Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Jak i gdzie kogoś poznać?

samotność rozwój relacje

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
100 odpowiedzi w tym temacie

#61 Zmiennokształtny

Zmiennokształtny

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 71 postów
  • Imię:Damian

Napisano 05 sierpnia 2018 - 12:52

Tylko, że dostanie się tam nie jest już takie proste, ale mimo wszystko rozważam to na poważnie. 

Chodziło mi o tą całą poprawność polityczną, to że ludzie wierzą w bzdury opowiadane w mediach i łykają to jak pelikany. 

To, że udają iż czegoś nie ma, wypierają coś, ale jest to na porządku dziennym. przykład 'o nie, biedne zwierzątka w rzeźni, nie umiałbym zabić ani skrzywdzić' - ale kiełbaska, szyneczka czy inne to bardzo smaczne na kanapeczce. Takie przecież jest życie. I od razu zaznaczam, że kocham zwierzęta, za krzywdę im wyrządzoną niejednokrotnie byłbym za karą większą niż za człowieka. W sumie to tak samo z przeklinaniem jest. Niby obecne w życiu codziennym, a jednak tabu

#62 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 11 085 postów
  • Imię:Willow

Napisano 05 sierpnia 2018 - 13:31

ale o seksie to już można pisać? albo o śmierci? 

Możemy pisać o wszystkim mając na uwadze dobro innych odbiorców. Jakiś tydzień temu zarejestrowała się 14 latka. Dla niej, Twój temat o tym gdzie szukać znajomych będzie jak znalazł. To nie jest złośliwość moderatorów odnośnie przekleństw. Wszyscy jesteśmy tu chorzy, potrzebujemy wsparcia ale z szacunkiem dla drugiego człowieka.

Temat śmierci w depresji jest niestety na tyle ważny, że tak, będziemy o śmierci rozmawiać. O tym co zrobić, żeby do samobójstwa nie dopuścić. Jak unikać myśli destrukcyjnych. Reszta to już kultura osobista każdego z nas.

Mieszkanie za oceanem nie jest takie łatwe i przyjemne jak nam się widzi. Wiem to z pierwszej ręki. Za określenie kolegi z pracy: ten murzyn, można tę pracę utracić. Nie wolno wypowiadać się w żaden sposób o innych ludziach, bo zaraz dostaniesz pozew sądowy. Nie wolno składać sobie publicznie życzeń, bo ktoś może czuć się urażony. 

Nie rozmawia się o polityce, religii, okazywanie słabości jest passe, pomaganie innym? super! widzisz wypadek? nie ratuj człowieka! bo jak w czasie resuscytacji złamiesz mu żebra nie wypłacisz sie z odszkodowaniem za szkody....

W pracy nie ma przywilejów typu chorobowe. Kobiety w ciąży traktowane są jak reszta świata. Bez prawa do urlopu czy L4. Nikt też nie przepuści ich w kolejce w kasie. 

W USA musisz być piękny, zdrowy, młody, świetnie wykształcony, super fit i bogaty. Wtedy żyjesz sobie szczęśliwie.

• Wisienka770330, szmaragd, Czarodziej i 1 inna osoba lubią to
Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak 

#63 pochmurny

pochmurny

Średniozaawansowany

• Grupa z ograniczeniami
  • 229 postów

Napisano 05 sierpnia 2018 - 23:01

Dodatkowo, można pomstować na zagrożenie terrorystyczne w Europie, ale jakikolwiek incydent terrorystyczny o podłożu religijnym jest zawsze traktowany poważnie, natomiast w USA byle wieśniak weźmie spluwę (którą MA, bo mu WOLNO) i zacznie strzelać do ludzi, bo coś mu się we łbie poprzestawiało. I nikogo to nie szokuje.

Osobiście na zachodzie Europy w tej chwili czuję się bezpieczniej niż w Polsce, choć Fatymy, którym szmaty przyrosły do łbów budzą we mnie podobny niesmak, jak wydziarane polskie Karyny z wrzeszczącymi pomiotami przypadkowych dresiarzy.

• Gracja lubi to

#64 Zmiennokształtny

Zmiennokształtny

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 71 postów

Napisano 06 sierpnia 2018 - 08:42

Może i masz rację. Zachód to różne państwa, niektóre bardziej poryte inne mniej. 

Boję się, że część mnie, ta część która mimo strachu, niepewności, zmierzała do przodu - mimo wszystko, po prostu żyła, boję się, że umarła.

Czuję, że to co zostało ze mnie jest mocno wybrakowane, a ja tułam się zaspokajając jedynie podstawowe instynkty. A najgorsze jest to, że zdaję sobie z tego sprawę, chciałbym być taki jak dawniej, ale nie umiem, jakby brakowało mi części. Mogę chcieć w nieskończoność, ale nic się nie uda bo to fizycznie nie możliwe. 

#65 pochmurny

pochmurny

Średniozaawansowany

• Grupa z ograniczeniami
  • 229 postów

Napisano 06 sierpnia 2018 - 12:58

"

Boję się, że część mnie, ta część która mimo strachu, niepewności, zmierzała do przodu - mimo wszystko, po prostu żyła, boję się, że umarła.

Czuję, że to co zostało ze mnie jest mocno wybrakowane, a ja tułam się zaspokajając jedynie podstawowe instynkty. A najgorsze jest to, że zdaję sobie z tego sprawę, chciałbym być taki jak dawniej, ale nie umiem, jakby brakowało mi części. Mogę chcieć w nieskończoność, ale nic się nie uda bo to fizycznie nie możliwe."

Tak to będzie trudno kogoś poznać, szczególnie kogoś, z kim będzie można przebywać czerpiąc z tego przyjemność i dając ją drugiej stronie... I tego jestem pewien, bo znam ten letarg.

Leczysz się?

#66 Zmiennokształtny

Zmiennokształtny

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 71 postów

Napisano 07 sierpnia 2018 - 06:21

Tak, leki i psychoterapia.

#67 Smoku

Smoku

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 1 postów
  • Imię:Jacek

Napisano 12 sierpnia 2018 - 00:02

Jak chcesz to możemy porozmawiać albo chociaż spróbować. Ja jestem z Wrocławia i mnie osobiście dotyka ogromny problem samotności, ale dogadać się z ludźmi jako tako potrafię, jak już z kimś pogadam.

• pochmurny lubi to

#68 Gravi

Gravi

BędzieGorzej ☥ Kruk ✝

• Bywalec
  • 1 206 postów
  • Imię:Sebastian

Napisano 12 sierpnia 2018 - 18:53

Tak czytam komentarze i...

Ja znowu mam tak, ze pogadac czy popisac moge z kazdym. Problem, ze mi sie nie chce. Poznalbym kogos z kim mozna normalnie otwarcie sobie po czasie porozmawiac na tematy o ktorych rozmawiamy tutaj i o wszystkim innym a nie sztuczne rozmowy i czasami udawanie przy ludziach z pracy itd, zeby nie wyjsc na idiote  bo przeciez nie bede rozmawial o tym co tak na prawde mysle bo... 

JAJAJA eeeeeeeeeeeehh

#Warmia-Mazury #Holandia - chetnie poznam kogos, wyjde na kawe, kubusia, tymbarka czy papierosa. 

Użytkownik Graviora edytował ten post 12 sierpnia 2018 - 18:54

• pochmurny lubi to
Setki pytan, tysiace odpowiedzi.
#BedzieGorzej. #NobodyCanSaveMe

#69 Ból Nadzieji

Ból Nadzieji

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 149 postów

Napisano 15 września 2018 - 16:57

Czy jest ktoś z okolic trójmiasta?
Chętnie kogoś poznam. Mozemy rozmawiac, spacerowac, heh. Na luzie. Cos sie wymysli na pewno.
Cokolwiek byle nie siedziec w zamknieciu.
Jestem bardzo otwarty i głodny przygód.
Moze wypad nad morze?
Ostatnie promienie slonca zlapac :)
  • Complicated_85 lubi to
Always look on the bright side of life.

#70 Gość_tośka_*

Gość_tośka_*
  • Gość

Napisano 15 września 2018 - 17:14

i zrobcie dla mnie zdjecie bursztynków -_-

#71 Gość_relic_*

Gość_relic_*
  • Gość

Napisano 15 września 2018 - 17:18

głodny przygód

Kapitan hak czy cuś ? 

#72 Ból Nadzieji

Ból Nadzieji

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 149 postów

Napisano 15 września 2018 - 17:45

Bursztyny beda jak sztormy przyjdą ;)
Nazbieram Ci Tośka i wysle poczta, calkiem serio. Jak juz sie upre, to nie odpuszcze.

@cien wiatru
Tak, bedziemy piracić na baltyku.
Nie mam statku ale skoro mamy piracic, to w czym problem? XD zaraz cos sie znajdzie.

#73 Gość_tośka_*

Gość_tośka_*
  • Gość

Napisano 15 września 2018 - 17:51

no i przyślij -_-
czemu ja głupia myslalam ze bursztyny tylko w lecie sa :huh:
  • Ból Nadzieji lubi to

#74 Ból Nadzieji

Ból Nadzieji

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 149 postów

Napisano 16 września 2018 - 19:43

Zapraszam nad morze. Wybrzeze, od Helu po Władysławowo, Rewe, Gdynie az po Gdańsk.

Przjazd darmowy po całym trójmiescie.
Ktos gdzies w okolicy jest?

Bede spamowal az do skutku albo smierci xD.
Wysluchajcie wołania depresiakaaa
  • apsa lubi to

#75 Gość_EXile_*

Gość_EXile_*
  • Gość

Napisano 19 września 2018 - 11:54

Znajdzie się ktoś tutaj z pokolenia internetowego do pogadanek czy tak średnio?

Pyta dwudziestodwulatek.

I takie inne, skromniejsze pytanie - czy wszyscy mieszkają nad morzem? Nikt z, nie wiem, województwa śląskiego? 

Użytkownik EXile edytował ten post 19 września 2018 - 11:56

#76 Magda.lena

Magda.lena

Nowy uczestnik

• Użytkownik
  • 2 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 19 września 2018 - 15:30

EXile, pozdrawiam ze Śląska ;)

#77 Gość_tośka_*

Gość_tośka_*
  • Gość

Napisano 19 września 2018 - 15:48

Znajdzie się ktoś tutaj z pokolenia internetowego do pogadanek czy tak średnio?

upraszam wszystkich o zakreslanie granic wiekowych rozmowcow
znowu sie czuję p. n.g. :(

#78 Gość_EXile_*

Gość_EXile_*
  • Gość

Napisano 19 września 2018 - 16:54

EXile, pozdrawiam ze Śląska ;)

O, w końcu ktoś na tym bezludziu. Ale z województwa czy to może Zagłębie Dąbrowskie?

upraszam wszystkich o zakreslanie granic wiekowych rozmowcow
znowu sie czuję p. n.g. :(

Generalnie porozmawiam z każdym, a z tym pokoleniem internetowym to tak tylko, bo jestem ciekaw jak sobie radzą rówieśnicy w dobie internetu. Bo ja wcale.  -_-

Użytkownik EXile edytował ten post 19 września 2018 - 16:54

#79 Gość_tośka_*

Gość_tośka_*
  • Gość

Napisano 20 września 2018 - 06:49

w kazdym razie postaram sie nikogo nie zaczepiac pierwsza -_-
(chociaz u mnie to moze byc trudne)

#80 Gość_Liana_*

Gość_Liana_*
  • Gość

Napisano 20 września 2018 - 18:40

O, w końcu ktoś na tym bezludziu. Ale z województwa czy to może Zagłębie Dąbrowskie?

Witam ziomala ;)