Skocz do zawartości

Zdjęcie

Psychoterapia grupowa - Kraków NFZ

#kraków #psychoterapia depresja nerwica lęk grupowa

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
1 odpowiedź w tym temacie

#1 tads

tads

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 23 postów
  • Imię:Artur

Napisano 19 luty 2018 - 13:17

Cześć, mam pytanie o psychoterapię grupową na NFZ w Krakowie, choć kilka pytań odnośnie samej terapii jest niezależna od miejsca jej przeprowadzania.

1. Czy naprawdę tak długo czeka się na terapię grupową? W Lenartowicza w Krakowie umówiłem, pierwsze spotkanie wstępne z psychiatrą na początek kwietnia dopiero. Czy psychiatra mnie prowadzący może to jakoś przyśpieszyć?

2. Czy lekarz psychiatra wystawi mi L4 na okres poprzedzający terapię, to jest do momentu aż ona będzie się mogła zacząć, co może trwać chwile, patrz punkt wyżej.

3. Jak czuliście się wracając do pracy po tak długiej nieobecności?

No i ostatnie pytanie typowo do osób z Krakowa.

4. Jakie ośrodki polecacie? Psychiatra polecił mi tylko dwa ale na terapię będę musiał czekać miesiącami.

Użytkownik tads edytował ten post 19 luty 2018 - 13:17

#2 WyrazyWspółczucia

WyrazyWspółczucia

Bywalec

• Bywalec
  • 802 postów
  • Imię:Magdalena

Napisano 19 luty 2018 - 20:41

ja chodzę na terapię grupową (jestem z krk) ale to do poradni psychologiczno pedagogicznej, z którą pracuje moja szkoła. na terapię grupową długo się nie czeka, chyba że dopiero zaczynają zbierać ludzi. no trzeba pogrzebać w necie tyle ci powiem. jak masz pytania o terapię grupową to śmiało pisz ;)

• Czarodziej lubi to