Skocz do zawartości

Zdjęcie
* * * * * 2 głosy

JAK CI MINĄŁ DZIEŃ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
644 odpowiedzi w tym temacie

#641 sheldon00

sheldon00

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 412 postów
  • Imię:Damian

Napisano 09 października 2024 - 14:12

standard !! 

#642 AmyLou99

AmyLou99

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 42 postów
  • Imię:Amy

Napisano 04 stycznia 2025 - 04:27

Mój dzień jeden z gorszych.
Powoli opadam z sił z bezsilności bo mój facet palił w domu jak mnie nie było.
Umowa była, mamy dzieci po co to znowu?
Psychol jeden, nie mam już nawet czasu aby płakać.
Tyle mam spraw na głowie, sprawa w sądzie. Stres ogromny. A tu jeszcze takie coś? Mam ochotę po prostu odpuścić sobie tego człowieka.
Nie mam czasu na te dziecinady, stary facet po prostu obrzydzenie bierze.
Sprawdza mi telefon, czyta moje maile do matki wydzwania non stop i mnie obraża.
Czuję się jakbym to ja była mężczyzną w tym związku, to żałosne tak z kimś żyć komu się nie ufa. Pozwoli tracę siły i motywację do walki. Ale muszę znaleźć sposób na odcięcie się od tego człowieka. Tylko trudno mi bo mam swoje potrzeby, a on mnie zdecydowanie nie nakręca. Dziś wlazł mi do łazienki, tylko po to aby się pogapić. Boże nie ma żadnego szacunku do mnie ani do mojego ciała czy moich potrzeb. Nie chcę spać z kimś takim w łóżko i uciekam do dzieci. Nie chcę wdawać się w kłótnie ale to jedyny sposób. Po tym jak przynosił marihuanę do domu nie mogę na niego patrzeć.
Chciałabym móc powiedzieć mu jak bardzo go w tej chwili nienawidzę ale to nie ma sensu. Ekspresja emocji tylko pogorszy sprawę. Muszę po prostu odejść i zacząć od nowa, choć to bardzo trudne żyć w pojedynkę ale jest to możliwe. Nie potrafię rozmawiać z jego rodziną, mam dosyć kłamstw i udawania że jest okej
Nie jest okej, ani trochę. Życie mi się sypie a ja nawet nie mam gdzie się od tego schować, nie mam gdzie uciec bo dookoła tylko ludzie. Nie zamierzam udawać że sobie radzę bo nie radzę i zasłużyłam chociaż na odrobinę normalności w tej toksycznej codzienności.

#643 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 945 postów
  • Imię:Willow

Napisano 04 stycznia 2025 - 22:51

Bardzo mi przykro AmyLou. Ciężki dzień i ciężkie życie. Mam nadzieję na lepsze jutro dla Ciebie. Nawet jak teraz tego nie widać. Jesteś silna. Jesteś mądra. Powoli, krok po kroku załatwisz te wszystkie sprawy i rozprawisz się z problemami. 

• Nelyssa lubi to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#644 Nelyssa

Nelyssa

Czerwony Diament

• Bywalec
  • 4 417 postów
  • Imię:Karolcia

Napisano 05 stycznia 2025 - 16:23

Ja mam dziś luźniejszy, fajowy dzień :) Ostatnio zbyt dużo złego się u mnie działo w głowie i było mi ciężko na co dzień. Tym bardziej, że oprócz mamy - to nie mam nikogo w realu, kto by bywał u mnie codziennie i mógł mi i mamie we wszystkim pomagać.

Ale mimo to doceniam to, co mam. Nie olewam już dobrych momentów od dawna. Doceniam je, bo te drobne szczegóły tworzą ogół całości w danej chwili i w ogóle w całym życiu. Dlatego jestem wdzięczna za wszystko dobre, co miałam i mam w życiu, czy to rzecz mała, czy większa :)
  • hawwa i Willow47 lubią to
1648728050-U13301.jpg

#645 AmyLou99

AmyLou99

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 42 postów
  • Imię:Amy

Napisano 16 stycznia 2025 - 15:06

Dziś dzień jeden z gorszych, znów się źle czuje przez powikłania po chorobie. Mój genialny jeszcze mąż który ze mną mieszka dotknął mojej bielizny ubrudził ją. Niby drobiazg, ale jednak. Siedzi w drugim pokoju nic się nie odzywa, z dzieckiem się nie pobawi. Całe mieszkanie śmierdzi, nic po sobie nie posprząta. Udaje że nie widzi, zapytałam się go kiedy przyjeżdża jego matka, a on do mnie w ten sposób. Robi to wszystko celowo, robi po złości. To wszystko widać, nie sprząta, nie gotuję, przychodzi to nawet dzień dobry nie powie do własnej żony. Chcę zamknąć ten rozdział jak najszybciej, bo nie mam dłużej siły na jakieś walki słowne.