Z mojego doświadczenia wynika ,że kontakty wirtualne niezwykle rzadko przekształcają się w realne, dlatego musisz być cierpliwy i nie zniechęcać się. Jesteś z Polski i z dużego miasta więc w Twoim przypadku uważam że szybko znajdziesz chętne osoby albo na tym forum albo na stronkach wskazanych powyżej. Sa jeszcze stronki randkowe ale tam też nie każdy szuka od razu partnera i też pewnie znajdziesz kogoś do spotkań, wypadów itp.
Ja bym się nie zgodził, ludzie są bardzo precyzyjni w szukaniu tego czego chcą. "Normalni" ludzie, co najmniej stosunkowo zadowoleni i bez depresji.
Takie przykłady z doświadczenia:
Tinder - seks, tutaj się szuka bzykania na wieczór. Szybciej wygram w lotka niż znajdę tam kogoś z kim muszę rozmawiać przed rozebraniem.
Badoo - seks lub BARDZO rzadko coś poważnego, z dziesiątek dziewczyn tylko dwie szukały kogoś na poważnie, z jedną był stosunkowo długi związek, a z drugą, cóż, mam nadzieję, że będzie. Gdy się trafi na kogoś takiego to jak piątka w dużego lotka, dużo grając kilka w życiu.
Instagram - seks i pieniądze, zależy od płci. faceci seksu, kobiety pieniędzy. Dobre zdjęcie z dobrym samochodem i można mieć dwa nosy i nie przeszkadza.
To czy związek z internetu przekształci się w realny zależy tylko od tego czy się chce to przekształcać. Zamiast pisać - wyjdź z tym kimś na kawę. Nie chce? To znajdź następną osobę. W życiu stała jest tylko śmierć, ludzie pojawiają się i znikają, są wymienni. Boli mnie to od lat ale tak już jest.