Skocz do zawartości

* * * * * 1 głosy

Co chciałbym w sobie zmienić...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
184 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_nicram1985_*

Gość_nicram1985_*
  • Gość

Napisano 27 luty 2019 - 11:09

Nie znalazłem tego typu tematu więc otwieram. Rozwój osobisty to głównie zmiana siebie samego. Praca nad własnymi słabościami, wadami i tym co chcielibyśmy w sobie zmienić. Ja osobiście na dzień dobry napiszę, że chciałbym się naprawdę nie przejmować a nie tylko skutecznie udawać, że się nie przejmuję...

#2 Gość_BlankSpace_*

Gość_BlankSpace_*
  • Gość

Napisano 27 luty 2019 - 11:17

Mi świetnie wychodzi udawanie, że się nie przejmuję. Natomiast chciałabym sobie zracjonalizować pewne rzeczy, przetłumaczyć jakkolwiek swojemu sercu, że jestem warta nieco więcej. 

#3 Sidu93

Sidu93

Atencjusz

• Bywalec
  • 1220 postów
  • Imię:Mateusz

Napisano 27 luty 2019 - 13:06

Mnóstwo rzeczy, ogólnie całość. Z cech fizycznych chciałbym być lepiej zbudowany, mieć mniejszy brzuch. Teoretycznie już z XL do M slim fit spadłem, ale chciałbym mieć lekki kaloryfer albo chociaż płaski brzuch. A tak, to nie chciałbym być tak bardzo nie śmiały, chciałbym być bardziej otwarty na ludzi, potrafić łatwiej nawiązywać nowe znajomości, nie przejmować się wszystkim dookoła, nie brać tak wszystkiego do siebie, potrafić się cieszyć z tego co mam, być radośniejszą i ogólnie bardziej pozytywną osobą z większym poczuciem własnej wartości. Chciałbym stać się lepszym człowiekiem, a nie być ciągle czymś takim, jak jestem obecnie. I chciałbym nie mieć wahań nastrojów, tak dużych dołów, ciągłych myśli samobójczych i chciałbym się pozbyć tego wiecznie mi towarzyszącego uczucia wewnętrznej pustki.

Użytkownik Sidu93 edytował ten post 27 luty 2019 - 13:07

#4 Ból Nadzieji

Ból Nadzieji

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 149 postów
  • Gadu-Gadu:67027429
  • Imię:Sebastian

Napisano 27 luty 2019 - 13:13

Byc dla siebie przyjacielem.
  • Willow47 i Ola1354 lubią to
Always look on the bright side of life.

#5 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10605 postów
  • Imię:Willow

Napisano 27 luty 2019 - 13:14

Mnóstwo rzeczy, ogólnie całość. Z cech fizycznych chciałbym być lepiej zbudowany, mieć mniejszy brzuch. Teoretycznie już z XL do M slim fit spadłem, ale chciałbym mieć lekki kaloryfer albo chociaż płaski brzuch. A tak, to nie chciałbym być tak bardzo nie śmiały, chciałbym być bardziej otwarty na ludzi, potrafić łatwiej nawiązywać nowe znajomości, nie przejmować się wszystkim dookoła, nie brać tak wszystkiego do siebie, potrafić się cieszyć z tego co mam, być radośniejszą i ogólnie bardziej pozytywną osobą z większym poczuciem własnej wartości. Chciałbym stać się lepszym człowiekiem, a nie być ciągle czymś takim, jak jestem obecnie. I chciałbym nie mieć wahań nastrojów, tak dużych dołów, ciągłych myśli samobójczych i chciałbym się pozbyć tego wiecznie mi towarzyszącego uczucia wewnętrznej pustki.

Znam Cię tylko z forum, nie rozmawiałam na żywo, nie widziałam jak wyglądasz ale rozmiar M slim fit to chyba super?

Na forum odbieram Cię jako miłego, życzliwego wrażliwca. Jesteś kulturalny i masz ciekawe podejście do życia. Szanujesz wartości rodzinne. Nie masz natury kłótliwca, nie czepiasz się ludzi. Fajny facet :)

• Ola1354 lubi to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#6 Gość_SmacznyKeksik_*

Gość_SmacznyKeksik_*
  • Gość

Napisano 27 luty 2019 - 13:30

Ja bym chciała zmienić trwale swoje przekonania, być bardziej wytrwała w nowych sposobach patrzenia na świat zamiast ciągle automatycznie wracać do starych schematów myślenia i postępowania. Coraz bardziej wątpię w trwałą zmianę w wieku dorosłym, po ukształtowaniu osobowości.

#7 Gość_nicram1985_*

Gość_nicram1985_*
  • Gość

Napisano 27 luty 2019 - 14:15

@Sidu93

Widziałem Twoją sylwetkę Mateusz i uwierz, że wszystko z nią ok. Chciałbym taką mieć. ;) Odbieram Cię pozytywnie bardzo choć fakt, że czasem wkurzasz oczy tym co piszesz. :P Masz mimo tego wszystkiego co Ci dolega dużo dystansu do siebie a to bardzo cenię w ludziach. Pracuj nad poczuciem wartości, chłopie! :)

#8 Sidu93

Sidu93

Atencjusz

• Bywalec
  • 1220 postów
  • Imię:Mateusz

Napisano 27 luty 2019 - 16:46

Willow i nicram, dziękuję za miłe słowa. M slim fit to całkiem dobrze, ale jak zdejmę koszulę, to już nie jest tak dobrze :( 

I jeżeli chodzi o to co chciałbym w sobie zmienić, to chciałbym przestać zawodzić bliskie mi osoby :(

#9 Gość_Liana_*

Gość_Liana_*
  • Gość

Napisano 27 luty 2019 - 18:59

Chciałabym pewna siebie, zdecydowana, przebojowa i nie nudna...

• szmaragd i Willow47 lubią to

#10 victoria

victoria

...se ne vrati...

• Moderator
  • 9763 postów

Napisano 27 luty 2019 - 20:04

A ja chciałabym być bardziej zdecydowana <_<

nie mam nic do powiedzenia

#11 Gravi

Gravi

BędzieGorzej ☥ Kruk ✝

• Bywalec
  • 1206 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 27 luty 2019 - 22:02

Zaczac cieszyc sie z malych rzeczy... Doceniac drobnostki, czasem zyc chwila, mniej analizowac wiecej zyc. 

• Willow47 lubi to
Setki pytan, tysiace odpowiedzi.
#BedzieGorzej. #NobodyCanSaveMe

#12 Premi94

Premi94

Średniozaawansowany

• Bywalec
  • 150 postów
  • Imię:Przemek

Napisano 27 luty 2019 - 23:35

chciałbym być bardziej odważny, pewny siebie, radosny uśmiechnięty, bo codziennie chodzę smutny i widać po mnie, że nie jest ze mną ok. Chciałbym podejmować nowe wyzwania i mniej się bać. Ten strach totalnie plącze mi wszystko. 

• Ola1354 lubi to

#13 Gość_relic_*

Gość_relic_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2019 - 06:06

@12873 gdybyś była taka jak inni dopiero byłabyś nudna. Poza tym nie byłabyś sobą. A tak to.. sama wiesz - jest dobrze :)

#14 Gość_Liana_*

Gość_Liana_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2019 - 06:26

@12742 ty zawsze wiesz co napisać aby podnieść na duchu człowieka :)

#15 Gość_relic_*

Gość_relic_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2019 - 07:48

@12873 bo wiem, czego ci potrzeba. Uświadomienia ci jaka naprawdę jesteś, a nie utwierdzania cię w przekonaniu, że twoja samoocena ma coś wspólnego z rzeczywistością.

#16 Gość_SmacznyKeksik_*

Gość_SmacznyKeksik_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2019 - 10:24

Cień, myślałeś może, by zostać terapeutą? :D ale poważnie pytam, bo się talent marnuje. (Chyba, że jesteś z zawodu terapeutą tylko się tym nie chwaliłeś albo mi umknęło xD)

#17 Gość_relic_*

Gość_relic_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2019 - 10:33

@13460 nie jestem terapeutą :D
Większość bolączek ludzi tutaj znam od wewnątrz, doprowadziłem swoje życie i psychikę do ładu, stąd może łatwiej mi zrozumieć pewne rzeczy i spojrzeć na nie oczami zaburzonych.

#18 Ankaskakanka

Ankaskakanka

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 36 postów
  • Imię:Ania

Napisano 28 luty 2019 - 12:24

Ja bym chciała być mniej wrażliwa, bardziej asertywna i mniej nerwowa.

#19 Gość_relic_*

Gość_relic_*
  • Gość

Napisano 28 luty 2019 - 12:28

Ja bym chciał być młodszy.
  • Daniela2018 lubi to

#20 Daniela2018

Daniela2018

Zadomowiony

• Bywalec
  • 2156 postów
  • Imię:Daniela