Skocz do zawartości

* * * - - 4 głosy

Powodzenie u kobiet

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
331 odpowiedzi w tym temacie

#1 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2018 - 19:08

Wg niektorych forumowiczow tutaj sam ten zwrot "powodzenie u kobiet" to jakis absurd bo przeciez jak napisal jeden forumowicz (nie bede pisal nicku moze sie sam zglosi), wszystko rozbija sie o indywidualne interakcje. Statystyki mozna sobie wsadzic nie ma zadnych czesci wspolnych napisal tenże jegomość. Idac dalej tym tokiem rozumowania mozna jedynie powiedziec o kims ze ma powodzenie u tej kobiety i u tamtej ale nie ze u kobiet. Malo tego zwroty takie jak przystojny, zadbany, atrakcyjny traca przy twierdzeniu jegomościa jakikolwiek sens bo to uogólnianie, można jedynie powiedzieć ze ktos jest atrakcyjny czy przystojny dla konkretnej kobiety. To nic, że 90/100 kobiet widzac go powie ze przystojny i co chwile to slyszy od kobiet w swoim otoczeniu. To nie wazne bo statystyki mozna sobie w buty wlozyc stwierdzil jegomość.

Przyjrzyjmy sie stwierdzeniu ze nie ma czesci wspolnych jezeli 100kobiet powie ze lubi wysokich to czy ta cecha nie jest czescia wspolna ich gustu? Oczywiscie ze jest wbrew twierdzeniu jegomościa.

Dla mnie to oczywistosci i nie zakladalbym tego tematu ale widze ze zaprezentowana tu retoryka jest calkiem popularna.

Na jej poparcie uzywa sie takiego argumentu ze przykladowo zna sie kogos tam kto jest zakompleksiony gruby nie ma pracy ani ambicji a ma kobiete. No i fajnie ale czy to przeczy temu ze kobiety raczej nie gustują w takich? To ze trafila sie jedna na 100 ktorej to akurat nie przeszkadzalo przeczy twierdzeniu ze tacy faceci nie maja powodzenia?

Idac dalej tym tokiem rozumowania nie mozna powiedziec ze Jesica Alba jest ladniejsza od Pawlowicz z pis bo przeciez znajdzie sie ktos komu akurat Pawlowicz sie bardziej podoba.

Absurd goni absurd.

Użytkownik Tyrs edytował ten post 21 kwiecień 2018 - 19:11

• selfvenom i SarkastyczneSerce lubią to

#2 victoria

victoria

...se ne vrati...

• Moderator
  • 9763 postów

Napisano 21 kwiecień 2018 - 20:05

Zbieram sie tu do napisania, ale ciezko mi zebrac mysli w tym temacie...

Uważam że temat powodzenia, to u kazdego indywidualna sprawa, nie ma co przywolywac statystyk.

Ja osobiscie nie mam jakiegos wymarzonego idealu faceta, ktory mialby stanac u mojego boku. Gdy sie pojawi, to napewno bede wiedziala, bo pomiedzy dwojgiem ludzi musi byc jakas interakcja, iskrzenie, flirt.

A jezeli chodzi o powodzenie indywidualnej jednostki, konkretnego faceta, to mysle, ze bedzie cieszyl sie powodzeniem, jesli sam ze soba bedzie dobrze sie czul. Wydaje mi sie ze kazdy czlowiek, niezaleznie od plci powinien posiadac minimalne poztywne poczucie wlasnej wartosci i wtedy jest atrakcyjny dla innych ludzi naokolo.

To chyba tyle :)

• matrix i Wisienka770330 lubią to
nie mam nic do powiedzenia

#3 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2018 - 20:36

Zauwaz ze podalas tu sama okreslone kryterium z ktorym sie zreszta zgadzam zeby nie bylo ;)
Zastosowalas tez uogolnienie "i wtedy jest atrakcyjny dla innych ludzi naokolo".

Takie uogolnienie rowniez bazuje na statystyce nieokreslonej ale zapewne mialas tu na mysli cos w stylu "atrakcyjny dla wiekszosci ludzi". Prawda? Bo chyba nie twierdzisz ze ktos jest atrakcyjny dla wszystkich tylko dlatego ze ma poczucie wartosci.

Zeby nie bylo ja sie z Twoim kryterium i uogolnieniem calkowicie ale uwazaj bo zaraz jakis gagatek powie ze nie mozna uogolniac ze takie uogolnianie to sobie mozna w buty wlozyc bo kolega kolegi nie ma poczucia wartosci a ma kobiete.

No mnie dzis taką retoryką tutaj uraczono stad temat ;)

Użytkownik Tyrs edytował ten post 21 kwiecień 2018 - 20:37

#4 victoria

victoria

...se ne vrati...

• Moderator
  • 9763 postów

Napisano 21 kwiecień 2018 - 20:37

Poza tym to jest dosyc specyficzne miejsce [forum depresynje], na ktorym wiekszosc osob czuje sie nienajlepiej i w zwiazku z tym moze czuc sie mniej atrakcyjnymi dla innych ludzi a co dopiero dla plci przeciwnej...

nie mam nic do powiedzenia

#5 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 21 kwiecień 2018 - 20:53

To prawda Victoria

#6 matrix

matrix

Zadomowiony

• Grupa z ograniczeniami
  • 11770 postów

Napisano 21 kwiecień 2018 - 21:27

AZ Sie matrix za glowe zlapal
  • victoria i Wisienka770330 lubią to
Dołączona grafika

#7 Wisienka770330

Wisienka770330

Memory *

• Bywalec
  • 17617 postów
  • Imię:Kasia

Napisano 22 kwiecień 2018 - 10:05

Szykuje elaborat na ten temat. Będzie długi i szeroki. Jak będzie gotowy to dodam😝😁.

Użytkownik Wisienka770330 edytował ten post 22 kwiecień 2018 - 10:06

• victoria lubi to

#8 Gość_Abc752_*

Gość_Abc752_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 12:20

ciekawe, czekam niecierpliwie na premierę :D

• victoria i Wisienka770330 lubią to

#9 Gość_północ-południe_*

Gość_północ-południe_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 12:23

Mnie tak temat średnio dotyczy, ale często nie umiem wyczuć czy kobieta się ze mną droczy próbując nawiązać kontakt czy się ze mnie po prostu naśmiewa. Czasami chciałbym to wiedzieć, a gdzieś to odczytywanie zamiarów mi ginie przez stres, jaki tego typu sytuacje u mnie powodują.

#10 Gość_Liana_*

Gość_Liana_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 12:29

Pierwsze co oceniamy to wygląd i nie znając kogoś zaczynamy od atrakcyjności fizycznej t.j. np wysoki ale czy wygląd zewnętrzny jest najważniejszy to pewnie się okazuje później. Czasem bywa tak w mojej pracy, że ci "modele" jak się odezwą już mi się tak nie podobają :blink:

#11 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 12:51

Północ-południe a jak wygląda to droczenie? Być może Cię testuje, sprawdza reakcje, czyli nie jest to ani wyśmiewanie, ani jeszcze chęć nawiązania kontaktu tylko sprawdzenie czy warto z Tobą ten kontakt nawiązać.

Liana, haha, no to u mnie pomimo, że jestem wzrokowcem jest czasem na odwrót, średnio atrakcyjna kobieta jak zacznie coś mówić i rozlewać swój urok, taka sympatia od niej bije to od razu bardziej mi się podoba fizycznie ^_^

#12 Gość_Abc752_*

Gość_Abc752_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 15:10

Liana, haha, no to u mnie pomimo, że jestem wzrokowcem jest czasem na odwrót, średnio atrakcyjna kobieta jak zacznie coś mówić i rozlewać swój urok, taka sympatia od niej bije to od razu bardziej mi się podoba fizycznie ^_^

Ooo, podpisuję się pod tym! :D Nieraz jak chłopak się okaże sympatyczny to dużo zyskuje w moich oczach i nagle jakoś magicznie ładnieje nawet :P myślałam, że może po prostu jestem mało wybredna co do wyglądu i szybko się przyzwyczajam do czyjejś fizjonomii, ale to chyba jednak ten mechanizm, o którym piszesz :D

#13 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 15:59

Abc752, a w jaki sposób to rozpoznajesz, że ktoś jest taki?

#14 SarkastyczneSerce

SarkastyczneSerce

Weteran forum

• Grupa z ograniczeniami
  • 1016 postów
  • Imię:SarkastyczneSerce

Napisano 22 kwiecień 2018 - 18:39

Ten temat to walka Tyrs kontra reszta świata.

W tej wojnie nie staję po żadnej ze stron ale bliższa mi jest strona Tyrsa.

Tekst poniżej to tylko moja opinia, nie obstaję przy niej i nie będę się o nią wykłócać, po prostu ja tak widzę te sprawy.

Wygląd jest bez wątpienia najważniejszy na pierwszym etapie znajomości, to dzięki niemu oceniamy osobę - i tutaj zaczynają się schody - ładni mają łatwiej, tego od dziecka uczą nas reklamy z ludźmi z zębami bielszymi od gałek ocznych - fenomenem jak dla mnie. ALE nawet z doświadczenia wiem, że z najpiękniejszą kobietą nie wytrzymam za długo jeżeli charakter będzie mieć zbyt trudny lub zbyt płytki. Miałem różne dziewczyny, krócej, dłużej, wysokie, niskie, blondynki, brunetki... Nie było ich tak wiele, raptem kilka ale każda inna, zero podobieństw do siebie pod względem wyglądu i charakteru. Najdłużej wytrzymałem z najładniejszą z nich mimo potwornie ciężkiego charakteru. Seks rekompensował kłótnie, w sumie o seks się cały związek opierał bo jeszcze byłem kilka latek młodszy niż teraz i się biło rekordy w ilości numerków. A później wszystko prysło, miałem dość. Po niej była kolejna, z którą rozszedłem się kilka tygodni temu przez moją obojętność. Zmierzam do tego, że są cztery prawdy, w które wierzę:

- ładni mają łatwiej,

- wygląd nie gwarantuje utrzymania związku tylko sam początek,

- dobrą gadką i pewnością siebie można odbić dziewczynę największemu przystojniakowi,

- pewność siebie jest kluczem do niespodziewanych związków i relacji.

#15 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 20:44

Sarkastyczne Serce, teza mojego tematu jest tylko, ze sa cechy meskie ktore ciesza sie powodzeniem u ogolu kobiet. Piszac, ze kobiety leca na pewnych siebie tez uznajesz te teze. Chodzi o to, ze sa tu tacy, ktorzy nie uznaja tej tezy twierdza, ze kazda kobieta ma indywidualne gusta i te gusta sie nie pokrywaja w zadnym punkcie i wg nich piszac, ze kobiety lecac na pewnych siebie i dobra gadke jestes w bledzie bo uogolniasz a oni znaja kogos kto ma kobiete a nie ma gadanego i pewnosci siebie tak jakby jedno wykluczalo drugie. Jakby to, ze wiekszosc kobiet uznaje pewnosc siebie wykluczalo mozliwosc, ze niepewny siebie moze miec kobiete. I musialem taka oczywistosc z nimi walkowac, ze to sie nie wyklucza co skonczylo sie atakami personalnymi i twierdzeniami ze nie powinienem wcale na ten temat pisac bo (typ nic o mnie nie wie) w jego mniemaniu mam nieuporzadkowane zycie. Bezwzglednie powinno sie uczyc w szkolach i podstaw logiki np. tego ze wiekszosc nie oznacza wszystkie jegomościu ktory sie tu nie zjawiles w tym temacie i podstaw dyskusji np. tego ze ad personam to nie jest argument jegomosciu.

Gdyby tego uczono to nie musialbym stawac przeciwko reszcie swiata tlumaczac takie oczywistosci ;)

#16 SarkastyczneSerce

SarkastyczneSerce

Weteran forum

• Grupa z ograniczeniami
  • 1016 postów
  • Imię:SarkastyczneSerce

Napisano 22 kwiecień 2018 - 20:50

Bo to się nie wyklucza moim zdaniem. Ludzie to taka piękna mieszanka, że niczego nie można wykluczać.

#17 Complicated_85

Complicated_85

Zadomowiony

• Bywalec
  • 6529 postów
  • Gadu-Gadu:3246621
  • Imię:Dominika

Napisano 22 kwiecień 2018 - 21:01

Sarkastyczne Serce, teza mojego tematu jest tylko, ze sa cechy meskie ktore ciesza sie powodzeniem u ogolu kobiet. Piszac, ze kobiety leca na pewnych siebie tez uznajesz te teze. Chodzi o to, ze sa tu tacy, ktorzy nie uznaja tej tezy twierdza, ze kazda kobieta ma indywidualne gusta i te gusta sie nie pokrywaja w zadnym punkcie i wg nich piszac, ze kobiety lecac na pewnych siebie i dobra gadke jestes w bledzie bo uogolniasz a oni znaja kogos kto ma kobiete a nie ma gadanego i pewnosci siebie tak jakby jedno wykluczalo drugie. Jakby to, ze wiekszosc kobiet uznaje pewnosc siebie wykluczalo mozliwosc, ze niepewny siebie moze miec kobiete. I musialem taka oczywistosc z nimi walkowac, ze to sie nie wyklucza co skonczylo sie atakami personalnymi i twierdzeniami ze nie powinienem wcale na ten temat pisac bo (typ nic o mnie nie wie) w jego mniemaniu mam nieuporzadkowane zycie. Bezwzglednie powinno sie uczyc w szkolach i podstaw logiki np. tego ze wiekszosc nie oznacza wszystkie jegomościu ktory sie tu nie zjawiles w tym temacie i podstaw dyskusji np. tego ze ad personam to nie jest argument jegomosciu.

Gdyby tego uczono to nie musialbym stawac przeciwko reszcie swiata tlumaczac takie oczywistosci ;)

Czyli Twoim zdaniem jeśli ktoś staje w opozycji i jest Twoim oponentem to jest głupi tak? Spoko, dobrze wiedzieć :).

"Życie zaczyna się tam, gdzie kończy się lęk". 

"Prawdziwe zwycięstwo to zwycięstwo nad samym sobą".

#18 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 21:16

Oczywiscie ze sie nie wyklucza SarkastyczneSerce

Complicated wskaz gdzie napisalem ze ktos kto sie ze mna nie zgadza ten glupi. Bo zacytowany fragment tego nie zawiera.
Odnioslem sie do konkretnego przypadku nielogicznego wnioskowania gdzie tam jest ogolne twierdzenie, ze ten kto sie ze mna niezgadza ten glupi?

#19 Complicated_85

Complicated_85

Zadomowiony

• Bywalec
  • 6529 postów
  • Gadu-Gadu:3246621
  • Imię:Dominika

Napisano 22 kwiecień 2018 - 21:18

Teksty, że musiałeś takie oczywistości wałkować albo o nauce logiki w szkole to imputują, jak to ładnie określasz.

"Życie zaczyna się tam, gdzie kończy się lęk". 

"Prawdziwe zwycięstwo to zwycięstwo nad samym sobą".

#20 Gość_Tyrs_*

Gość_Tyrs_*
  • Gość

Napisano 22 kwiecień 2018 - 21:27

Nie. Twierdzenie, ze powinno sie uczyc w szkolach logiki i to ze musialem walkowac oczywistosci nie oznacza, ze kazdy kto sie ze mna nie zgadza ten glupi.

A Twoje postawienie znaku rownosci miedzy jednym, a drugim jest daleko posunieta nadinterpretacja.