Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Jak zniszczyła mnie szkoła

#szkoła #ludzie #edukacja #re

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
93 odpowiedzi w tym temacie

#81 VvvV

VvvV

Bywalec

• Bywalec
  • 925 postów
  • Imię:P.

Napisano 14 maja 2023 - 07:14

Teraz są już zabiegi wydłużające kości nóg. Dla was więc panowie jest nadzieja, jeśli wzrost ciała to taki problem. U mnie to pewnie nie przejdzie, 40stka na karku i lata chlania więc ja pozostane konusem ze swoimi 175cm ;) 

• Tawak lubi to

"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"

#82 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 074 postów
  • Imię:Willow

Napisano 14 maja 2023 - 22:52

@VvvV no to faktycznie jesteś maleńki, właściwie karzełek....175 cm....tyle co nic...

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#83 PiotrWill2

PiotrWill2

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 341 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 14 maja 2023 - 22:56

Ja 183 mam i co mam zrobić, to dopiero karłowatość, jak żyć? ;)

Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.

#84 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 074 postów

Napisano 14 maja 2023 - 22:59

@PiotrWill2 biedaku...jak ci pomóc????  :D

Dołączona grafika

#85 Fenix01

Fenix01

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 204 postów
  • Imię:Fenix01

Napisano 14 maja 2023 - 23:01

Mnie zniszczyło gimnazjum i fobia społeczna. Skończyło się tym,że od szkoły średniej nie potrafiłem stworzyć relacji miedzyludzkiej opierającej sie na przyjaźni. Chodziłem nawet z nożem po szkole w plecaku na wypadek gdyby ktoś mnie chciał znowu uderzyć i każdego traktowałem jako potencjalne zagrożenie...i tak jest po dziś dzień.

#86 PiotrWill2

PiotrWill2

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 341 postów
  • Imię:Piotr

Napisano 14 maja 2023 - 23:13

Mnie zniszczyło gimnazjum i fobia społeczna. Skończyło się tym,że od szkoły średniej nie potrafiłem stworzyć relacji miedzyludzkiej opierającej sie na przyjaźni. Chodziłem nawet z nożem po szkole w plecaku na wypadek gdyby ktoś mnie chciał znowu uderzyć i każdego traktowałem jako potencjalne zagrożenie...i tak jest po dziś dzień.

Akurat traktowanie każdego jako potencjalne zagrożenie ma sporo sensu. Choć fizycznie 99,99% ludzi nie zagraża w dorosłym życiu. Ale szkody na innych płaszczyznach mogą nnarobić. 

• Tawak lubi to

Es gibt nur eines, was schlimmer ist als Ungerechtigkeit, und das ist Ungerechtigkeit ohne Schwert in der Hand.

#87 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 226 postów
  • Imię:Anon

Napisano 15 maja 2023 - 00:18

U mnie to pewnie nie przejdzie, 40stka na karku i lata chlania więc ja pozostane konusem ze swoimi 175cm 

Take the blackpill, bro!  B)

Tawak istotnie był w pewnym momencie nieudacznikiem, ale opuścił punkt nieudacznictwa i teraz jest już udacznikiem. 

Wegetacja była nieudana, teraz jest udana. Ale stać mnie już na leki, które sprawiają, że jest mnie pół albo jeszcze miej.  :D

Tawak nie jest nieudacznikiem tylko lubi sam siebie poniżać, pisałem o tym wiele razy, mógłby żyć pełnią życia ale woli poniżanie się, to jest objaw jakiegoś zaburzenia psychicznego, być może jak ktoś pisał to antynarcyzm i coś jeszcze

Nie, żadne zaburzenia, popełniłem po prostu błędy w życiu - nie nabyłem kompetencji. Najpierw przez głupotę, a następnie przez brak środków finansowych, mieszkania, poczucia bezpieczeństwa i wynikającą z tego wszystkiego depresję.

Teraz są lepsze czasy, ok, zgadzam się. Tylko czy w wieku 41-42 lat można chcieć nauczyć się wszystkiego od początku, tego, czego dzieciaki i młodzież uczą się kilkadziesiąt lat wcześniej? W jakim celu? Rozwód już mi nie grozi, tworzę białe małżeństwo. Zostałem uznany za świra, stać mnie na to. Pieniążki są, córka rośnie piękna. To ja już wybieram zażywanie środków psychoaktywnych do końca życia.

Użytkownik Tawak edytował ten post 15 maja 2023 - 00:20

• SadFrog lubi to

#88 VvvV

VvvV

Bywalec

• Bywalec
  • 925 postów

Napisano 15 maja 2023 - 00:22

@PiotrWill2 biedaku...jak ci pomóc????  :D

Ciesze się,że potrafiłem was rozbawić, acz ten problem w świecie występuję. Bywa i tak...

"Nie wierzę w miłość ani w to że można być szczęśliwym. Gdybym kiedyś uwierzył to musiałbym się powiesić"

#89 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 074 postów

Napisano 15 maja 2023 - 10:19

@VvvV Moim zdaniem jesteś facetem wysokim. Gdyby w dowodzie, jak za dawnych czasów była rubryka wzrost, miałbyś tam wpisane wysoki.

Nie mam zamiaru przekonywać cię o tym, po prostu stwierdzam fakt.

Sama jestem wysoka, od dziecka zawsze najwyższa w klasie dziewczyna, miałam z tego powodu różne przezwiska, na szczęście mam też dystans do siebie.

Każdy z nas ma wobec siebie różne dziwne schizy. ktoś jest wysoki inny niski, komuś przeszkadza chudość albo grubość, innemu odstające uszy, za duży nos....można wymieniać aż dnia zabraknie.

A moim zdaniem warto zaakceptować siebie. Takiego jakim się jest. Na rzeczy typu wzrost czy kolor oczu po prostu nie mamy wpływu.

• Tawak i hawwa lubią to
Dołączona grafika

#90 VvvV

VvvV

Bywalec

• Bywalec
  • 925 postów

Napisano 15 maja 2023 - 14:13

Nie jestem abstynentem, ale rzadko pije, nie palę. Gdybyś nie chlał, miałbyś szansę zrosnąć się jak ja, + około 2.5 cm! :)

No to tak średnio bym powiedział 175cm + 2,5.cm = do mitycznych brakuje 180 brakuje

Tak mi wpadło do głowy...

Jest wiele zbiórek na stronach typu pomagam.pl itd itp Wiele z tych zbiórek szlachetnych - operacje, choroby itd itp ale jest też parę aktywności co najmniej zastanawiających - ktoś zbiera na wakacje, ktoś na auto itd itp

A gdybym to ja zaczął zbierać na akcje "ZOSTANIE PRAWIDZIWYM FACETEM" tzn:

-operacja wydłużenia nóg aby mieć wzrost 180cm
-rekonstrukcja dolnej szczęki aby była kwadratowa 
-psychoterapia
-kursy uwodzenia

-zrobienie coś aby mieć zarost

Trochę science-fiction byłoby zaś: wybielenie skóry (bliżej mi do cygana niż do ekhm..."aryjczyka") zrobienie sobie niebieskich oczu, poprawa włosów na głowie.

@VvvV Moim zdaniem jesteś facetem wysokim. Gdyby w dowodzie, jak za dawnych czasów była rubryka wzrost, miałbyś tam wpisane wysoki.

Nie mam zamiaru przekonywać cię o tym, po prostu stwierdzam fakt.

Sama jestem wysoka, od dziecka zawsze najwyższa w klasie dziewczyna, miałam z tego powodu różne przezwiska, na szczęście mam też dystans do siebie.

Każdy z nas ma wobec siebie różne dziwne schizy. ktoś jest wysoki inny niski, komuś przeszkadza chudość albo grubość, innemu odstające uszy, za duży nos....można wymieniać aż dnia zabraknie.

A moim zdaniem warto zaakceptować siebie. Takiego jakim się jest. Na rzeczy typu wzrost czy kolor oczu po prostu nie mamy wpływu.

Piszesz do mnie jak do dziecka. Ja wiem o tym wszystkim sam, gdy miałem 30+ kg to wyskakiwałem z dystansem do siebie "no tak miażdżyca - brzuch mi miażdży przyajciela co mieszka pod brzuchem XD" Ja tu tylko daje do zrozumienia jakie są baby a w sumie i były kiedyś i tyle. Zaraz oczywiście się zlecą koleżanki z forum: ta ma łysego męża, jeden użytkownik mieszkał w przyczepie a teraz ma żonę, inna koleżanka sama jest mało idealna a kogoś ma. Tak - czasami tak wychodzi , ale często to są jakieś tam wyjątki od reguły, wyrachowanie kobiet/facetów czy też strach przed samotnością.

Facet jak nie ma urody, zasobów i gadki to leży i kwiczy taka jest prawda. Tylko puszysta kobieta może zmienić stan rzeczy a niski facet nie. Kobieta przy kości to ma być body positive zaś facet z brzuśkiem to jest typowy polski wujas do wyśmiania.

Użytkownik VvvV edytował ten post 15 maja 2023 - 14:20

• Tawak lubi to

#91 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 226 postów

Napisano 15 maja 2023 - 14:49

@VvvV
Cieszę się, że zażyłeś blackpill, kolego. :)
Piszesz, jakbyś poznał zasady gry i już porzucił wszelką nadzieję.
Jako nieudacznik będę niósł bez końca wszystkim anonkom blackpill.

#92 Tawak

Tawak

blackpill

• Bywalec
  • 3 226 postów

Napisano 15 maja 2023 - 14:53

Będę to niósł wytrwale. Wszak przegrywam od dzieciństwa i cechuje mnie nadmierna wytrwałość.
@15041
Take the blackpill, bro!

Użytkownik Tawak edytował ten post 15 maja 2023 - 14:56

#93 sebastian86

sebastian86

Bywalec

• Bywalec
  • 832 postów
  • Imię:Sebek

Napisano 30 stycznia 2026 - 18:31

Wracają znow wspomnienia z czasow szkoly...Czy wy tez macie tak ze nawet po wielu latach wciaz myslicie o tych przemocowych czasach?

#94 Magd@

Magd@

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 318 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 30 stycznia 2026 - 18:54

Mój mąż ma sporo wspomnień z dzieciństwa. Dobrze pamięta co kiedy się działo. Bo jego dzieciństwo było spokojne, bezpieczne. Często wspomina np. szkolnych przyjaciół. Ja nie miałam przyjaciół, a z lat szkolnych mam tylko przebłyski. Większość to białe plamy, bo w tych białych plamach były właśnie wspomnienia, do których nie warto wracać. Jeszcze parę lat temu miałam nagłe "flashbacki" z różnych nieprzyjemnych zdarzeń, ale teraz mam całkiem inne życie, a tamto dawne tak jakby nie należało do mnie lub było bardzo, bardzo odległe.
  • sebastian86 lubi to