Ma ktoś może doświadczenie z wizytami u irydologa? Mój ojciec ostatnio był u takiego, a jak trochę o tym poczytałem, to pachnie mi to szarlatanerią. Czy może jednak taki lekarz ("lekarz"?) ma jakieś kompetencje i naprawdę pomaga?

Irydolog
Napisano 07 grudzień 2019 - 02:29
Napisano 10 grudzień 2019 - 12:06
Swego czasu wyprzedził diagnozę postawioną w szpitalu u mnie ksiądz, zielarz irydolog. Chorowałam na nerki. Nie potrafili zdiagnozować przyczyny. Ksiądz poświecił latareczką w oczy, pozaglądał w oczy i powiedział co i jak. Po kilku miesiącach w szpitalu lekarze potwierdzili jego diagnozę.
Potem byłam u lekarza irydologa. Lekarza medycyny, nie chińskiej, nie naturalnej. Zwykły lekarz o specjalizacji irydolog. Też mi sprzedał kilka newsów. Nie bagatelizowałam sprawy i mam ciśnienie pod kontrolą.
Nie wierzę w homeopatię. Zwłaszcza po tym jak doświadczony homeopata powiedział mi, że tym sposobem może leczyć doświadczony farmaceuta, który leki wykonuje na zapleczu apteki a nie koncern farmaceutyczny, który transportuje leki nie zwracając uwagi na np. trakcje energetyczne, które zaburzają bilanse wody.
- molenka i Myotis lubią to
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Napisano 10 grudzień 2019 - 17:21
@Willow47 No właśnie takie wyczytywanie chorób z oczu wydaje mi się podejrzane, bo niby co ma wspólnego tęczówka z organami wewnętrznymi. Pamiętasz czy ten ksiądz robił z Tobą jakiś wywiad?
Zwykły lekarz o specjalizacji irydolog.
No właśnie nie ma takiej specjalizacji jak irydolog. Ale z tego co piszesz wynika, że irydolog to niekoniecznie oszust, coś tam może doradzić.
Napisano 10 grudzień 2019 - 21:10
@Myotis mnie przekonał ten lekarz, ksiądz również. To coś jak mapa człowieka odbita w tęczówce oka. Wierzę w irydologię, bo jak napisałam wyżej diagnoza irydologa wyprzedziła diagnozę lekarską o kilka miesięcy.
Na polskich uniwersytetach medycznych nie ma specjalizacji irydolog ale np. w Rosji czy Szwajcarii jest. Tak samo z chiropraktykami. W Polsce to szamanizm, w Usa, Szwajcarii, Niemczech to normalna specjalizacja lekarska.
Nie wiem skąd jesteś ale we Wrocławiu przyjmuje kompetentny lekarz irydolog.
- molenka lubi to
.gif)
Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych