Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Cześć. Odstawiłam leki

Dulsevia leki depresja Odstawienie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 Insomniac

Insomniac

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 4 postów
  • Imię:Kamila

Napisano 15 maja 2021 - 17:10

Część wszystkim. W Poniedziałek wzięłam ostatnią dawkę Dulsevi 30mg. Oczywiście w porozumieniu z lekarzem. Od wtorkowego wieczoru odczuwam mocno efekt odstawienia. Zawroty głowy, palpitacje serca, zachwianie równowagi, uderzenia gorąca, mdłości, jakby dziwne prądy przechodzące po ciele od głowy aż do stóp. Co jakiś czas mam napady płaczu. Natrętne myśli co do bezsensowność mego istnienia. Chęć zakończenia swego cierpienia na dobre. Co robić, jak sobie z tym radzić, jak sobie pomóc? Czy są jakieś sposoby by łagodniej to przechodzić? Nie mam już na to siły, nie jestem w stanie normalnie funkcjonować. Trudno mi myśleć, składać sensowne wypowiedzi.

#2 Gość_Teraźniejszy_*

Gość_Teraźniejszy_*
  • Gość

Napisano 15 maja 2021 - 18:27

@Insomniac ,, Witaj,miło cię poznać no właśnie jak się czujesz ?  :rolleyes: 

#3 Insomniac

Insomniac

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 15 maja 2021 - 18:36

@14142 Okropnie, do tego stopnia, że mam ochotęz taką prawdziwą, głęboką ochotę, która aż zjada od środka i krzyczy zrobić sobie krzywdę, coś czego nie czułam od dawna. Wręcz trudna do powstrzymania by nie podjąć działania, które uśmierzy w końcu te wszystkie dolegliwości psychiczne i fizyczne.

#4 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 15 maja 2021 - 21:27

@Insomniac. Wspomniałaś o  odstawieniu preparatu Dulsevi. Wg. google'a stosuje się go na lęk uogólniony lub na neuropatię cukrzycową.

Czy byłoby dużym wścipstwem zapytać na co Ci pomagał ten preparat???

(staram się wścipstwem i chamstwem tuszować inne moje wady) :)

#5 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 16 maja 2021 - 00:17

Jak duża była przyjmowana dawka leku? Powinno się odstawiać psychotropy stopniowo. Jeśli objawy są tak silne to poszłabym do lekarza, nie na zapis tylko pomiędzy pacjentami, to ważny powód interwencyjny i dziwne byłoby gdyby lekarz nie przyjął.

#6 Insomniac

Insomniac

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 4 postów

Napisano 16 maja 2021 - 10:03

@11150 został mi przypisany do walki z depresją, niepokojącymi, natrętnymi myślami. @233 30 mg, dostałam informację od swojego lekarza, że przy takiej dawce po prostu odstawiam, nie biorę na kolejny dzień i tyle. Nie zostawiłam nawet poinformowana o możliwości wystąpienia skutków ubocznych odstawienia.

#7 Gość_Oreganok_*

Gość_Oreganok_*
  • Gość

Napisano 16 maja 2021 - 11:46

@Insomniac Czy dobrze rozumiem, że emocjonalnie obecnie  jesteś na etapie nie kochania Siebie

a nawet toksycznego wstydu,  który wiąże się z podświadomym dążeniem  do unicestwienia Samej Siebie?

Użytkownik Oreganok edytował ten post 16 maja 2021 - 11:47

#8 Gość_anche_*

Gość_anche_*
  • Gość

Napisano 17 maja 2021 - 12:21

@11150 został mi przypisany do walki z depresją, niepokojącymi, natrętnymi myślami. @233 30 mg, dostałam informację od swojego lekarza, że przy takiej dawce po prostu odstawiam, nie biorę na kolejny dzień i tyle. Nie zostawiłam nawet poinformowana o możliwości wystąpienia skutków ubocznych odstawienia.

Jak się masz? Efekt odstawienny powinien słabnąć z dnia na dzień. Widzisz taką tendencję u siebie?

• Fujikuro lubi to

#9 Kulkaulka

Kulkaulka

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 2 postów
  • Imię:Ewa

Napisano 18 lipca 2024 - 11:53

Jak się czujesz , ile czasu dochodziles do siebie? Pozdrawiam