Jeżeli miałbyś wskazać jedną rzecz, która najbardziej przeszkadza ci w twoim rozwoju osobistym, to co by to było?

Jeżeli miałbyś wskazać jedną rzecz, która najbardziej przeszkadza ci w twoim rozwoju osobistym, to co by to było?
Napisano 27 marzec 2021 - 13:12
Napisano 27 marzec 2021 - 14:13
Wydaje mi się, że najbardziej przeszkadza mi lenistwo wraz z przyzwyczajeniem do obecnego trybu życia
Napisano 27 marzec 2021 - 14:36
Samotność.
Lubię mieć odbiorców. Po co cokolwiek robić skoro nikt tego nie zobaczy, nie skomentuje, nie pochwali, nie skrytykuje.
- Bevier lubi to
Napisano 27 marzec 2021 - 14:37
Wydaje mi się, że najbardziej przeszkadza mi lenistwo wraz z przyzwyczajeniem do obecnego trybu życia
Ej no... przecież lenistwo jest motorem postępu. Gdybyśmy nie byli leniami to dalej byśmy wszystko robili ręcznie zamiast posługiwać się maszynami.
Napisano 27 marzec 2021 - 17:06
Coś co najbardziej przeszkadza.. Hmm.. Myślę, że brak wiary w siebie nad którym staram się pracować, ale różnie wychodzi. Czasem człowiek właśnie przez to stoi w miejscu lub kończy w połowię jakiś projekt, który mógł być sukcesem, a w jego oczach był czymś słabym.
- TruskawkoweCiastko lubi to
Napisano 28 marzec 2021 - 22:31

Poza tym zawsze znajdą się jakieś wątpliwości, powody dla których nie warto działać.
- AdAm. lubi to
Napisano 28 marzec 2021 - 22:51
Brak umiejętności podjęcia wysokiego ryzyka.
- Bevier lubi to
Napisano 29 marzec 2021 - 13:23
Ej no... przecież lenistwo jest motorem postępu. Gdybyśmy nie byli leniami to dalej byśmy wszystko robili ręcznie zamiast posługiwać się maszynami.
Nie wszyscy ludzie są leniwi, a jeszcze dodatkowo niektóre usprawnienia zostały odkryte całkiem przypadkowo, tak że ja bym tego tak globalnie nie rozpatrywał. Też są takie rejony, gdzie ludzie dalej żyją prymitywnie i nie za wiele się posunęli do przodu, a nie powiedziałbym, że są pracusiami
Napisano 09 kwiecień 2021 - 23:22
Tak naprawdę to w dzisiejszych czasach ja sam sobie jestem przeszkadzającym, a to przez miks doświadczeń, braków, nieumiejętności.
- AdAm. lubi to
Napisano 10 kwiecień 2021 - 07:00
nie wiem co przeszkadza w rozwoju ale wiem ... ( od dzisiaj dopiero )
co przeszkadza w szczesciu
1. towarzystwo osob nielubianych
2. rozlaka z ukochana osoba
3. niemoznosc osiagniecia tego czego pragne
mysle ze tyle wystarczy zeby byc skrajnie nieszczesliwym
Myśli można oszukać, emocji nie.
Napisano 10 kwiecień 2021 - 10:30
najbardziej przeszkadza izolacja ktora trwa o wiele dluzej niz wasz pieprzony covid
walcie sie wszyscy
Napisano 10 kwiecień 2021 - 11:21
Zależy jakie cele sobie stawiamy w tym rozwoju, mnie nie przeszkadza nic. Znaczy pewnie mogłabym wymyślić milion powodów, ale większość i tak zależy ode mnie, sama sobie stawiam bariery sama też je przekraczam.
- Yarbb lubi to
Napisano 10 kwiecień 2021 - 12:10
brak zabezpieczenia finansowego
Napisano 10 kwiecień 2021 - 18:46
najbardziej przeszkadza izolacja ktora trwa o wiele dluzej niz wasz pieprzony covid
walcie sie wszyscy
@ Bevier Szanuj innych jeśli chcesz żeby inni szanowali Ciebie! Nie tylko Ty masz problemy, bo chyba każdy tutaj jest z tego powodu. Jak ktoś jest wkurwiony i tutaj coś pisze to stara się to robić tak, żeby przede wszystkim nie urazić innych, więc Ty też sobie daruj teksty typu " walcie się wszyscy "! Nie pomagasz takim wpisem a frustrację możesz rozładować gdzie indziej, nie tutaj obrażając nas wszystkich!
Napisano 11 kwiecień 2021 - 10:22
to rzeczywisie moze przeszkadzac
strach jest w kazdym z nas bracie
czasami warto rzucic sie na gleboka wode
bracie posluchaj ze mna prosze !
Napisano 12 kwiecień 2021 - 15:35
Zahamowanie w rozwijaniu pasji i talentów.
Napisano 12 kwiecień 2021 - 16:21
To zahamowanie jest przymusem wewnętrznym czy powstrzymuje Cię raczej jakiś czynnik zewnętrzny?
Napisano 12 kwiecień 2021 - 16:22
@DepresjonistaRaczej wewnętrzne, to coś w rodzaju myślenia tego typu, że i tak nie wyjdzie, nie mam siły tego robić, nie dam rady, i tak nie wzbije się w mojej pasji na wyżyny...
Napisano 12 kwiecień 2021 - 16:35
Też tak czasem mam, ale staram się raczej skupiać na mniejszych celach, takich, które są w zasięgu mojej ręki. Trochę pomaga takie myślenie, bo udaje mi się podejmować jakieś działania, choć mógłbym dużo więcej robić. A masz kogoś kto Cię wspiera i motywuje?
Napisano 12 kwiecień 2021 - 16:42