Kiedy nie ma już nadziei
Napisano 03 października 2021 - 22:40
#2 Gość_Oreganok_*
Napisano 03 października 2021 - 23:00
Bardzo proszę zrozum, że nikt Ci tu samobójstwa nie ułatwi.
Po pierwsze dlatego, że kto przyczyni się do samobójstwa podlega karze więzienia od 3 miesięcy do 5 lat z paragrafu151 KK.
a po drugie dlatego, że poczucie pustki i bezsensu w wielu przypadkach jest tylko przejściowym etapem, który mija.
Nie wiem na 100% , jak to będzie w Twoim przypadku, ale jakiś promyczek nadziei może jednak jest.
Użytkownik Oreganok edytował ten post 03 października 2021 - 23:01
- Zołza lubi to
Napisano 03 października 2021 - 23:28
Napisano 04 października 2021 - 08:15
#5 Gość_splatterfest_*
Napisano 04 października 2021 - 09:51
w sumie sam tak mam ze zyje obecnie tylko dla bliskich, ze tyle sie postarali w moim kierunku a ja na koncu i tak sie zabilem, nie zasluzyli na taki zawod, wiem ze poki zyja to nie ma szans zebym to zrobil dlatego jeszcze korzystam z tego czasu zeby probowac cos pozmieniac. i tutaj tez moj sens, nie jestem w stanie zyc dla siebie to zyc dla kogos, poki sa ludzie ktorzy pokladaja we mnie nadzieje i nie chca zebym zle skonczyl to dla nich mam ochote sie starac zeby oni byli ze mnie dumni, poki ktos jest mnie w stanie docenic za cokolwiek to to jest moj powod do zycia. pomysl o tym czy twoi bliscy zasluguja na to zeby cie oplakiwac nawet jesli upozorujesz jakis wypadek, o ich bolu i zalobie i o tym ze umrzesz jako egoistyczny smiec i o tym ze zmarnowalas czas i wysilek kazdego kto staral sie zebys czula i miala sie lepiej
Napisano 04 października 2021 - 10:34
Napisano 04 października 2021 - 10:44
Dobrze rozumiem, że założyłaś konto i jedyne czego chcesz, to przepisu na s..........?
Osłabia mnie to .
Co oprócz pustki Cię do tego skłania? Ile masz lat, jak wygląda Twoje życie? Leczysz się?
Napisano 04 października 2021 - 11:03
Napisano 04 października 2021 - 11:06
Pomóc w czym konkretnie? Bo w realizacji samobójstwa, to chyba nikt nie jest tak głupi.
Napisano 04 października 2021 - 11:21
Napisano 04 października 2021 - 11:29
Nie chodzi o to czy gorszą, czy nie, bo pewnie niejedna osoba tutaj ma, miała lub będzie miała chęć zniknięcia z tego świata. Chodzi o to, że gdyby ktoś Ci poradził jak się zabić miałby poważne problemy prawne, bo było by to albo podżeganie do samob0ojstwa, albo ch.j wie co.
Napisano 04 października 2021 - 16:36
@ laur14 Nie gorszą nas twoje posty. Martwią i smucą raczej. Bardzo chcemy ci pomóc. Pomóc żyć. Czy bierzesz jakieś leki? Chodzisz na terapię? Czy rodzina wie, że masz tak ogromny problem?
Tu zawsze jest miejsce dla każdego. można przyjść się wygadać. Wiele osób było lub jest w podobnym stanie, z podobnymi schorzeniami, można sobie wzajemnie pomóc i wspierać się.
- SadFrog lubi to
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 04 października 2021 - 18:34
Tutaj każdy chce Ci pomóc w pozytywnym znaczeniu tego słowa, jeśli chcesz aby rodzina mniej cierpiała , to jednak na czymś Ci zależ a Twojej rodzinie załeży na Tobie jeszcze bardziej.
To nie Ty ten los sobie zgotowałaś tylko, te wszystkie sytuacje które miały negatywny wpływ na Ciebie i dlatego masz prawo się tak czuć.
#14 Gość_Oreganok_*
Napisano 04 października 2021 - 19:05
@ laur14 A od jakiego czasu to trwa? (mam na myśli Twoją wewnętrzną pustkę i to, że nie masz ochoty żyć)
Od miesiąca, jak napisałaś, czy może jednak wcześniej?
Chodzi o to, czy ma to związek z tym, że Twoi znajomi zaczynają kolejny rok studiów a Ty nie.
Użytkownik Oreganok edytował ten post 05 października 2021 - 06:34