Skocz do zawartości

- - - - -

Anioły

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 06 czerwca 2021 - 11:22

Ponieważ przeciętny człowiek, który nie jest szkolonym ekstasenem czy szamanem

nie postrzega innych wymiarów/ gęstości/ obszarów wibracyjnych i wogóle mało kuma

a żyjąc po omacku zrobiłby sobie krzywdę, więc zaistniała konieczność

umieszczenia w niewidzialnych sferach istot, których jedynym zadaniem jest pomaganie ludziom.

W religiach monoteistycznych zwiemy te istoty aniołami. Są drobne różnice w opisach aniołów,

a nawet ich imionach. Nie jestem ekspertem, więc tylko napiszę jak przywołać 4 archaniołów

Proszę Was archaniołowie

O pomoc i opiekę

Prowadźcie mnie obdarzając tym,

Czego mi potrzeba

Podpowiadając najlepsze rozwiązanie

I napełniając Bożą miłością.

Gorąco wierzę w dobro, które mnie spotyka

I dziękuję z całego serca

W imię Bożej miłości
Wesprzyj mnie archaniele Gabrielu
Prowadź proszę i chroń
Mocą swego słowa

W imię Bożej miłości
Wesprzyj mnie archaniele Rafaelu
Prowadź mnie proszę i chroń
Uzdrawiając to, co wymaga uzdrowienia

W imię Bożej miłości
Wesprzyj mnie archaniele Michale
Obdarzając łaską prawdy

W imię Bożej miłości
Wesprzyj mnie archaniele Urielu
Obdarzając mocą moje poczynania

Może wy znacie inne modlitwy do aniołów, albo dokładne ich opisy.
A może macie dobry kontakt z jakimś aniołem i pomógł Wam w życiu?
Napiszcie proszę.

Użytkownik Oreganok edytował ten post 06 czerwca 2021 - 11:28

#2 Gość_Dasbotu96_*

Gość_Dasbotu96_*
  • Gość

Napisano 06 czerwca 2021 - 12:56

Ja kiedyś przypadkowo przeczytałam w necie właśnie o imionach aniołów.Ponieważ urodziłam się 20 sierpnia,to moim aniołem stróżem jest anioł o imieniu Omael.Tyle zapamiętałam.

#3 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 06 czerwca 2021 - 15:32

Omalel ...hm.  http://hanka-janukow...pien-omael.html

@14349 tam napisano, że Omael czasem zsyła depresję. I jak się czujesz  kolegując się z takim aniołem?

#4 Gość_Dasbotu96_*

Gość_Dasbotu96_*
  • Gość

Napisano 06 czerwca 2021 - 17:50

Jemu jest ciężej mnie znosić!😁😁😁😁

#5 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 08 czerwca 2021 - 13:18

@14349 - Czy aby nie jesteś zbyt surowa wobec Siebie?

A ja się podzielę hstorią

Kiedyś dreptałem pędząc na oślep wieczorem przez centrum Katowic spiesząc się do autobusu do domu,

aż tu jakiś koleś mnie chwyta z tyłu za ręce i zatrzymuje w miejscu.

W tej chwili tuż przed moim nosem przejechał tramwaj.

Ktoś musiał mocno szepnąć do ucha temu przechodniowi, by uratować mi życie.
Kto jak nie anioł?

#6 Gość_Dasbotu96_*

Gość_Dasbotu96_*
  • Gość

Napisano 08 czerwca 2021 - 17:25

No może i tak...Jestem surowa wobec siebie bo uważam że brakuje mi pokory.

#7 Jan Nowak

Jan Nowak

Nowy uczestnik

• Grupa z ograniczeniami
  • 30 postów

Napisano 03 czerwca 2022 - 00:12

gdzie zaczyna sie niebo? w chmurach, czy wyrzej? jak wyrzej to jest tam ciemno przeciesz? a ciemno powinno być w piekle

#8 Dziewczynkazzapalkami

Dziewczynkazzapalkami

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 86 postów
  • Imię:Emi

Napisano 03 czerwca 2022 - 09:15

@ Jan Nowak Dlaczego ciemno? Przecież w piekle jest ogień, w którym płoną dusze potępionych?

#9 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 028 postów
  • Imię:Willow

Napisano 03 czerwca 2022 - 10:19

Wydaje mi się, że i Niebo i Piekło zaczyna się już tu na ziemi. Możemy sobie wybrać gdzie siedzimy.

• Nelyssa lubi to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#10 Gość_Kawa Szatana_*

Gość_Kawa Szatana_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 13:30

A podziękowałeś przechodniowi czy postaci z mitów albo dziadkowi na chmurce?

Myślę, że istnienie jakiegoś większego bytu i jego forma jest nieistotne. Jeśli komuś wiara np. w muminki pomaga, i przy tym nie wyrzadza szkody innym, niech wierzy dalej.

Jeśli kogoś interesuje moje zdanie, to napiszę tak: na ziemi jest ponad 7 mld ludzi, każdy żyje, podejmuje decyzje i oddziałuje na innych w pewien sposób. Codziennie zdarzają się wypadki, i codziennie "cudem" do nich nie dochodzi, i żadna siła wyższa - w mojej ocenie - nie bierze w tym udziału. Ot, zbieg okoliczności lub przeczucie, które ktoś sobie wyrobił przez dotychczasowe życie. Podświadomośc, potrafi czasem "szepnąć" coś świadomości do ucha, i dzięki temu pewnym zdarzeniom mozna uniknąć.

#11 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 13:43

@Kawa Szatana Owszem interesuje nas Twoje zdanie i dlatego pytamy:

-czy wpływ na Twój światopogląd miały nauki zwolenników pana na literę „Sz”, którego masz w nick’u? B)

Użytkownik Oreganok edytował ten post 04 czerwca 2022 - 13:45

#12 Gość_Kawa Szatana_*

Gość_Kawa Szatana_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 14:36

@Kawa Szatana Owszem interesuje nas Twoje zdanie i dlatego pytamy:

-czy wpływ na Twój światopogląd miały nauki zwolenników pana na literę „Sz”, którego masz w nick’u? B)

Na mój światopogląd miało wpływ moje życie. Tak samo jak na Twój Twoje.

O jakich zwolennikach myślisz i jak definiujesz szatana?

Staram się myśleć logicznie. Rozumiem, że nie wszystko rozumiem, i że nie wszystko jestem w stanie zrozumieć. Bazując na swojej wiedzy o ludziach, stwierdzam, że ludzie mają tendencję do szukania wyjaśnień odnośnie rzeczy, których nie rozumieją i jeśli nie są w stanie tego racjonalnie wyjaśnić, to mówią o cudach.

Wizja, że Boga nie ma jest równie straszna jak wizja, że Bóg istnieje (jak ktoś woli, to za Boga można podstawić szatana, bez różnicy). Stanę po środku, i nie zdecyduje się na żadne stwierdzenie, gdyż bez dowodów możemy mówić tylko o wierze i mamy do wyboru: wiara, że Bóg istnieje lub wiara, że Bóg nie istnieje, a jak już wspomniałem, wiara nie jest rzeczą, którą się kieruje w życiu. Piszę ogólnie o wierze, a nie tylko o wierze w Boga.

btw. codziennie z nimi piję kawę, są to spoko ziomki :D

• amino lubi to

#13 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 15:46

@Kawa Szatana Czyli miałbyś chęć za pomocą mózgu/ umysłu (różnie definiowowane jest pojęcie umysł, ale nie brnijmy w spory)

krok po kroku logicznie racjonalnie i naukowo zrozumieć jak to wszystko wokół funkcjonuje…?
I czy pijesz ową kawę, (zamiast pić krew dzieci jak sam wiesz kto)
by zachować trzeźwość umysłu i spoglądać na świat oczami racjonalnego humanisty?

Ponieważ szatan, szataniści  itp to mroczne ezoteryczno/ okultystyczne sprawy, to nie naruszę spokoju forumowiczów opisując zło.

Wizja, że Boga nie ma faktycznie byłaby straszna...ale nie wpędzajmy wierzących forumowiczów w depresję :)

Użytkownik Oreganok edytował ten post 04 czerwca 2022 - 16:42

#14 Gość_Kawa Szatana_*

Gość_Kawa Szatana_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 17:03

Czyli miałbyś chęć za pomocą mózgu/ umysłu (różnie definiowowane jest pojęcie umysł, ale nie brnijmy w spory)

krok po kroku logicznie racjonalnie i naukowo zrozumieć jak to wszystko wokół funkcjonuje…?
I czy pijesz ową kawę, (zamiast pić krew dzieci jak sam wiesz kto)
by zachować trzeźwość umysłu i spoglądać na świat oczami racjonalnego humanisty?

Ponieważ szatan, szataniści  itp to mroczne ezoteryczno/ okultystyczne sprawy, to nie naruszę spokoju forumowiczów opisując zło.

Wizja, że Boga nie ma faktycznie byłaby straszna...ale nie wpędzajmy wierzących forumowiczów w depresję :)

Nie miałbym chęci m.in. z dwóch powodów. Po pierwsze zakładam, że poznanie wszystkiego jest niemożliwe, a po drugie to nie mam takich aspiracji. Kontynuując moją szczerość, to wątpię w swoją wiedzę i w mój sposób postrzegania rzeczywistości. Zawsze zakładam, że mogę być manipulowany, lub mogę nie mieć wystarczających informacji, dlatego wyznaję zasadę 99%. Ludzie nie wiedzą wszystkiego, ale do tego dążą, teorie głoszone wczoraj, jutro mogą okazać się nieaktualne, a zatem niezależnie od tego, co kto mówi zasada 99% polega na tym, że zostawiam sobie ten jeden procent na popełnienie błędu, niezależnie od twierdzenia, które wysnuwam.

Szatan pije krew dzieci? Gdybym wiedział wcześniej, to nazwałbym się Krew Dzieci Którą Pije Szatan (na krótszą i sensowną nazwę nie mam pomysłu). :71_smiling_imp@2x:

#15 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 028 postów
  • Imię:Willow

Napisano 04 czerwca 2022 - 17:06

@14744 ciekawi mnie na jakich dowodach opierasz swoje tezy. Bo skoro nie ma dowodów na istnienie Boga, to nie ma dowodów na istnienie np. powietrza. Nie widać go przecież, nie możesz go zważyć ani zmierzyć. 

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#16 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 18:03

Zgadzam się z  @Willow47 Fizycy wiedzą, że ich urządzenia pomiarowe skalibrowane są tak by postrzegać ułamek zakresu rzeczywistości,

więc fizycznych dowodów na anioły czy Boga nie znajdą (tzn. może mogliby, gdyby bardzo chcieli, ale nie chcą).

Jak słusznie @Kawa Szatana przypuszcza naukowcy mogą nas okłamywać w 99%.

Przychodzi mi na myśl bardzo głupi, nieetyczny eksperyment z udziałem forumowiczów, ale nie… -_-

Użytkownik Oreganok edytował ten post 04 czerwca 2022 - 18:03

#17 Gość_Kawa Szatana_*

Gość_Kawa Szatana_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 18:17

@14744 ciekawi mnie na jakich dowodach opierasz swoje tezy. Bo skoro nie ma dowodów na istnienie Boga, to nie ma dowodów na istnienie np. powietrza. Nie widać go przecież, nie możesz go zważyć ani zmierzyć. 

Czy możesz wskazać konkretnie tezę/tezy o których piszesz? Nie twierdzę, że nie ma dowodów, ani, że są. Zresztą, dowody (w obie strony) mogą być naciągane do własnych przekonań, gdyż ciężko jest nam jako ludziom je odrzucić. Moim zdaniem to porównanie jest niepoprawne. Powietrze jest - zakładam - na całej ziemi takie samo (pewnie są jakieś różnice), natomiast Bogów jest wielu. Negacja powietrza jest pozbawiona logiki, gdyż ono jest jedno, znamy jego skład i nim oddychamy, a skoro ludzie potrafili stworzyć tylu Bogów, to, który z nich jest tym prawdziwym, czy w ogóle taki istnieje? Może ludzie po prostu potrzebują czegoś, co nada ich życiu sens? Może próbują zrzucić odpowiedzialność na Szatana za swoje czyny, aby sobie ulżyć i dlatego go stworzyli, a że w przyrodzie istnieje równowaga to stworzyli również Boga (lub odwrotnie)?

Pomimo różnic jesteśmy tacy sami, w pewnym momencie niezależnie od regionu z którego się wywodzimy lub kultury którą kultywujemy to my mogliśmy stworzyć Bogów i ich przeciwieństwa, a nie odwrotnie. Właśnie przez to, jacy jesteśmy. Wśród ludzi są ludzie dobrzy i są też potwory, a zatem w Bogu i Szatanie mogliśmy umieścić siebie, bądź tylko cząstkę siebie, w których włożyliśmy wszystko to co dobre i to co złe.

Jeśli komuś wiara pomaga odnaleźć spokój i nadaje sens jego życiu - niech wierzy i nie zamierzam, go od tego odwodzić.

@11150 Nie przypuszczam, że mogą nas okłamywać w 99%. W ocenie co jest prawdą, a co fałszem biorę pod uwagę prawdopodobieństwo. Naukowcy to nie grupa 100 osób, którą można łatwo kontrolować, którym można zapłacić i kreować dzięki nim rzeczywistość. W związku z tym, na 99% nas nie okłamują, gdyż po co? Owszem, idziemy do przodu i nauka ewoluuje, pewne teorie podważamy, gdyż odkrywamy nowe istotne fakty i na tym polega rozwój.

#18 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 20:09

Bardzo się cieszę @Kawa Szatana ,że do głowy Ci nie przyszło, że można kłamać dla samego kłamania, albo, że można pić krew dzieci

(BTW: pododno  to nie szatan pije,bo w zasadzie nie istnieje tylko jego wyznawcy robią te wszystkie straszne rzeczy)
Prawdę mówiąc lękałem się Ciebie z powodu Twojego nick’a, ale Twoje słowa uspokoiły mnie.
Już wiem, że jesteś dobrym człowiekiem, tylko z odjechanym poczuciem humoru.

Dzięki. Mogę spać spokojnie

Użytkownik Oreganok edytował ten post 04 czerwca 2022 - 20:10

#19 Gość_Kawa Szatana_*

Gość_Kawa Szatana_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 21:25

Bardzo się cieszę @Kawa Szatana ,że do głowy Ci nie przyszło, że można kłamać dla samego kłamania, albo, że można pić krew dzieci

(BTW: pododno  to nie szatan pije,bo w zasadzie nie istnieje tylko jego wyznawcy robią te wszystkie straszne rzeczy)
Prawdę mówiąc lękałem się Ciebie z powodu Twojego nick’a, ale Twoje słowa uspokoiły mnie.
Już wiem, że jesteś dobrym człowiekiem, tylko z odjechanym poczuciem humoru.

Dzięki. Mogę spać spokojnie

Widzisz, Oreg. Kolejny raz popełniłeś błąd i wyciągasz złe wnioski. Podaj moje zdanie z którego wynika Twój wniosek zawarty w Twoim pierwszym zdaniu.

Dobrych snów! Oby szatan Ci ich nie zmącił.

#20 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 04 czerwca 2022 - 21:55

@Kawa Szatana  Uważam Cię za dobrotliwego i nie wierzącego, że można kłamać dla samego kłamania, człowieka na podstawie:

"Naukowcy to nie grupa 100 osób, którą można łatwo kontrolować, którym można zapłacić i kreować dzięki nim rzeczywistość.

W związku z tym, na 99% nas nie okłamują, gdyż po co? " :)

Dlaczego i po co komitet noblowski przyznał  nagrodę nobla za wynalezienie radia panu Marconi., chociaż radio wynalazł pan Tesla?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych