedyne czego chcesz, to przepisu na s..........?

Osłabia mnie to  :angry: .

Co oprócz pustki Cię do tego skłania? Ile masz lat, jak wygląda Twoje życie? Leczysz się?

#8 laur14

laur14

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 października 2021 - 11:03

23l, lecze się farmakologicznie, na początku września byłam w szpitalu psychiatrycznym w którym moje życie straciło wszelki sens, poszłam do szpitala z myślami s i wyszłam w jeszcze gorszym stanie, bo zobaczyłam jak źle funkcjonuje. wracam na studia na które nie mam siły... moje życie jest żałosne. Czy nie znajdzie się osoba, która chciałbym mi pomóc? Proszę...

#9 Zołza

Zołza

Bywalec

• Bywalec
  • 595 postów

Napisano 04 października 2021 - 11:06

Pomóc w czym konkretnie? Bo w realizacji samobójstwa, to chyba nikt nie jest tak głupi.

#10 laur14

laur14

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 6 postów

Napisano 04 października 2021 - 11:21

Okey, a gdzie mogłabym prosić o pomoc w tym temacie? Gdzie znajdę osoby, które mogą mi coś podpowiedzieć.. na prawdę przepraszam każdego, kogo gorszą moje wpisy, ale ja nie mam ochoty już żyć.

#11 Zołza

Zołza

Bywalec

• Bywalec
  • 595 postów

Napisano 04 października 2021 - 11:29

Nie chodzi o to czy gorszą, czy nie, bo pewnie niejedna osoba tutaj ma, miała lub będzie miała chęć zniknięcia z tego świata. Chodzi o to, że gdyby ktoś Ci poradził jak się zabić miałby poważne problemy prawne, bo było by to albo podżeganie do samob0ojstwa, albo ch.j wie co.

#12 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 918 postów
  • Imię:Willow

Napisano 04 października 2021 - 16:36

@ laur14 Nie gorszą nas twoje posty. Martwią i smucą raczej. Bardzo chcemy ci pomóc. Pomóc żyć. Czy bierzesz jakieś leki? Chodzisz na terapię? Czy rodzina wie, że masz tak ogromny problem?

Tu zawsze jest miejsce dla każdego. można przyjść się wygadać. Wiele osób było lub jest w podobnym stanie, z podobnymi schorzeniami, można sobie wzajemnie pomóc i wspierać się. 

• SadFrog lubi to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#13 Tapicer

Tapicer

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 186 postów
  • Imię:Paweł

Napisano 04 października 2021 - 18:34

Tutaj każdy chce Ci pomóc w pozytywnym znaczeniu tego słowa, jeśli chcesz aby rodzina mniej cierpiała , to jednak na czymś Ci zależ a Twojej rodzinie załeży na Tobie jeszcze bardziej.

To nie Ty ten los sobie zgotowałaś tylko, te wszystkie sytuacje które miały negatywny wpływ na Ciebie i dlatego masz prawo się tak czuć.

#14 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 04 października 2021 - 19:05

@ laur14 A od jakiego czasu to trwa? (mam na myśli Twoją wewnętrzną  pustkę i to, że nie masz ochoty żyć)

Od miesiąca, jak napisałaś, czy  może jednak wcześniej?

Chodzi o to, czy ma to związek z tym, że Twoi znajomi zaczynają kolejny rok studiów a Ty nie.

Użytkownik Oreganok edytował ten post 05 października 2021 - 06:34