Czy psychoterapia działa?
Napisano 17 czerwca 2026 - 08:41
- Tawak lubi to
"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"
Napisano 23 lipca 2026 - 22:22
Napisano 24 lipca 2026 - 22:24
nie pragnie byc zagadka czy domyslem
lub cieniem intuicji
chce byc dotknieta
prawda nie domysłem i zwatpieniem .
Napisano 25 lipca 2026 - 07:14
I komu teraz zaufać, piosenkarzowi czy terapeucie…
Napisano 25 lipca 2026 - 11:18
Ani temu ani temu, po prostu sprawdzić. Ten piosenkarz albo nie ma przyjaciół albo nie ogarnia, że właśnie rozmowa z kimś bliskim o problemach to też forma terapii. Nie zliczę ile razy przyjaciele mi się zwierzali z problemów i to była ulga, mi też się zdarzyło(dwa razy chyba). Co prawda po alko zawsze ![]()
Napisano 25 lipca 2026 - 17:17
Nigdy nie próbowałem jeszcze terapii chociaż raz się mocno rozglądałem za jakimś terapeutą, pewnie kiedyś spróbuję
Napisano 26 lipca 2026 - 06:20
Wrzucam takie coś, co by delikatnie zboczyć z raz przyjętej drogi. To tylko opinia jednego muzykanta. Inaczej to ujmę tak. Mam znajomka w pracy: on praktycznie przerobił wszystkie terapie - te główne, oprócz psychodynamicznej. Podesłałem mu skrin wypowiedzi z FB z profilu Spotted: i tu nazwa naszego miasta, gdzie ktoś zachwalał jeden gabinet. On z tego skorzystał i był zadowolony, gdzie Gestalt i na inne tego typu kręcił nosem.
Ja mam terapię z tyłu głowy - na przyszłość. Nie na zasadzie - aj waj bo to mi pomoże czy spowoduje żę przejdę drogę od zera do bohatera. Tylko chciałbym poznać siebie, z innej strony. Natomiast rozumiem, że nie każdy się zgadza z tym, sporo osób olewa terapię - i ja to rozumiem. Wielu też sobie chwali - i to też ok.
"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"
Napisano 07 sierpnia 2026 - 13:17
W ciemno nie ufać nikomu. Samemu zdobywać wiedzę i wyciągać własne wnioski. Po coś tę pofałdowaną papkę między uszami mamy.
Napisano 08 sierpnia 2026 - 09:37
Psychoterapia to nie jest lek, który cudownie nas uleczy... To rozmowa z terapeutą, on nas nie "naprawi" tylko pomaga zrozumieć myśli, emocje i zachowania. My sami musimy wyciągnąć lekcje z takich rozmów i zmienić tok myślenia.
- Mary Jane lubi to