Uzależnienie od nikotyny
Napisano 14 grudzień 2018 - 20:51

- molenka i Liana lubią to
szczęście to coś, co każdy z nas musi wypracować dla samego siebie.
~ e. fromm
Napisano 16 grudzień 2018 - 21:37
To już 10 dni abstynencji nikotynowej...jestem z siebie dumna Wciąż mnie ciągnie ale już nie tak bardzo jak na początku.
@Pio_dom jak sobie radzisz?
Użytkownik Liana edytował ten post 16 grudzień 2018 - 21:38
- molenka, Wisienka770330, Pio_dom i 2 innych osób lubią to
Napisano 16 grudzień 2018 - 22:18
- Liana lubi to
Napisano 17 grudzień 2018 - 00:03
To już 10 dni abstynencji nikotynowej...jestem z siebie dumna
Wciąż mnie ciągnie ale już nie tak bardzo jak na początku.
@Pio_dom jak sobie radzisz?
@Liana jestem pełna podziwu! Super, że się tak trzymasz.
Anche fajnie napisała, żeby znaleźć sobie inny, nowy nawyk. Do mnie przemawia, by wyjść 5 minut na świeże powietrze i przysiady/skłony, wymachy ramionami. Sama sobie taki nawyk wprowadzę, żeby nie żreć kompulsywnie, tak więc dzięki @anche
No i też jestem ciekawa, jak Piotr sobie radzi
- Pio_dom lubi to
Napisano 17 grudzień 2018 - 06:28
@Kikyo super, że ograniczyłaś palenie...trzymaj tak dalej i liczę na to, że w końcu zrezynujesz nawet z iqos'a
@molenka rady anche stosuję i zamiast na papierosa wychodzę czasami powdychać świeże powietrze ale nie pomyślałam aby w ten sposób chronić się przed obżarstwem. Muszę chyba wprowadzić nową strategię...
- anche i molenka lubią to
Napisano 17 grudzień 2018 - 12:27
- molenka, matrix, Willow47 i 1 inna osoba lubią to
Napisano 17 grudzień 2018 - 16:45
Cele na 2019.. jakieś już są?
- molenka i Pio_dom lubią to

Napisano 17 grudzień 2018 - 17:09
Cele na 2019.. jakieś już są?
Być szcześliwą i trochę szczuplejszą
- Willow47 i cień wiatru lubią to
Napisano 17 grudzień 2018 - 17:49

Napisano 18 grudzień 2018 - 06:41
- cień wiatru i Liana lubią to
Napisano 03 styczeń 2019 - 10:57
@Pio_dom co u Ciebie? Jak sobie radzisz?
Nie pale już prawie miesiąc i nie mam ochoty wrócić...proces odstawienia przeszedł dość łagodnie...myślałam, że będzie gorzej
- molenka, Willow47, Graviora i 2 innych osób lubią to
Napisano 03 styczeń 2019 - 23:24
Hej! Liana jestes na prawde miła osobe i wspierac zawsze bede i podziwiam, ze udalo Ci sie wygrac z nalogiem! Mysle, ze Ci sie uda! Teraz najwazniejsze, zebys zwyczajnie do tego nie wrocila z nudow chocby o. O@Pio_dom co u Ciebie? Jak sobie radzisz?
Nie pale już prawie miesiąc i nie mam ochoty wrócić...proces odstawienia przeszedł dość łagodnie...myślałam, że będzie gorzej
Czytalas może ksiazke Allen Carre czy cos takiego? "Rzucic Palenie, Allen Carre" nie pamiętam - jak chcesz moge podeslac, dziwna, nudna ale potrafi "zaskoczyc"
A teraz pesynistycznie. Nie chce tego robic ale jak przeczytalem "bedzir gorzej" w Twoim poscie to zwyczajnie sie usmiechnalem i nie moge sie powstrzymac i napisać, ze BEDZIE GORZEJ

Wydaje mi sie, ze najgorsze sa te pierwsze 2,3 tygodnie - a jeszcze gorsze jest to jak juz calkowicie rzucisz

Obym sie mylil i to co napisałem stalo sie motywacja dla Ciebie, ze jednak nir pozwolisz sobie stracic az tyle jedno dnia

Użytkownik Graviora edytował ten post 03 styczeń 2019 - 23:25
Setki pytan, tysiace odpowiedzi.
#BedzieGorzej. #NobodyCanSaveMe
Napisano 04 styczeń 2019 - 08:19
@Graviora dziękuję ci za słowa wsparcia...myślę, że nie zacznę palić z nudów bo zwyczajnie przeszła mi chęć na zapalnie i nie chcę popełnić największej głupoty ponownie swojego życia. Myślę, że rozprawiłam się z fajkami raz na zawsze i każde ponowne zapalenie wiąże się z trudami rzucania a i każdy papieros przybliża mnie do raka płuc a tego się boję tak więc BĘDZIE GORZEJ jeżeli znów bym zapaliła A ja chce przeczyć Twojemu twierdzeniu więc powstrzymam się od tego i nie będzię gorzej tylko lepiej choć w tym przypadku
- cień wiatru lubi to
Napisano 04 styczeń 2019 - 08:20
Wolałbym, żeby we wszystkich przypadkach było lepiejnie będzię gorzej tylko lepiej choć w tym przypadku

Napisano 04 styczeń 2019 - 08:27
Wolałbym, żeby we wszystkich przypadkach było lepiej
Też bym wolała ale @Graviora czasami ma racje i nie jest to jakieś pesymistyczne podejście tylko realistyczne, że zawsze dobrze być nie może. A czasami nawet jest tak jak mówi przysłowie- nie ma tego złego co by na dobrze nie wyszło
- Graviora lubi to
Gość_nicram1985_*
Napisano 04 styczeń 2019 - 08:32
Użytkownik nicram1985 edytował ten post 04 styczeń 2019 - 08:34