Zmęczenie
Napisano 16 kwiecień 2022 - 22:56
Napisano 17 kwiecień 2022 - 13:33
Po pierwsze- jestem niskociśnieniowcem, dlatego też piję sporo kawy, która trochę działa, ale raczej na krótki czas. I niestety dowiedziałam się, że mam endometrioze, która sprawiła, że jeszcze do tego mam anemię.
Radzę dobrze się przepadać, bo może być tak, że masz niedokrwistość, czy niskie ciśnienie jak ja. Lekarze na początku też podejrzewali u mnie utajoną niedoczynność tarczycy, która również ma bardzo podobne objawy.
Sam fakt, że łapiesz częste przeziębienia, może oznaczać, że masz jakieś niedobory w organizmie. Zrób jak najszybciej morfologię krwi, porozmawiaj ze swoim internistą, niech to sprawdzi, bo to niekoniecznie stan psychiczny może tak działać na organizm.
Napisano 19 kwiecień 2022 - 13:03
moim zdaniem dobry jest
magnez + b6
Napisano 19 kwiecień 2022 - 14:38
Generalnie witaminy z grupy B są super
Pamiętajcie tylko, żeby kupować formę najbardziej przyswajalną czyli metylowaną....
- Szakal lubi to
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Gość_Oreganok_*
Napisano 11 maj 2022 - 22:44
Bracia i siostry. Dowiedziałem się, że przyczyną zmęczenia nawet po całonocnym śnie może być też przeciążenie wątroby.
Na dolegliwości wątroby warto stosować mniszek lekarski ( korzeń)
Ponieważ warto być ostrożnym, oto przeciwskazania do spożywania mniszka lekarskiego (napar z korzenia):
-
alergia na roślinę,
-
niedrożność jelit lub dróg żółciowych,
-
wrzody żołądka i dwunastnicy,
-
ropniak woreczka żółciowego,
-
przewlekła zgaga,
-
nadmierne wydzielanie soków żołądkowych.
-Zastosujcie mniszek lekarski i bądźcie zdrowi, szczęśliwi i radośni
Użytkownik Oreganok edytował ten post 11 maj 2022 - 22:56
- Willow47 lubi to
Również z jednym lub większą ilością słów kluczowych: zmeczenie, chroniczne zmęczenie, zmęczenie, wyczerpanie
Depresja i nerwice →
Depresja - pytania i rozmowy →
Czy to depresja?Napisany przez Claeria , 30 sty 2022 ![]() |
|
![]()
|
||
Depresja i nerwice →
Depresja - pytania i rozmowy →
depresja? zmeczenie ? każdy tak ma?Napisany przez Desiderium , 21 mar 2017 ![]() |
|
![]()
|
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych