Skocz do zawartości

Zdjęcie
- - - - -

Napady śmiechu i płaczu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 Flora

Flora

Nowy uczestnik

• Bywalec
  • 35 postów

Napisano 28 listopada 2017 - 18:21

Od jakiegoś czasu mam nieopanowane napady śmiechu lub płaczu w miejscach publicznych, bez żadnej przyczyny. Nie wiem jak to powstrzymać, bo ludzie dziwnie się na mnie patrzą, kiedy idę ulicą i nagle zaczynam się śmiać albo jadę autobusem i łzy lecą mi strumieniami po policzkach. Nie wiem nawet z jakiego powodu. Ostatnio płaczę codziennie, godzinami, w pewien sposób to lubię. Chcę umieć tylko nad tym zapanować, ale nie wiem jak. 

#2 Paweł 1983

Paweł 1983

Zadomowiony

• Bywalec
  • 6 383 postów

Napisano 28 listopada 2017 - 22:04

płacz jest oczyszczający, czesto potrzebny.

Trzeba szukać w emocjach jakie przeżywasz, może coś się w Tobie zmienia, stawiał bym że na lepsze, śmiech i płacz to w gruncie pozytywne emocje. Może poczekaj trochę, poobserwuj może sama dotrzesz co jest na rzeczy.

To nie jest problem z którym musisz się spieszyć.

Wszystko co doskonałe, dojrzewa powoli.

..widzę że się Pan ładnie przedstawił, przed nam, tutaj, w tej chwili słuchaczom, przed milionami słuchaczy....

#3 Gość_rainy_day_*

Gość_rainy_day_*
  • Gość

Napisano 29 listopada 2017 - 08:20

Flora, w psychiatrii określane jest to jako nietrzymanie emocjonalne, albo śmiech lub płacz patologiczny. Może się to zdarzac w różnych momentach i trwać różną ilość czasu, i niestety nie da się nad tym zapanować.
Powody są rozmaite, neurologiczne, biologiczne, psychiczne.
Trzeba przeprowadzić szczegółowa diagnostyke.

Użytkownik rainy_day edytował ten post 29 listopada 2017 - 08:20

#4 Willow47

Willow47

Zadomowiony

• Junior Admin
  • 10 918 postów
  • Imię:Willow

Napisano 29 listopada 2017 - 09:21

Przeżywałam podobne stany kilkanascie lat temu. Dotyczyly bardzo bolesnej dla mnie sprawy o ktorej nie chcialam i nie umialam mowic. Schowane gleboko w sercu, rzucone na zapomnienie dawaly o sobie znac w ten sposob. Nieopanowane emocje, nie wiedzialam co sie ze mna dzieje, teoretycznie problemu nie bylo przeciez.....dopiero terapia i przepracowanie ich pomoglo.

Dołączona grafika

Odwaga to panowanie nad strachem a nie jego brak