Skocz do zawartości



Zdjęcie
- - - - -

Rozdupcyli mi tarczycę.

lekarzektórzyzdobylicencje wpłatkach

  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 Killjoy

Killjoy

    Średniozaawansowany

  • Bywalec
  • 247 postów
  • Imię:Karolina

Napisano 09 luty 2018 - 16:13


Byłam dziś odebrać wyniki mojej krwi. Oto one:

 

TSH  7.450  [ NORMA  0.270 - 4.200 ]

FT4  15.15   [ N. 12.00 - 22.00 ]

 

Ciekawie, nie? Przyjmuje lit i mam 100% pewność, że to od tego leku. Nigdy wcześniej nie miałam problemów z tarczycą.

W poniedziałek idę przebadać się na poziom litu we krwi. 

 

Mam nadzieję, że jego poziom będzie już blisko dawki toksycznej i w końcu się przekręcę.

 

W środę mam wizytę u nowego psychiatry, zobaczę, co mi powie.

 

Póki co, nie mam sił, siedze i ryczę i nie wiem, co robić...



#2 Poddepresja

Poddepresja

    Nowy uczestnik

  • Bywalec
  • 46 postów
  • Imię:Ryszard
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 09 luty 2018 - 16:32

W czasie kuracji litem wyniki poza normą to... norma. Wszystko wróci do normy po zakończeniu kuracji albo jeszcze wtrakcie, gdy organizm przywyknie, choć to tylko przypuszczenie. Nie ma co płakać :-)

Nie zbliżaj się, jestem nosicielem kwasu deoksyrybonukleinowego  :(

Rodzina: Weź się w garść! Przestań się lenić. Weź się za siebie. Skończ z wymyślaniem tych bzdur. Daruj sobie te głupie wymówki.

Znajomi: Więcej uśmiechu. Uśmiechnąłbyś się czasem. Ale gbur. Więcej życia. Czy u Ciebie wszyscy zdrowi?

Express yourself dude (click here; you won't regret this)!


#3 Killjoy

Killjoy

    Średniozaawansowany

  • Bywalec
  • 247 postów
  • Imię:Karolina

Napisano 09 luty 2018 - 16:51

Niedoczynność tarczycy Cię nie zabije; może być przyczyną jak i skutkiem samej depresji. Najwyżej Ci powie endokrynolog, że masz wcinać hormon do końca życia... też to mam, podobno nawet Hashimoto oho ho... ale cóż poradzisz; nic nie zrobisz...

wiem, że niedoczynność mnie nie zabije. xD, ale skoro wyniki są tak wysokie to raczej poziom litu też nie jest mały. A ten już np. uszkodzić nerki może.



#4 Killjoy

Killjoy

    Średniozaawansowany

  • Bywalec
  • 247 postów
  • Imię:Karolina

Napisano 09 luty 2018 - 17:11

Nie przejmuj się nerkami; już prędzej tarczyca Cię zabije, bo ona wszystko reguluje w organizmie...

 

 

Ps. Tak wiem... jestem zjebany

to fakt, bro....


  • titanic i beatkaok lubią to

#5 Poddepresja

Poddepresja

    Nowy uczestnik

  • Bywalec
  • 46 postów
  • Imię:Ryszard
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano 09 luty 2018 - 20:40

Czy masz konkretne objawy niedoczynności?


Nie zbliżaj się, jestem nosicielem kwasu deoksyrybonukleinowego  :(

Rodzina: Weź się w garść! Przestań się lenić. Weź się za siebie. Skończ z wymyślaniem tych bzdur. Daruj sobie te głupie wymówki.

Znajomi: Więcej uśmiechu. Uśmiechnąłbyś się czasem. Ale gbur. Więcej życia. Czy u Ciebie wszyscy zdrowi?

Express yourself dude (click here; you won't regret this)!


#6 zielona-dama

zielona-dama

    Bywalec

  • Bywalec
  • 912 postów
  • Imię:Joanna
  • Płeć:Kobieta

Napisano 10 luty 2018 - 14:04

Zgadzam się z wypowiedzią wyżej.Jeszcze nie ma powodu do zmartwień.Poziom FT4 jest jeszcze ok.wszystko wróci do normy po kuracji litem.Jego poziom na pewno jeszcze nie jest toksyczny,bo na pewno by były tego objawy.Ale warto kotrolować poziom litu.




Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych